Μυτιλήνη: Eργαζόμενες στον δήμο καταγγέλλουν ανώτερό τους για σεξισμό και ψυχολογικό πόλεμο


Μυτιλήνη: Οι δύο εργαζόμενες έχουν υποβάλλει γραπτή αναφορά, με την οποία καταγγέλλουν ανώτερό τους για σεξιστική συμπεριφορά και υπονοούμενα που παραπέμπουν σε σεξουαλική παρενόχληση

Ψυχολογική βία και σεξιστική συμπεριφορά από «ανώτερό» τους κατήγγειλαν δύο μόνιμες εργαζόμενες του Δήμου Μυτιλήνης, που υποστηρίζουν ότι λόγω της έντονης πίεσης έχουν καταρρεύσει ουκ ολίγες φορές.

Οι δύο εργαζόμενες μίλησαν στην ιστοσελίδα stonisi.gr και υποστήριξαν ότι εδώ και μήνες, ένας άντρας με ανώτερη θέση τους ασκεί καθημερινά καθημερινή βία. Μάλιστα, το έχουν αναφέρει πολλές φορές αρμοδίως, ενώ έκαναν και γραπτή αναφορά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι εργαζόμενες Καλλιόπη Ψ. και Δέσποινα Κ., κατέθεσαν αναφορά στον Δήμο Μυτιλήνης στις 13 Οκτωβρίου. Την επομένη ενημερώθηκαν ότι αλλάζουν πόστο. Ωστόσο αναφέρουν ότι η απόφαση απαξιώνει την καταγγελία τους και αποτελεί υποβάθμιση. Η μία εκ των δύο υποστηρίζει ότι της προτάθηκε να παραμείνει στο πόστο της, αφού υπογράψει χαρτί πως δεν έχει πρόβλημα με τον ανώτερό της, τον οποίο έχει ήδη καταγγείλει.

Για το θέμα τοποθετήθηκε ο γενικός γραμματέας του Δήμου Μυτιλήνης, Η. Κουντουρέλλης, ο οποίος επεσήμανε ότι η μετακίνηση των δύο γυναικών είναι ευνοϊκή λύση, με καλύτερο ωράριο, ενώ δεσμεύτηκε για τα ωράρια και τις υπερωρίες τους. Υποστήριξε, ακόμη, ότι ο καταγγελλόμενος δεν μπορεί να μετακινηθεί γιατί δεν υπάρχει αντικαταστάτης, ενώ πρόσθεσε ότι εάν οι καταγγελίες αποδειχθούν, η ποινή θα είναι μεγάλη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ