Κέρκυρα: Στο πλευρό των πληγέντων οι Ένοπλες Δυνάμεις – Διακλαδικό τμήμα «Δευκαλίωνα» στο νησί


Κέρκυρα: Το νησί μετράει τις πληγές του από την κακοκαιρία «Μπάλλος», με διακλαδικό τμήμα των Ενόπλων Δυνάμεων να φτάνει στην Κάτω Γαρούνα έτσι ώστε να βοηθήσει στην αποκατάσταση των ζημιών.

Ένα από τα σημεία της χώρας που είχε τις περισσότερες καταστροφές εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μπάλλος», ήταν η Κέρκυρα. Ολόκληρα χωριά αποκόπηκαν από το υπόλοιπο νησί λόγω των φερτών υλικών, της λάσπης και των κατολισθήσεων, ενώ οι άνθρωποι είδαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους να «βουλιάζουν».

Η επόμενη ημέρα περιλαμβάνει την αγωνιώδη προσπάθεια για αποκατάσταση των ζημιών, με τις Ένοπλες Δυνάμεις σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία να δίνουν το «παρών» με έμψυχο δυναμικό και όλα τα μέσα, έτσι ώστε να βοηθήσουν τους ανθρώπους της Κέρκυρας.

Σε αυτό το πλαίσιο, διακλαδικό τμήμα «Δευκαλίωνα» βρέθηκε την Κυριακή (17.10), στην Κάτω Γαρούνα έτσι ώστε να συνδράμει στην απομάκρυνση φερτών υλικών από τους δρόμους του χωριού και όχι μόνο. Οι στιγμές που έχουν καταγραφεί από τον φωτογραφικό φακό, όπως δημοσιεύτηκα στην ιστοσελίδα kerkyrasimera.gr, ήταν άκρως συγκινητικές.

Αξίζει να σημειωθεί πως η διάθεση του τμήματος έγινε στο πλαίσιο της πρόληψης και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών μετά από εντολή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ και έγκριση από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας. Το τμήμα του «Δευκαλίωνα» διατέθηκε μετά από αίτημα του δήμου Κέρκυρας και σε άμεση συνεργασία με το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ