Βαρδιάνος στα Σπόρκα 16/10: Απόψε το συγκλονιστικό τρίτο επεισόδιο της σειράς στην ΕΡΤ 1 [trailer]

Η καθηλωτική σειρά της ΕΡΤ 1, Βαρδιάνος στα Σπόρκα, με την έξοχη Ρένια Λουιζίδου στον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ήδη φτάσει στο 3ο επεισόδιο. Πρόκειται για μεταφορά του ομώνυμου διηγήματος του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, που μας ταξιδεύει στην πανέμορφη Σκιάθο το 1865. Εκεί βέβαια η χολέρα έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς και στη γειτονική Τουρκία αλλά και παγκοσμίως. Ο φόβος είναι δυσθρώρητος, καθώς η Σκιάθος είναι νησί και πολλά πλοία εμπορικά αράζουν καθημερινά. Για να αντιμετωπιστεί μια ενδεχόμενη έξαρση της χολέρας, η ελληνική κυβέρνηση κάνει το απέναντι νησάκι επιχολέρια περιοχή. Δηλαδή κάθε πλοίο που έχει μολυνθεί από χολέρα δεν επιτρέπεται να αράζει στο λιμάνι της Σκιάθου. Αντιθέτως, μεταβαίνει στον Τσουγκριά για καραντίνα. Κάπως έτσι γεννήθηκε ο Βαρδιάνος στα Σπόρκα. Σπόρκα είναι τα μολυσμένα πλοία και βαρδιάνος είναι ο φύλακας που βεβεαιώνεται ότι τηρείται η καραντίνα.

Βαρδιάνος στα Σπόρκα 16/10: Τι θα συμβεί στο αποψινό επεισόδιο

Η Σκεύω έχει σιγουρευτεί πως ο γιος της ο Σταύρος είναι βαριά άρρωστος και θέλει οπωσδήποτε να πάει κοντά του. Παρά τη γενική απαγόρευση, εκείνη έχει σκεφτεί πως η καλύτερη λύση είναι να ντυθεί άνδρας και φύλακας. Έτσι θα μπορέσει να τρυπώσει στον Τσουγκριά και να ψάξει τον γιο της, με σκοπό να τον φροντίσει. Για να το πετύχει αυτό, πείθει με τα χίλια ζόρια το Νίκα να τη βοηθήσει. Περνά λοιπόν από το συμβούλιο, έτσι ώστε να πάρει την άδεια του βαρδιάνου  και να κατευθυνθεί στον Τσουγκριά. Θα τα καταφέρει; Η Σκεύω ό,τι βάλει με το νου της το καταφέρνει. Θα είναι έτσι και αυτή τη φορά; Το πείσμα και η αγάπη για τον γιο της την κάνουν ακόμη πιο δυνατή, βάζοντάς την απέναντι σε όλους στο νησί και γεμίζοντάς την με δύναμη.

Την ίδια στιγμή, στο νησί επικρατεί αναβρασμός. Πολλοί θέλουν να εκμεταλλευτούν τον πόνο των συνανθρώπων τους, μη διστάζοντας να αισχροκερδήσουν. Άλλοι πάλι φοβούνται όσο τίποτε άλλο την ύπαρξη των ατόμων που βρίσκονται στην καραντίνα, ακόμα και αν δεν παρουσιάζουν κάποιο σύμπτωμα ή δε φαίνονται ασθενείς. Τέλος, υπάρχουν πάντοτε άνθρωποι που δείχνουν πως αγαπούν τον συνάνθρωπό τους και συντρέχουν σε καιρό ανάγκης. Η Ρηνιώ εξομολογείται στην Σκεύω την πρόθεσή της να τρέξει κοντά στον Σταύρο και εκείνη την αποτρέπει. Το μαθαίνει η μητέρα της και πληροφορεί τον σύζυγό της σχετικά. Εκείνος στα ξαφνικά αρχίζει να ενδιαφέρεται για την υγεία του Σταύρου. Είναι τα κίνητρά του αγνά ή συμβαίνει κάτι άλλο; Θα δεχθεί ο Χερχέρης να ακυρώσει τον αρραβώνα που έχει συμφωνήσει για την κόρη του ή βάζει το κέρδος πάνω από όλα τα υπόλοιπα;

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here