Καζάνι που βράζει το Μπάκιγχαμ: Οι έκπτωτοι, η Όπρα, η βιογραφία και εσχάτως η βάπτιση της Λίλιμπετ

Το ημερολόγιο έγραφε 6 Φεβρουαρίου του 1952 όταν ανακοινώθηκε πως η νεαρή Ελισάβετ Αλεξάνδρα Μαρία, πρωτότοκο παιδί του δούκα και της δούκισσας της Υόρκης θα ανέβει στον βρετανικό θρόνο, διαδεχόμενη τον Γεώργιο ΣΤ΄. Από τότε μέχρι σήμερα – 69 χρόνια μετά – όλα έχουν αλλάξει στο Μπάκιγχαμ. Αν και ποτέ από τη Βρετανική βασιλική οικογένεια δεν έλλειπαν τα σκάνδαλα τα τελευταία χρόνια φαίνεται να συσσωρεύονται και να δημοσιοποιούνται. Τα ΜΜΕ και η ελευθερία του λόγου σε συνδυασμό με την δύναμη των social media έχουν αλλάξει τον τρόπο που οι υπήκοοι βλέπουν το Στέμμα με την Ελισσάβετ που ποτέ δεν παρέκκλινε του πρωτοκόλλου να προσπαθεί να μαζέψει τα… ασυμμάζευτα, των παιδιών και των εγγονιών της.

Επί εποχής Βασίλισσας Βικτόριας ένας Άγγλος δημοσιογράφος είχε γράψει πως «πάνω από όλα, η βασιλεία μας πρέπει να λατρεύεται. Αν προσπαθούμε να μάθουμε πράγματα για αυτήν, δεν θα μπορούμε να τη σεβαστούμε. Όταν προκύψει επιλεγμένη επιτροπή για τη Βσίλισσα, η γοητεία της βασιλείας θα εξαφανιστεί. Το μυστήριο είναι η ζωή της. Δεν πρέπει να αφήσουμε να πέσει το φως της ημέρας πάνω στη μαγεία».

Τα όσα όμως συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια έχουν σαν αποτέλεσμα να αφαιρέσουν κάθε στοιχείο παραμυθιού αφού τα… άπλυτα του παλατιού γίνονται πρωτοσέλιδο με πηγή τους ίδιους τους γαλαζοαίματους. Μετά τον «σεισμό» που προκάλεσε το Megxit (όμοιό του είχε να βιώσει το παλάτι από την εποχή της Νταϊάνα), οι δονήσεις συνεχίζονται με την συνέντευξη των Χάρι και Μέγκαν στην Όπρα, και όπως όλα δείχνουν συνεχίζονται με την επερχόμενη βιογραφία του πρίγκιπα Χάρι αλλά και την επερχόμενη βάφτιση της κόρης του Λίλιμπετ.

Η βάφτιση της Λίλιμπετ «αγκάθι» στις σχέσεις Χάρι – Ουίλιαμ

Βλέποντας τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και τον πρίγκιπα Χάρι να περπατούν μαζί στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πριν από αρκετό καιρό προς τιμήν της πριγκίπισσας Νταϊάνα πειστήκαμε πως τα δύο αδέρφια τα έχουν βρει μεταξύ τους και πως οι σχέσεις μεταξύ τους είναι ξανά φιλικές. Νέα δημοσιεύματα όμως αναφέρουν πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Σύμφωνα με τον ξένο Τύπο υπάρχει μια νέα ρήξη μεταξύ των δύο royals και αυτό εξαιτίας της βάπτισης της κορούλας του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν φαίνεται να αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν τη βάπτιση της Λίλιμπετ στην Αγγλία και πιο συγκεκριμένα στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Ουίνδσορ, όπως είχε γίνει και με τη βάπτιση του πρώτου τους παιδιού, Άρτσι. Το γεγονός όμως αυτό δεν βρίσκει σύμφωνο τον Ουίλιαμ, καθώς πιστεύει πως κάτι τέτοιο δεν είναι σωστό – ειδικά μετά τις δηλώσεις των Sussexes στην Όπρα.

Το γεγονός μάλιστα πως ο Χάρι ετοιμάζει την βιογραφία του έχει προκαλέσει για ακόμη μια φορά αντιδράσεις και ο Ουίλιαμ -φοβούμενος αυτά που θα ακουστούν- δεν νιώθει έτοιμος να δει ξανά τον αδερφό του και κυρίως, να δώσει τα χέρια μαζί του. Οπότε, η βάπτιση του μωρού στην Αγγλία, για τον ίδιο δεν αποτελεί καλή ιδέα.

Η πολυαναμενόμενη βιογραφία του έκπτωτου Πρίγκιπα

Κάθε φορά που τα δημοσιεύματα μιλάνε για πιθανή αποκατάσταση στις σχέσεις του ζεύγους Σάσεξ με το παλάτι του Μπάκιγχαμ, μία νέα «βόμβα» σκάει από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Και το ρήγμα ανάμεσα στη βασιλική οικογένεια και τους «αντάρτες» του παλατιού μεγαλώνει εκ νέου. Νέο «αγκάθι» μεταξύ τους η είδηση ότι ο Πρίγκιπας Χάρι ετοιμάζει την αυτοβιογραφία του, ένα βιβλίο που θα κυκλοφορήσει το 2022 και θα μιλάει για όλα, από την παιδική του ηλικία στο παλάτι, μέχρι την εγκατάστασή του στις ΗΠΑ.

Πέρα από την ανησυχία για το περιεχόμενό του, βασιλικοί αξιωματούχοι εκφράζουν φόβους ότι το αποκαλυπτικό βιβλίο του πρίγκιπα Χάρι θα επισκιάσει τους εορτασμούς για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ, δηλαδή τα 70 χρόνια της στο θρόνο.

Το Πλατινένιο Ιωβηλαίο θα εορταστεί στις 3 Ιουνίου του 2022 με ένα τετραήμερο εκδηλώσεων ενώ δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο υποστηρίζουν πως μετά τους εορτασμούς η Ελισάβετ ενδέχεται να παραδώσει το στέμμα στον Κάρολο.

Την ίδια περίοδο, το καλοκαίρι του 2022 ο πρίγκιπας Ουίλιαμ θα γίνει 40 ετών και θα συμπέσει η επέτειος των 25 χρόνων από τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Οι αποκαλύψεις του Χάρι φαίνεται πως θα επισκιάσουν όλα αυτά τα «θετικά γεγονότα» για την εικόνα της μοναρχίας, ενδεχόμενο που για μία ακόμη φορά εξοργίζει το Μπάκιγχαμ.

Η απόφασή του να δημοσιεύσει βιβλίο την ίδια χρονιά που η γιαγιά του θα γιορτάσει αυτή τη σημαντική επέτειο της μοναρχίας της, θεωρείται «τεράστια ασέβεια» λένε πηγές του παλατιού. Το ίδιο ακριβώς είχε κάνει με την εκρηκτική συνέντευξη στην Όπρα, την ώρα που ο Παππούς του πρίγκιπας Φίλιππος νοσηλευόταν σοβαρά άρρωστος.

Για την ακρίβεια είναι «το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της σχέσης του με το παλάτι» λένε χαρακτηριστικά και προεξοφλούν ότι η μονάρχης δεν πρόκειται να καλέσει στους εορτασμούς το ζεύγος Σάσεξ με τα δύο τους παιδιά.

Υπάρχει μία αυξανόμενη αίσθηση θυμού και απογοήτευσης στο Παλάτι- όχι μόνο επειδή επέλεξε να γράψει ένα τέτοιο βιβλίο, αλλά και για το «σαφώς σκόπιμο» χρονοδιάγραμμα της έκδοσής του τον επόμενο χρόνο.

Ο Χάρι υπόσχεται ένα ειλικρινές βιβλίο το οποίο συνέγραψε όχι ως πρίγκιπας αλλά «ως ο άνδρας που έχει γίνει». Ο εκδοτικός οίκος Penguin Random ετοιμάζεται να παραλάβει το χειρόγραφο και ο Χάρι φέρεται να έχει λάβει προκαταβολή ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων. Μέρος τους θα διατεθεί σε φιλανθρωπικούς σκοπούς

Ο Χάρι εργαζόταν κρυφά εδώ και ένα χρόνο για το πόνημά του -σε συνεργασία με τον Αμερικανό δημοσιογράφο J R Moehringer.

Μετά από αυτό «η πιθανότητα να βρεθεί ξανά με την οικογενειά του στο μέλλον φαίνεται όλο και πιο μακρινή. Πολλοί υποπτεύονται ότι αυτό είναι το τέλος του δρόμου»

«Netflix, Spotify… όλες οι συμφωνίες ήταν λίγο προβλέψιμες. Πολλοί αναγνώρισαν οτι οι Σάσεξ κράτησαν το λόγο τους να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι από τη βασιλική οικογένεια », δήλωσε ανώνυμη πηγή.

«Όμως όλες οι συνεντεύξεις, ιδιαίτερα με την Όπρα, οι προσωπικές επιθέσεις… και τώρα αυτό. Τα πάντα έχουν αλλάξει. Είναι απολύτως σαφές ότι ο Χάρι δεν νοιάζεται πραγματικά τι σκέφτεται η οικογένειά του. Η υπομονή τους εξαντλείται» πρόσθεσε

Εκπρόσωπος των Σάσεξ δήλωσε ότι ο Χάρι ενημέρωσε σχετικά πρόσφατα την οικογένειά του -μεταξύ των οποίων και τη βασίλισσα- για την απόφασή του να δημοσιεύσει τη βιογραφία του.

Συνεχίζονται οι κλυδωνισμοί από τη συνέντευξη στην Όπρα

Όπως έγραψε χαρακτηριστικά η Daily Mail το παλάτι παρέλυσε από τρόμο και φόβο την ώρα που ο Χάρι κατηγορείται ότι έβαλε βόμβα στα θεμέλια της βασιλικής οικογένειας με όσα είπε μαζί με την σύζυγό του στην Όπρα Γουίνφρεϊ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή η βασίλισσα Ελισάβετ, ο πρίγκιπας Κάρολος και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ είχαν συνεχείς συσκέψεις για να αποφασίσουν πώς θα αντιδράσουν στις κατηγορίες της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι.

Εν τω μεταξύ περίπου 17,1 εκατομμύρια Αμερικανοί, σε ένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά γεγονότα του τελευταίου χρόνου, παρακολούθησαν στις την τηλεοπτική συνέντευξη του πρίγκιπα Χάρι και της συζύγου του Μέγκαν στην Όπρα Γουίνφρεϊ, ανακοίνωσε τα

Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, η δίωρη συνέντευξη, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Χάρι και η Μέγκαν κατηγόρησαν εμμέσως τη βρετανική βασιλική οικογένεια για ρατσισμό και αποτυχία στο να τους προστατεύσει από την αρνητική κάλυψη των μέσων ενημέρωσης, ήταν το τηλεοπτικό γεγονός με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση σε έναν χρόνο πέραν του Super Bowl. ο τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

Το Super Bowl προσελκύει ένα κοινό περίπου 100 εκατομμυρίων και είναι το τηλεοπτικό γεγονός με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στις ΗΠΑ. Πέρυσι, τα Όσκαρ τα παρακολούθησαν 23,6 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Στη συνέντευξη ο πρίγκιπας Χάρι αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, ότι ο πατέρας του, ο πρίγκιπας Κάρολος, είχε σταματήσει να του απαντάει στα τηλέφωνα. Παράλληλα είπε ότι η οικογένειά του τον είχε αποκόψει οικονομικά στις αρχές του 2020 υποστηρίζοντας ότι έπρεπε να υπογράψουν τις συμφωνίες εκατομμυρίων δολαρίων με Netflix και Spotify γιατί διαφορετικά θα έπρεπε να στηρίζονται σε ό,τι του κληροδότησε η πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Μέγκαν και Χάρι υποστήριξαν, ακόμα, ότι ξεκίνησαν να σχεδιάζουν το Megxit έξι μήνες μετά τον γάμο τους τον Μάιο του 2018 με την Αμερικανίδα ηθοποιό να παρομοιάζει τη ζωή στο παλάτι του Κένσινγκτον με το lockdown που βιώνουν εκατομμύρια άνθρωποι σήμερα λόγω κορονοϊού.

Το ζευγάρι αποκάλυψε, επίσης, ότι τρεις ημέρες πριν τον εντυπωσιακό γάμο τους αντάλλαξαν όρκους αιώνιας αγάπης μόνοι τους με τον αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρι.

Η εξομολόγηση για την αυτοκτονία

Μιλώντας για τις σκέψεις που είχε να βάλει τέλος στη ζωή της η Μέγκαν Μαρκλ είπε ότι «ξέρω ότι θα το έκανα αν δεν το έλεγα σε κάποιον. Απλά δεν ήθελα να ζω πια. Και αυτή ήταν μια ξεκάθαρη και τρομακτική σκέψη που είχα συνέχεια. Και θυμάμαι πώς ο Χάρι με βοήθησε. Είπα ότι χρειαζόμουν κάποια βοήθεια. Είπα ότι “δεν έχω νιώσει ποτέ έτσι πριν και πρέπει να πάω κάπου” και μου απάντησαν ότι δεν μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο γιατί αυτό δεν θα ήταν καλό για τον θεσμό».

Η πρώτη δημόσια εμφάνισή της Βασίλισσας με μπαστούνι

Κρατώντας ένα μπαστούνι εμφανίστηκε σε εκδήλωση στο Γουέστμινστερ, η βασίλισσα Ελισάβετ. Πιστεύεται ότι ήταν η πρώτη φορά που η Μεγαλειότητά της χρησιμοποίησε μπαστούνι σε μια μεγάλη δημόσια εκδήλωση.

Η 95χρονη μονάρχης πήρε το μπαστούνι μετά την αποχώρησή της από την κρατική λιμουζίνα της και όταν πήγε στη θέση της για την εκδήλωση.

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ αρνήθηκε να σχολιάσει, αλλά οι αλλαγές στην άνεση των κινήσεων της βασίλισσας, είναι εμφανείς.

Το 2016, χρησιμοποίησε ανελκυστήρα και όχι τη βασιλική σκάλα 26 βημάτων στην είσοδο , για να μπει στο κοινοβούλιο για το επίσημο άνοιγμα.

Επίσης, δεν έχει φορέσει το βαρύ «Imperial State Crown» από το 2016, με αυτό τώρα να είναι τοποθετημένο σε ένα κόκκινο και χρυσό βελούδινο μαξιλάρι.

Η βασίλισσα είχε φωτογραφηθεί χρησιμοποιώντας ένα μπαστούνι και το 2003, αλλά αυτό συνέβη λόγω μιας χειρουργικής επέμβασης που είχε πραγματοποιηθεί στο δεξί της γόνατό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ