Αντηλιακή προστασία: Τι πρέπει να κάνετε και τι να αποφεύγετε για το βέλτιστο αποτέλεσμα


Λίγη έκθεση στον ήλιο δεν βλάπτει. Όμως η συνεχής έκθεση μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη του δέρματος σε διάφορες μορφές. Ο αντίκτυπος παραμένει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και χρειάζεται χρόνος για να θεραπευτεί επίσης. Προβλήματα όπως οι κηλίδες γήρανσης, οι πρόωρες ρυτίδες, η αποσπασματική ή ακανόνιστη επιδερμίδα και η άνιση υφή του δέρματος συμβάλλουν στις επιπτώσεις της υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο στο δέρμα. Δείτε τι πρέπει να κάνετε και τι όχι στην αντηλιακή σας προστασία για το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Τι να κάνετε

  • Επιλέξτε αντηλιακό με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 30+: Τα αντηλιακά προϊόντα με υψηλό SPF δεν σας παρέχουν περισσότερη προστασία. Ένας δείκτης προστασίας 30 μπλοκάρει σχεδόν το 97 τοις εκατό των ακτινοβολιών UVB, ενώ ο δείκτης προστασίας 50 μπλοκάρει περίπου το 98 τοις εκατό και ο δείκτης προστασίας 100 μπλοκάρει περίπου το 99 τοις εκατό. Το SPF 30 είναι η ελάχιστη προστασία που απαιτεί το δέρμα σας, αλλά χρησιμοποιήστε αντηλιακό με υψηλότερο δείκτη προστασίας, όταν βγαίνετε για μεγάλο χρονικό διάστημα.
  • Εφαρμόστε αντηλιακό νωρίς πριν βγείτε: Το δέρμα σας μπορεί να πάρει έως και μισή ώρα για να απορροφήσει το αντηλιακό για να σας προστατεύσει από τις σκληρές ακτίνες του ήλιου. Έτσι, προγραμματίζετε και εφαρμόζετε πάντα τουλάχιστον 30 λεπτά πριν βγείτε έξω. Και εφαρμόστε αρκετό αντηλιακό. αυτό είναι πραγματικά σημαντικό!
  • Επιλέξτε τον κατάλληλο τύπο αντηλιακού για το δέρμα σας: Το αντηλιακό εμπίπτει σε δύο κατηγορίες: το ένα είναι χημικό (περιέχει συστατικά όπως οκτινοξάτη και οξυβενζόνη που δρουν ως ηλιακά φίλτρα) και το δεύτερο είναι φυσικό (περιέχει οξείδιο ψευδαργύρου και διοξείδιο του τιτανίου που προστατεύει φυσικά το δέρμα). Δυστυχώς, ορισμένοι άνθρωποι είναι αλλεργικοί στα χημικά προϊόντα, οπότε προσπαθείτε πάντα μια μικρή ποσότητα του προϊόντος στον καρπό σας για να ελέγξετε για αλλεργικές αντιδράσεις.
  • Βάλτε αντηλιακό, όποια και αν είναι η πρόγνωση καιρού: Χρησιμοποιήστε αντηλιακό κάθε μέρα, γιατί οι ακτίνες UV μπορούν να βλάψουν το δέρμα σας, ακόμα κι αν είναι θολό έξω. Το αντηλιακό θα πρέπει να εφαρμόζεται πριν τρέξετε, περπατώντας – και σε κάθε εποχή.

Τι να μην κάνετε

  • Μην εφαρμόζετε αντηλιακό μόνο στο πρόσωπο: Κάθε εκατοστό εκτεθειμένου δέρματος πρέπει να καλύπτεται με αντηλιακό κάθε μέρα. Μην ξεχάσετε να το εφαρμόσετε στα αυτιά, τα χέρια, τα χέρια, τα πόδια και το τριχωτό της κεφαλής σας. Αυτές οι περιοχές δεν είναι μόνο επιρρεπείς στη γήρανση του δέρματος, λόγω της έκθεσης στον ήλιο. Στην πραγματικότητα, ο κίνδυνος μελανώματος (καρκίνος του δέρματος) είναι επίσης εξαιρετικά μεγάλος σε αυτά τα μέρη του σώματος.
  • Μην εφαρμόζετε αντηλιακό μία φορά την ημέρα: Το να περιμένεις ότι μία εφαρμογή αντηλιακού θα διαρκέσει όλη την ημέρα είναι εντελώς λάθος. Το αντηλιακό τρίβεται πολύ εύκολα, λόγω της εφίδρωσης ή της επαφής με το νερό. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το αντηλιακό σας, εφαρμόστε το ξανά κάθε δύο ώρες.
  • Μην σκέφτεστε ότι το σκούρο δέρμα σας προστατεύει από τις ακτίνες UV: Πιστεύετε κυριολεκτικά ότι, επειδή το δέρμα σας είναι πιο σκούρο, επομένως, δεν είναι ευαίσθητο στον καρκίνο του δέρματος; Ή πιστεύετε ότι δεν χρειάζεστε τόσο αντηλιακό σε σύγκριση με το ανοιχτόχρωμο δέρμα; Συγγνώμη που σας το σπάω, αλλά είστε πολύ λάθος κυρίες! Η αλήθεια είναι ότι οι ακτίνες UVA και UVB που προκαλούν καρκίνο του δέρματος καθώς και ορατά σημάδια γήρανσης επηρεάζουν όλους. Έτσι, μην παραλείπετε το αντηλιακό, ανεξάρτητα από τον τόνο του δέρματος.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ