Μελέτη Περιοδικό Addiction: Η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να μειωθεί μέσω σύντομων ιατρικών παρεμβάσεων


Μελέτη Περιοδικό Addiction: Οι σύντομες παρεμβάσεις σε ιατρικά περιβάλλοντα μείωσαν το αλκοόλ των ασθενών κατά μία ημέρα τον μήνα, σύμφωνα με μια μελέτη. Σύντομες συζητήσεις ατομικά για κατανάλωση αλκοόλ στο ιατρείο μπορεί να μειώσουν τα επίπεδα κατανάλωσης αλκοόλ των ασθενών, σύμφωνα με μια μελέτη. Τα ευρήματα που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Addiction έδειξαν ότι σύντομες παρεμβάσεις, που περιγράφονται ως συνομιλίες διάρκειας κάτω από μία ώρα και στοχεύουν στην παρακίνηση αλλαγών στην επικίνδυνη συμπεριφορά κατανάλωσης αλκοόλ του ασθενούς, είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση μιας ημέρας κατανάλωσης αλκοόλ τον μήνα.

“Η μείωση μιας ημέρας κατανάλωσης αλκοόλ τον μήνα μπορεί να μην ακούγεται πολύ, αλλά οι μικρές ατομικές μειώσεις μπορούν να οδηγήσουν σε σημαντική μείωση των επιπτώσεων του πληθυσμού”, δήλωσε η Έμιλι Τάνερ-Σμιθ, επικεφαλής συγγραφέας και αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Όρεγκον. ένα δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε στο EurekAlert την Πέμπτη

Οι συγγραφείς της μελέτης σημείωσαν ότι τα ευρήματα δεν ήταν καταληκτικά για σύντομες παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν σε τμήματα επειγόντων περιστατικών και κέντρα τραύματος, αλλά έλαβαν ισχύ όταν διεξάγονταν σε γενικά ιατρικά περιβάλλοντα, όπως μια κλινική πρωτοβάθμιας περίθαλψης. “Οι σύντομες παρεμβάσεις έχουν αποδειχθεί ότι βοηθούν σε πολλά θέματα υγείας”, δήλωσε ο Δρ. D.J. Ο Μόραν, διευθυντής ψυχολογικών υπηρεσιών στο Πανεπιστήμιο του Long Island (LIU) Post στη Νέα Υόρκη, και ο οποίος δεν συμμετείχε στη μελέτη, δήλωσε στο Fox News.

“Η κατάχρηση αλκοόλ μπορεί να επηρεαστεί σε περιβάλλον πρωτοβάθμιας περίθαλψης εάν ο γενικός ιατρός αφιερώσει χρόνο για να κάνει αυτού του είδους την παρέμβαση.” Σύντομες συζητήσεις ατομικά για την κατανάλωση αλκοόλ στο ιατρείο μπορεί να μειώσουν τα επίπεδα κατανάλωσης αλκοόλ των ασθενών, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι γενικές ιατρικές ρυθμίσεις μπορεί να είναι ιδανικές επειδή παρέχουν σημαντική ευκαιρία για έλεγχο για χρήση αλκοόλ και ναρκωτικών σε ασθενείς που δεν αναζητούν θεραπεία, διαφόρων ηλικιών, που λαμβάνουν υπηρεσίες στην κλινική για ένα ευρύ φάσμα άλλων ιατρικών παθήσεων.

Η μελέτη περιελάμβανε συστηματική ανασκόπηση και μετα-ανάλυση δεδομένων από 116 δοκιμές και συνολικά 64.439 συμμετέχοντες. Διερεύνησε την αποτελεσματικότητα των σύντομων παρεμβάσεων για χρήση αλκοόλ και άλλων ναρκωτικών που παρέχονται σε διάφορους τύπους ιατρικών συνθηκών.

Σύμφωνα με τους συγγραφείς, η διαδικασία πίσω από τις σύντομες επεμβάσεις περιλαμβάνει τον έλεγχο ασθενών για τον εντοπισμό ανθυγιεινής χρήσης, ακολουθούμενη από μια συζήτηση που στοχεύει στο προσδιορισμένο επίπεδο κατάχρησης ουσιών πριν από παραπομπή για θεραπεία ή άλλες υπηρεσίες που σχετίζονται με ουσίες.

“Εάν είναι αποτελεσματικές, αυτές οι παρεμβάσεις προσφέρουν μια δυνητικά οικονομικά αποδοτική μέθοδο για την αντιμετώπιση της ανθυγιεινής χρήσης ουσιών, ιδιαίτερα μεταξύ των ασθενών που δεν αναζητούν θεραπεία”, έγραψαν οι συγγραφείς της μελέτης. Η έκθεση σημείωσε, ωστόσο, ότι υπήρχαν περιορισμένα στοιχεία σχετικά με τις επιπτώσεις των σύντομων παρεμβάσεων στοχευμένων ναρκωτικών στη χρήση ναρκωτικών.

“Δεδομένης της συντομίας, του χαμηλού κόστους και της ελάχιστης κλινικής προσπάθειας, οι σύντομες παρεμβάσεις μπορεί να είναι ένας πολλά υποσχόμενος τρόπος για να μειωθεί η χρήση αλκοόλ, ένας ασθενής κάθε φορά”, έγραψε η Tanner-Smith στην ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ