Μπιλ Κλίντον: Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ εισήχθη στο νοσοκομείο με σήψη

Ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον εισήχθη στο νοσοκομείο την Τρίτη για μόλυνση, σύμφωνα με  εκπρόσωπό του. Ωστόσο, αναρρώνει και αναμένεται να βγει σύντομα από το νοσοκομείο. “Την Τρίτη, ο Πρόεδρος Κλίντον εισήχθη στο Ιατρικό Κέντρο UCI για να λάβει θεραπεία για λοίμωξη που δεν σχετίζεται με την COVID”. Αυτό δήλωσε ο Άνχελ Ουρένια, εκπρόσωπος του Κλίντον, σε δήλωσή του την Πέμπτη. “Είναι σε καλή κατάσταση, με καλή διάθεση και είναι απίστευτα ευγνώμων στους γιατρούς, τις νοσοκόμες και το προσωπικό που του παρέχουν εξαιρετική φροντίδα”.

Η ανακοίνωση για την πορεία της υγείας του

Ο Δρ. Imran Ali, γιατρός στο Mt. Sinai Health, δήλωσε στο ABC’s World News Now οι πηγές του είπαν ότι o Κλίντον “ένιωθε αρκετά κουρασμένος σε μια ιδιωτική εκδήλωση στην Καλιφόρνια και πήγε στο νοσοκομείο. Εκεί έκαναν έναν έλεγχο ρουτίνας και εντόπισαν μόλυνση του αίματός του”. Αυτό γίνεται συνήθως μέσω αιμοκαλλιέργειας, είπε, προσθέτοντας ότι ο Κλίντον “πιθανότατα είχε λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος που προκάλεσε τη μόλυνση στο αίμα και είναι κάτι που ονομάζουμε σήψη, όταν μια λοίμωξη φτάνει στην κυκλοφορία του αίματος”.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο Ali είπε ότι η σήψη μπορεί να είναι σοβαρή, αλλά σε άλλες περιπτώσεις μπορεί εύκολα να ελεγχθεί με αντιβιοτικά. Είπε ότι μπορεί να είναι πιο σοβαρό για τους ηλικιωμένους, ειδικά για άτομα με ιστορικό καρδιακών παθήσεων. “Αν και έχω θεραπεύσει ασθενείς που είχαν καρδιακές παθήσεις και σηψαιμία, ανησυχούμε για μείωση της αρτηριακής πίεσης και πρέπει επίσης να παρακολουθούμε την καρδιά γιατί η καρδιά μπορεί επίσης να μολυνθεί από τη μόλυνση”, δήλωσε ο Ali. “Αλλά δεδομένου ότι ο Πρόεδρος Κλίντον πρόκειται να συνεχίσει τη λήψη αντιβιοτικών από το στόμα, είναι λιγότερο πιθανό ότι η μόλυνση έχει επηρεάσει την καρδιά του”.

Ο Κλίντον είχε μια σειρά από προβλήματα υγείας τις τελευταίες δύο δεκαετίες, αν και τα περισσότερα σχετίζονται με καρδιακά προβλήματα. Είχε τετραπλή χειρουργική επέμβαση bypass τον Σεπτέμβριο του 2004 και δύο στεντ που τοποθετήθηκαν στην καρδιά του τον Φεβρουάριο του 2010. Υποβλήθηκε επίσης σε χειρουργική επέμβαση για βλάβη του πνεύμονα το 2005. Ο Αλί είπε ότι ο πρώην πρόεδρος υπέστη ήπια περίπτωση σήψης και δεν είχε κανένα πρόβλημα με την αρτηριακή του πίεση. “Βρίσκεται στη ΜΕΘ για περαιτέρω παρακολούθηση, όπως είπα, αν πέσει η αρτηριακή πίεση, μπορούν εύκολα να παρέμβουν”, είπε. “Από αυτά που ακούω από τις πηγές μου, το μόνο που χρειαζόταν ήταν ορός για να βοηθήσει στην αρτηριακή του πίεση. Όμως η αρτηριακή του πίεση δεν ήταν επικίνδυνα χαμηλή για να προκαλεί σοβαρή ανησυχία”. Ο Αλί είπε ότι δεδομένου ότι η Κλίντον υποτίθεται ότι θα περάσει σε αντιβιοτικά, πιθανότατα θα πάρει εξιτήριο σύντομα.

FILE PHOTO: Former U.S. President Bill Clinton attends a meeting of the Clinton Global Initiative (CGI) Action Network in San Juan, Puerto Rico February 18, 2020. REUTERS/Ricardo Arduengo/File Photo

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here