Αυτοφροντίδα Άγχος: Όταν η αυτοφροντίδα, γίνεται μέσο για την διαχείριση του άγχους [vid]

Όταν βιώνετε άγχος, κάθε μέρα μπορεί να είναι μια πρόκληση. Για τον λόγο αυτό η φροντίδα του εαυτού σας είναι μία απαραίτητη πρακτική που θα σας βοηθήσει αφενός να μειώσετε τα συμπτώματα άγχους μέσα στη μέρα και αφετέρου να προλάβετε την επιδείνωσή τους. Παρακάτω θα βρείτε τρεις τρόπους που μπορούν να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε το άγχος σας. Η συνέπεια – όπως εξάλλου και στα περισσότερα πράγματα στη ζωή – είναι κι εδώ σημαντική, ειδικά εφόσον σας ενδιαφέρουν τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

  • Άσκηση

Όλοι γνωρίζουν ότι η άσκηση βοηθά να αποκτήσετε και να διατηρήσετε μία καλή φυσική κατάσταση, αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει με το άγχος σας. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η ανάπτυξη μιας σταθερής ρουτίνας άσκησης για 20 λεπτά ή περισσότερο την φορά παρέχει τα ισχυρότερα οφέλη στην πορεία για την διαχείριση του άγχους. Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις, η αποτελεσματικότητά της είναι τέτοια, που συχνά συνίσταται ως απαραίτητο συμπλήρωμα στην θεραπεία των ψυχικών παθήσεων.

  • Διαλογισμός Mindfulness

Μια σημαντική ομάδα ερευνών επισημαίνει ότι οι τεχνικές που βασίζονται στην επίγνωση, συμπεριλαμβανομένου του διαλογισμού, φαίνεται να μειώνουν το άγχος, συμπεριλαμβανομένης της γενικευμένης διαταραχής άγχους (ΓΑΔ) και διαταραχής πανικού. Αυτό που κάνει το mindfulness ιδιαίτερα επωφελές στη θεραπεία του άγχους είναι ότι οι τεχνικές είναι εύκολα προσβάσιμες κάθε ώρα και στιγμή χωρίς την ανάγκη της καθοδήγησης του θεραπευτή. Στο διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε πληθώρα υλικού και βίντεο με καθοδηγούμενους διαλογισμούς, ειδικά για την ανακούφιση ή διαχείριση του άγχους.

  • Ύπνος

Είναι γνωστό ότι το άγχος και ειδικότερα οι αγχώδεις διαταραχές μπορούν να προκαλέσουν δυσκολίες στον ύπνο, είτε αυτό σημαίνει ότι σας κρατούν ξύπνιους της νύκτες είτε ότι διαταράσσουν την ποιότητα του ύπνου σας. Ωστόσο, η σημασία ενός καλού ύπνου στην ψυχική υγεία είναι καθοριστική. Και ολοένα και περισσότερες μελέτες δεικνύουν ότι μία καλή ρουτίνα πριν τον ύπνο μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα και περισσότερο. Μια καλή υγιεινή ύπνου περιλαμβάνει τη διατήρηση ενός σταθερού κύκλου ύπνου/αφύπνισης (δηλαδή, να κοιμάστε και να ξυπνάτε σταθερές ώρες), επιμέλεια του χώρου του υπνοδωματίου σας, ώστε να σας χαλαρώνει, αποφυγή της κατανάλωσης καφέ μετά το μεσημέρι κα. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να μειώσετε την έκθεση σε ηλεκτρονικές οθόνες πρo του ύπνου.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here