Παγώνη: Γιατί η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει υψηλό αριθμό θανάτων

Η Ματίνα Παγώνη εξήγησε για ποιο λόγο η χώρας μας εξακολουθεί να καταγράφει υψηλό αριθμό θανάτων από κορονοϊό.

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η Ελλάδα εξακολουθεί να καταγράφει υψηλό αριθμό θανάτων εξαιτίας επιπλοκών από τον κορονοϊό.

Η Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε πως τα κρούσματα κορονοϊού εξακολουθούν να βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα, ωστόσο αυτό που ανησυχεί τους ειδικούς είναι οι θάνατοι: «Οι τόσοι θάνατοι αποδίδονται στο χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών, αλλά και στον μεγάλο αριθμό των διασωληνωμένων. Αν ήμασταν σαν τη Δανία που έχει πολύ υψηλό ποσοστό εμβολιασμών, θα είχαμε 5-6 θανάτους. Τώρα είμαστε σαν τη Ρουμανία».

Όπως είπε τα ποσοστά εμβολιασμού είναι χαμηλά στις μεγάλες ηλικίες, αλλά και στα παιδιά 12 έως 15 ετών. Η ίδια σημείωσε πως στα παιδιά δικαιολογείται γιατί είναι προβληματισμένοι οι γονείς.

Για μια ακόμη φορά μίλησε για τα χαμηλά επίπεδα εμβολιασμού στη Βόρεια Ελλάδα τονίζοντας πως «δεν είναι δυνατόν το 40%-45% των κατοίκων να είναι ανεμβολίαστοι».

Απέδωσε τον χαμηλό εμβολιασμό σε ομάδες που επηρεάζουν τους πολίτες: «Αν ένα ποσοστό της τάξεως του 11% που δεν έχει εμβολιαστεί είναι λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων, αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 500.000 πολίτες».

Τέλος, σημείωσε πως οι εμβολιασμένοι πολίτες που νοσούν και καταλήγουν στο νοσοκομείο φτάνουν περίπου στο 10%, ενώ τόνισε ότι αυτοί που πεθαίνουν είναι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας με βαριά υποκείμενα νοσήματα που δεν είναι ρυθμισμένα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here