Καθαρισμός δόντια: Ο βαθύς καθαρισμός δοντιών ως μέρος της ρουτίνας ομορφιάς μας


Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν στο μυαλό τους ότι όταν ακούνε για βαθύ καθαρισμό δοντιών είναι μία διαδικασία που την κάνουν στο σπίτι και ότι γίνεται μετά από ένα πλούσιο γεύμα. Αυτή η σκέψη είναι απόλυτα λανθασμένη. Μην αναρωτιέστε γιατί. Ο βαθύς καθαρισμός των δοντιών είναι κάτι περισσότερο από απλό νήμα ή πολύ λεπτό βούρτσισμα των δοντιών. Πιο συγκεκριμένα, ο βαθύς καθαρισμός των δοντιών είναι πραγματικά μια οδοντιατρική διαδικασία. Μπορεί να γίνει μόνο από επαγγελματίες του είδους, δηλαδή μόνο από οδοντιάτρους.

Αρα είναι σίγουρα κάτι που δεν μπορεί κανείς να κάνει μόνος του στο σπίτι. Ο βαθύς καθαρισμός γίνεται για τη θεραπεία των ούλων ή μιας νόσου ου λέγεται περιοδοντίτιδα. Αυτή τη διαδικασία τη συνιστούν συνήθως σε όσα άτομα παραλείπουν πολλά οδοντιατρικά ραντεβού και δεν καθαρίζουν σχολαστικά και αποτελεσματικά τα δόντια τους καθημερινά. Επίσης, οι οδοντίατροι το συνιστούν σε οποιονδήποτε, σαν αποτελεσματικό τρόπο θεραπείας σε κάποια οδοντιατρική ασθένεια. 

Τι είναι πραγματικά ο βαθύς οδοντικός καθαρισμός και πώς γίνεται;

Ο βαθύς καθαρισμός των δοντιών είναι γνωστός ως θεραπεία για τα ούλα και οι οδοντίατροι συχνά τον αναφέρουν ως απολέπιση των ούλων. Είναι μια οδοντιατρική θεραπεία που δημιουργήθηκε για να καθαρίσει πλήρως τα διαστήματα μεταξύ των ούλων και των δοντιών, φτάνοντας ακόμα και μέχρι τις ρίζες. Σε σύγκριση με έναν απλό και τυπικό οδοντικό καθαρισμό που γίνεται σε ανθρώπους χωρίς ιδιαίτερα οδοντικά προβλήματα κάθε εξάμηνο, (ο οδοντίατρος πλένει το μπροστινό, το πίσω και το πλάι του δοντιού), ο βαθύς οδοντικός καθαρισμός παρέχει μια πιο λεπτομερή προσέγγιση στον καθαρισμό των δοντιών αλλά και των ούλων.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ενός βαθέος οδοντικού καθαρισμού, πραγματοποιείται η ίδια διαδικασία με πλύσιμο μπροστά, πίσω και στις δύο πλευρές των δοντιών και πάνω από τα ούλα. Μόνο που σε αυτή τη διαδικασία ο οδοντίατρος επεκτείνει τον καθαρισμό μέχρι τη ρίζα του δοντιού άρα και κάτω από τα ούλα. Αυτό βοηθά στην απομάκρυνση της πέτρας και άλλων συσσωρευμάτων από τα κρυφά σημεία του δοντιού που συνήθως σχηματίζονται μεταξύ των ούλων και της ρίζας του δοντιού. Άρα καταλαβαίνουμε ότι ο βαθύς καθαρισμός είναι απαραίτητος. Εξάλλου μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία και την πρόληψη ορισμένων τακτικών οδοντιατρικών ζητημάτων όπως η ουλίτιδα ή η περιοδοντίτιδα.

Δεν μπορείτε να ζητήσετε από μόνος σας βαθύ καθαρισμό. Συνήθως ο οδοντίατρος τον προτείνει μετά από τη λήψη ακτινογραφίας των ούλων και των δοντιών σας και γενικά την αξιολόγηση της συνολικής υγείας του στόματος σας. Ο βαθύς καθαρισμός μπορεί να γίνει σε όλους τους ανθρώπους ανεξαιρέτως αρκεί να γίνει ως μέρος μιας οδοντιατρικής θεραπείας.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ