ΗΠΑ Λευκός Οίκος: Ατζέντα παιδικής μέριμνας του Μπάιντεν


ΗΠΑ Λευκός Οίκος: Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έκανε μια βαθιά προσωπική έκκληση την Παρασκευή για τη μετατροπή των καθυστερημένων υπηρεσιών φροντίδας των παιδιών στην Αμερική, λέγοντας ότι το δυστύχημα που σκότωσε τη γυναίκα και την κόρη της κατέδειξε τη σημασία της βοήθειας των γονέων που αγωνίζονται με την εργασία και τη δημιουργία οικογένειας.

Ο Μπάιντεν, ο οποίος έγινε μοναχικός γονιός και έκανε δύο νέα αγόρια μετά το ατύχημα το 1972, είπε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Κονέκτικατ ότι «δεν μπορούσε να αντέξει οικονομικά τη φροντίδα του παιδιού» με μισθό γερουσιαστή, αναγκάζοντάς τον να μετακινείται καθημερινά μεταξύ Ουάσινγκτον και Delaware. «Με έκανε να συνειδητοποιήσω πόσο δύσκολο είναι για τη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που χρειάζονται βοήθεια», είπε ο Μπάιντεν στο κέντρο παιδικής φροντίδας στην πρωτεύουσα της πολιτείας Χάρτφορντ.

Στο πλαίσιο μιας εθνικής περιοδείας για να κερδίσει την υποστήριξη των προτάσεών του, η δεύτερη προεδρική επίσκεψη του Μπάιντεν στην Πολιτεία του Χάρτφορντ πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια μιας κρίσιμης φάσης για τα ιστορικά αλλά αμφιλεγόμενα σχέδια δαπανών του, τα οποία αντιμετωπίζουν την αντίθεση τόσο από την πλευρά του όσο και από τους Ρεπουμπλικάνους.

Είναι πολύ μακριά από την πρώτη φορά που μίλησε δημόσια για το δυστύχημα που σκότωσε τη σύζυγό του Νείλια και τη μόλις ενός έτους κόρη τους Ναόμι. Αλλά ο πρόεδρος επαναδιατύπωσε το φρικτό επεισόδιο ως μια στιγμή μάθησης που τον έκανε να συνειδητοποιήσει ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν έχουν τη βοήθεια μιας εκτεταμένης οικογένειας από την οποία επωφελούνται όταν αγωνίζονται να δημιουργήσουν οικογένειες. «Έχω επίγνωση της ανησυχίας για την έλλειψη πρόσβασης και την έλλειψη οικονομικής ικανότητας να έχω παιδική φροντίδα, εδώ και πολύ καιρό», είπε.

Η φροντίδα των παιδιών θεωρείται κρίσιμη για την οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία της Covid-19, αλλά η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επενδύουν πολύ λιγότερο σε παιδιά από συγκρίσιμες οικονομίες. –

‘Αλλαγή Παιχνιδιού’ – Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης αναφέρει ότι το έθνος επενδύει λιγότερο στην εκπαίδευση και τη φροντίδα της παιδικής ηλικίας σε σχέση με το μέγεθος της οικονομίας από όλες τις 37 κορυφαίες ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου. Το κόστος της φροντίδας των παιδιών για τη μέση οικογένεια στο Κονέκτικατ είναι 16.000 δολάρια, σύμφωνα με τον δήμαρχο των Δημοκρατικών του Χάρτφορντ Λουκ Μπρονίν, ο οποίος αποκάλεσε την ατζέντα παιδικής μέριμνας του Μπάιντεν «αλλαγή παιχνιδιού».

“Πώς μπορούμε να ανταγωνιστούμε στον κόσμο εάν εκατομμύρια Αμερικανοί γονείς, ειδικά οι μαμάδες, δεν μπορούν να είναι μέρος του εργατικού δυναμικού επειδή δεν μπορούν να αντέξουν το κόστος της φροντίδας των παιδιών;” είπε ο Μπάιντεν. Οι δυσκολίες των γονέων να παραμείνουν σε δουλειές συμβάλλουν επίσης σε ένα μεγάλο χάσμα μεταξύ των φύλων στη συμμετοχή του εργατικού δυναμικού μεταξύ των μητέρων, οι οποίες εξακολουθούν να αναλαμβάνουν το μεγαλύτερο βάρος της φροντίδας και των πατέρων.

Ο Μπάιντεν προτείνει να γεφυρωθεί το χάσμα με τις ομοσπονδιακές επιδοτήσεις για Αμερικανούς με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα που θα περιορίσουν τα έξοδα φροντίδας των παιδιών των οικογενειών στο επτά τοις εκατό του εισοδήματός τους. Θέλει να προσφέρει μεγάλες επιδοτήσεις σε κέντρα παιδικής φροντίδας, να αυξήσει τους μισθούς για όσους εργάζονται στη βιομηχανία και να αυξήσει την παιδική πίστωση από $ 2.000 σε $ 3.000 ετησίως για παιδιά άνω των έξι ετών.

«Δεν είναι ποτέ καλό στοίχημα να ποντάρετε εναντίον του αμερικανικού λαού. Ήρθε η ώρα να επενδύσουμε στον εαυτό μας, να δείξουμε στον κόσμο ότι η αμερικανική δημοκρατία λειτουργεί», είπε ο Μπάιντεν. «Πάντα οδηγούσαμε τον κόσμο όχι με το παράδειγμα της φυσικής μας δύναμης, αλλά με τη δύναμη του παραδείγματός μας. Γι’ αυτό ακολούθησε ο κόσμος».

«Σηκώστε τις οικογένειες»

Οι Ρεπουμπλικάνοι αντιτίθενται έντονα στις προτάσεις του Λευκού Οίκου για ένα πακέτο κοινωνικών δαπανών πολλών τρισεκατομμυρίων δολαρίων που απαιτεί διατάξεις περί φροντίδας των παιδιών του Μπάιντεν. Οι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο έχουν αρκετούς νομοθέτες χωρίς τη βοήθεια των Ρεπουμπλικάνων για να περάσουν το ιστορικό σχέδιο – το οποίο περιλαμβάνει βελτιωμένα οφέλη για φοιτητές και ηλικιωμένους, μετρητά για κάλυψη υγειονομικής περίθαλψης και προβλέψεις για τη διάσωση ενός πλανήτη που θερμαίνεται. Όμως, οι φιλελεύθεροι της Βουλής των Αντιπροσώπων σταματούν να μειώνουν την κορυφαία γραμμή των 3,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια σε διάστημα 10 ετών, κάτι που ευνοεί μια μικρή ομάδα μετριοπαθών.

Ο Μπάιντεν είπε στους προοδευτικούς ότι ο τελικός στόχος θα πρέπει να είναι περίπου 2 τρισεκατομμύρια δολάρια καθώς προσπαθεί να διεκδικήσει αρκετές δημοκρατικές ψήφους. Αυτό σημαίνει ότι αντιμετωπίζουμε εξαντλητικές επιλογές μεταξύ χρηματοδότησης λιγότερων προγραμμάτων για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα ή περισσότερων προγραμμάτων για μικρότερες περιόδους, με την ελπίδα ότι θα ανανεωθούν από μελλοντικό Κογκρέσο. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι μόλις ένας στους 10 Αμερικανούς γνωρίζει συγκεκριμένα στοιχεία για το περιεχόμενο του σχεδίου, αλλά ο Bronin είπε ότι οι ευρείες βελτιώσεις στη φροντίδα των παιδιών ήταν συντριπτικά δημοφιλείς στους Αμερικανούς.

«Θα ανεβάσει τις οικογένειες σε αυτήν τη χώρα, θα ανοίξει δρόμους για ευκαιρίες, θα διασφαλίσει ότι θα διατηρήσουμε τη μεσαία τάξη μας ισχυρή», είπε.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ