Αυνανισμός στην περίοδο: 4 λόγοι να αυνανιστείς στην περίοδό σου [vid]

Φανταζόμαστε πως συμφωνείτε μαζί μας, όταν λέμε πως δεν υπάρχει τίποτα πιο χαλαρωτικό κι αυτοϊκανοποιητικό από το να αυνανίζεσαι. Ναι, ακόμη ή μάλλον ειδικά όταν έχετε την περίοδό σας. Γιατί; Ας ρίξουμε μια ματιά…

  • Οι οργασμοί μπορεί να ανακουφίσουν τις εμμηνορροϊκές κράμπες

Ναί. Είναι αλήθεια. Υπάρχουν τόσοι πολλοί, φυσικοί και εναλλακτικοί τρόποι για να ανακουφίσετε τις κράμπες σας, δίχως να παίρνετε παυσίπονα κι η αυτοϊκανοποίηση είναι ένας από αυτούς. Όταν αυνανίζεστε και τελικά φτάνετε σε οργασμό, η κορύφωση βελτιώνει τη ροή του αίματος στα γεννητικά όργανα. Αυτή η αύξηση της ροής του αίματος μπορεί να διευκολύνει τις εμμηνορροϊκές κράμπες σας και να απαλύνει τον πονοκέφαλο.

  • Ισχυρότεροι και μεγαλύτεροι οργασμοί

Κατά τη διάρκεια της περιόδου σας, ο κόλπος σας μπορεί να είναι λίγο πρησμένος και πιο ευαίσθητος από το συνηθισμένο. Όπως είπαμε παραπάνω, όλα εξαρτώνται από τη ροή του αίματος – και ορμόνες όπως τα οιστρογόνα, η προγεστερόνη και η τεστοστερόνη παίζουν σημαντικό ρόλο στην ένταση του οργασμού σας. Κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως, τα επίπεδα οιστρογόνων αυξάνονται και τα επίπεδα προγεστερόνης μειώνονται, προκαλώντας αύξηση της τεστοστερόνης. Η άνοδος της τεστοστερόνης ρυθμίζει τη σεξουαλική ορμή, γι ‘αυτό πιθανότατα νιώθετε πολύ “καυτή” αυτή την περίοδο και οι οργασμοί σας είναι πιο έντονοι.

  • Καλύτερος ύπνος

Ο αυνανισμός όχι μόνο είναι διασκεδαστικός, αλλά θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα! Εάν οι ενοχλήσεις της περιόδου δυσκολεύουν τον ύπνο σας, ίσως να θέλετε να δοκιμάσετε τα αγχολυτικά και μυοχαλαρωτικά οφέλη του αυνανισμού πριν κοιμηθείτε. Η απελευθέρωση ενδορφινών πριν τον ύπνο δια μέσου του οργασμού θα σας φέρει στο κατάλληλο μουντ για ξεκούραση. Απολαύστε λοιπόν άφοβα τον εαυτό σας και κοιμηθείτε καλύτερα.

  • Μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση

Ένας τρόπος για να αυξήσετε την αυτοπεποίθησή σας κατά τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού σας κύκλου είναι να αυτοϊκανοποιηθείτε. Ο αυνανισμός χαλαρώνει τον εγκέφαλό σας και απελευθερώνει ενδορφίνες, όπως ντοπαμίνη και ωκυτοκίνη, που συνδέονται με την ευτυχία και μία μεγαλύτερη αίσθηση ευεξίας. Προκαλώντας ικανοποίηση στο σώμα σας, ενισχύετε επίσης την αυτοπεποίθησή σας!

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here