Η ΕΛ.ΑΣ. έπεσε σε τοίχο… σιωπής για το «αυθαίρετο» στο Πολυτεχνείο


Σε τοίχο… σιωπής έπεσε η Αστυνομία, κατά την έρευνα για το «αυθαίρετο» που προσπάθησαν να χτίσουν φοιτητές μέσα στη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών στο Ε.Μ.Π. στου Ζωγράφου.

Πρόκειται για την αστυνομική επιχείρηση που έγινε την Παρασκευή για να σταματήσουν οι οικοδομικές εργασίες που είχαν ξεκινήσει από φοιτητές, οι οποίοι ήθελαν να φτιάξουν στέκι μέσα στο πανεπιστήμιο. Η Αστυνομία απομάκρυνε τα οικοδομικά υλικά, ωστόσο, βρήκε μπροστά της «τοίχο» κατά την έρευνα για το σχηματισμό δικογραφίας για τους υπευθύνους.

Το εμπόδιο αφορά στη σιωπή ακαδημαϊκών λειτουργών και φοιτητών, γεγονός που πιθανότατα οφείλεται στο φόβο. Στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σημειώνουν ότι η παράνομη κατασκευή στο Πολυτεχνείο φτιάχτηκε από συγκεκριμένα άτομα, τα οποία κάποιοι τα γνωρίζουν. Ωστόσο, εάν δεν κατονομαστούν στις καταθέσεις, είναι αδύνατο να κατηγορηθούν για το συγκεκριμένο αδίκημα.

Τα στόματα φαίνεται πως έμειναν κλειστά, όπως αναφέρουν στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη, τόσο κατά την καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα στου Ζωγράφου (που έγινε αιτία για να πραγματοποιηθεί η αστυνομική επιχείρηση) όσο και μετά την κατεδάφιση του αυθαίρετου κτίσματος και την απομάκρυνση των οικοδομικών υλικών.

Κύκλοι της λεωφόρου Κατεχάκη προσθέτουν ότι «φαντάζει αδύνατο κανείς να μη γνώριζε κανέναν. Με αυτόν τον τρόπο δεν είναι δυνατόν να καθαρίσεις τα πανεπιστήμια από παραβατικές συμπεριφορές και έτσι η ιστορία θα επαναλαμβάνεται».

Για το θέμα της παράνομης κατασκευής στο Πολυτεχνείο είχε πάρει θέση ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος , ο οποίος σε ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε: «Τα πανεπιστήμια δεν μπορεί να είναι χώροι κατασκευής αυθαιρέτων, ούτε χώροι βίας. Οφείλουν να είναι κέντρα μόρφωσης, επικοινωνίας, ελευθερίας και επομένως χώροι ασφάλειας για τους φοιτητές, τους καθηγητές και το προσωπικό. Υπηρετούμε τη νομιμότητα και τα πραγματικά δικαιώματα των νέων».

Η επιχείρηση

Η αστυνομική επιχείρηση έλαβε χώρα την περασμένη Παρασκευή, όταν άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας συνόδεψαν εντός του Πανεπιστημίου υπαλλήλους της Πολεοδομίας του Δήμου Ζωγράφου , μετά από καταγγελία για παράνομη κατασκευή κτίσματος από ομάδα αγνώστων, εντός της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών.

Κατόπιν συνεννόησης με την αρμόδια Εισαγγελέα και την πρυτανική αρχή, κατεδαφίστηκε ο αυθαίρετος τοίχος και απομακρύνθηκαν τα οικοδομικά υλικά από συνεργεία του Δήμου.

Μία ημέρα νωρίτερα, την Πέμπτη, ο Κοσμήτορας της Σχολής, Σταύρος Κουρκούλης, μαζί με δύο μέλη του Πανεπιστημίου προσπάθησαν να σταματήσουν εν εξελίξει εργασίες ανέγερσης τοίχους, έξωθεν των αμφιθεάτρων καθώς δεν υπήρχε η σχετική οικοδομική άδεια. Ομάδα φοιτητών που βρίσκονταν στο σημείο και λειτουργούσαν ως ομάδα περιφρούρησης, τους απώθησαν και τους εξύβρισαν.

Στη συνέχεια, ο πανεπιστημιακός λειτουργός μετέβη στο Α.Τ Ζωγράφου όπου κατήγγειλε το γεγονός και σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Ν.4495/2017 «Περί Ελέγχου και Προστασίας του Δομημένου Περιβάλλοντος».

Επίσης, η Αστυνομία πραγματοποιεί οργανωμένη επιχείρηση για τον εντοπισμό του οδηγού του αυτοκινήτου που μετέφερε τα οικοδομικά υλικά και ακόμη τριών ατόμων που συμμετείχαν στις εργασίες της παράνομης κατασκευής.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ