Μοσχάρι κόστος: Τώρα που η τιμή του κρέατος ανεβαίνει, πώς μπορούμε να μειώσουμε το κόστος;

Το κρέας μπορεί να είναι ακριβό και ιδιαίτερα το μοσχαρίσιο κρέας. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι εξοικονόμησης χρημάτων. Ακολουθούν επτά ιδέες για να διατηρήσετε το κόστος χαμηλά καθώς αυξάνονται οι τιμές στο βόειο κρέας:

  • Παρακολουθήστε τις τιμές ανά κιλό: Ξεκινήστε την εξοικονόμηση κόστους στο βόειο κρέας παρακολουθώντας την τιμή ανά κιλό των αγαπημένων σας κοπών. Στη συνέχεια, αποθηκεύστε όποτε υπάρχει κάποια έκπτωση. Οι μεγαλύτερες προσφορές μπορούν να βρεθούν πριν από τις διακοπές. Αγοράστε επιπλέον κρέας και ρίξτε το στην κατάψυξη για χρήση αργότερα. Ανάλογα με το κομμάτι, το σωστά συσκευασμένο κρέας μπορεί να διατηρήσει την ποιότητά του έως και ένα χρόνο στην κατάψυξη.
  • Προσέξτε για πρόσθετα: Ενώ ελέγχετε την τιμή ανά κιλό, αναζητήστε την ετικέτα για λέξεις όπως “ενισχυμένο με”, “αρωματισμένο με” ή “διάλυμα γεύσης”. Πολλά κρέατα εγχέονται με διάλυμα νατρίου, ζωμό ή ενισχυτικό γεύσης. Το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ εκτιμά ότι το 90% του χοιρινού έχει προσθήκη διαλύματος, ενώ το ίδιο συμβαίνει με το 30% των πουλερικών και το 15% του βοείου κρέατος.
  • Αγοράστε χύμα: Τα σούπερ μάρκετ συχνά τιμούν τα οικογενειακά πακέτα με φθηνότερο κόστος ανά κιλό από τα μικρότερα πακέτα. Ακόμα κι αν είστε μόνοι ή είστε μέλος ενός νοικοκυριού δύο ατόμων, πάρτε τα μεγαλύτερα μεγέθη όποτε είναι φθηνότερα. Στη συνέχεια, χωρίστε τη συσκευασία στο σπίτι και τοποθετήστε το επιπλέον κρέας στην κατάψυξη.
  • Μεταβείτε στην πηγή: Εάν θέλετε να αγοράσετε πραγματικά χύμα, κατευθυνθείτε κατευθείαν στο αγρόκτημα. Αυτή η στρατηγική λειτουργεί καλύτερα αν έχετε έναν ξεχωριστό καταψύκτη για να αποθηκεύσετε όλη αυτή την πρωτεΐνη. Μπορεί επίσης να είναι ακριβό εκ των προτέρων, παρόλο που το συνολικό σας κόστος θα είναι χαμηλότερο από όσο αν αγοράζατε το κρέας σε λιανική τιμή.
  • Επιμείνετε σε φθηνότερες κοπές: Πειραματιστείτε με τις λιγότερο ακριβές κοπές βόειου κρέατος. Δε χρειάζεται να αγοράσετε κόντρα φιλέτο ή rib eye, T-bone και παϊδάκια. Μπορεί να χρειαστεί να προσαρμόσετε λίγο το στυλ μαγειρέματός σας, αλλά ακόμη και οι φτηνές περικοπές μπορεί να είναι νόστιμες.
  • Κόψτε μόνοι σας σε φέτες: Όσο πιο πολλή δουλειά κάνει ένας παραγωγός πριν από τη συσκευασία, τόσο πιο ακριβό θα είναι το κρέας. Εξοικονομήστε χρήματα αγοράζοντας ολόκληρο το φιλέτο βόειου κρέατος και κόψτε το σε παϊδάκια μόνοι σας. Αν δεν εμπιστεύεστε τις δεξιότητές σας με το μαχαίρι, ρωτήστε στον πάγκο του κρεοπωλείου. Κατόπιν αιτήματος, ορισμένα καταστήματα θα κάνουν δωρεάν την κοπή για λογαριασμό σας.
  • Μάθετε να αγαπάτε τα γεύματα χωρίς κρέας: Τέλος, ο καλύτερος τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα στο κρέας είναι απλώς να αποφύγετε την κατανάλωσή του. Εάν δεν μπορείτε να καταλάβετε την ιδέα ενός κυρίως πιάτου χωρίς κρέας, ήρθε η ώρα να επεκτείνετε τους ορίζοντές σας. Υπάρχουν πολλά νόστιμα γεύματα που πρέπει να γίνουν με πολύ λίγο ή καθόλου κρέας. Δείτε ένα βιβλίο μαγειρικής για χορτοφάγους.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here