Δακτύλιος: Σε ποια οχήματα δίνεται «πράσινο» για να κυκλοφορούν στο κέντρο της Αθήνας από 25/10


Αντίστροφη μέτρηση για την επαναφορά σε ισχύ του μέτρου του Δακτυλίου για τα αυτοκίνητα στο κέντρο της Αθήνας

Σε μια εβδομάδα από σήμερα, στις 25 Οκτωβρίου, τίθεται σε ισχύ εκ νέου το μέτρο του Δακτυλίου για τα οχήματα που κινούνται στο κέντρο της Αθήνας. Προηγήθηκε την περασμένη Παρασκευή διυπουργική σύσκεψη υπό τον Γιώργο Γεραπετρίτη στην οποία ελήφθησαν οι τελευταίες αποφάσεις ενόψει της ΚΥΑ που αναμένεται να εκδοθεί.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά μετά τη σύσκεψη στον «καθαρό δακτύλιο» που θα ισχύει από τις 25 Οκτωβρίου θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα τα εξής οχήματα:

  • τα ηλεκτρικά οχήματα
  • τα εκ κατασκευής φυσικού αερίου και υγραερίου οχήματα
  • τα υβριδικά οχήματα
  • τα οχήματα κατηγορίας Euro 6 που εκπέμπουν κάτω από 120 gr CO2

Σύμφωνα με Τα ΝΕΑ στην κοινή υπουργική απόφαση που αναμένεται για το μέτρο του Δακτυλίου θα προβλέπεται και ένα μεταβατικό στάδιο για τα οχήματα που τώρα επιτρέπεται να κυκλοφορούν στον Δακτύλιο και στα οποιά στη συνέχεια θα απαγορευτεί η είσοδος.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα για να κυκλοφορήσει κάποιος στον Δακτύλιο πρέπει να έχει αυτοκίνητα προδιαγραφών euro5/euro6 τα οποία να εκπέμπουν κάτω από 140 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο ανεξαρτήτως του καυσίμου που χρησιμοποιούν (βενζίνη, πετρέλαιο, υγραέριο).

Δακτύλιος 2021: Τα όριά του

Όρια εφαρμογής του μικρού δακτυλίου είναι οι εξής λεωφόροι και οδοί: Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ – Μεσογείων – Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου – Σπ. Μερκούρη – Βρυάξιδος – Υμηττού – Ηλ. Ηλιού – Αμβρ. Φραντζή – Συγγρού – Χαμοστέρνας – Πειραιώς – Ιερά Οδός – Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως – Πλατεία Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη – 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – Αλεξάνδρας.

Τα όρια του μικρού δακτυλίου σημειώνονται με ειδικές πινακίδες με την ένδειξη «Δ» σε κίτρινο φόντο, οι οποίες βρίσκονται σε κάθε εισερχόμενο δρόμο στο δακτύλιο.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ