Self test μαθητές: Εξαιτίας της κακοκαιρίας, self test απαιτείται τη Δευτέρα


Εξαιτίας της κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα, πολλά ήταν τα σχολεία που παρέμειναν κλειστά την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου σε ολόκληρη τη χώρα. Ως εκ τούτου, οι μαθητές δεν μπόρεσαν να προσκομίσουν το απαραίτητο self test από το self-testing.gov.gr για την έκδοση σχολικής κάρτας. Όπου συνέβη λοιπόν αυτό θα χρειαστεί οι μαθητές να κάνουν τη διαδικασία την Κυριακή 17 Οκτωβρίου. Φυσικά, η οδηγία από το Υπουργείο ανέφερε πως οι μαθητές έπρεπε να το είχαν κάνει κανονικά την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, για να υπάρχει μια καθαρή εικόνα ως προς τα κρούσματα.

Συνεχίζεται η διανομή δωρεάν self test από τα φαρμακεία

Υπενθυμίζεται επίσης πως από την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου έως και το Σάββατο 23 Οκτωβρίου χορηγούνται στους μαθητές 5 δωρεάν self test από τα φαρμακεία. Αυτό γίνεται για να καλυφθούν οι ανάγκες ελέγχου από 18 Οκτωβρίου έως και 4 Νοεμβρίου. Συνεπώς παροτρύνονται οι μαθητές να πάρουν στα χέρια τους έγκαιρα τα τεστ, προς αποφυγήν περιττών προβλημάτων στην όλη ελεγκτική διαδικασία. Σαφώς και από αυτή την υποχρέωση εξαιρούνται όσοι μαθητές έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο και όσοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Επιπλέον, η λειτουργία των κυλικείων στις εκπαιδευτικές δομές γίνεται κάτω από αυστηρές προϋποθέσεις. Φυσικά και οι εργαζόμενοι στο κυλικείο πρέπει να τηρούν απαρέγκλιτα τους κανόνες υγιεινής και κοινωνικής αποστασιοποίησης, όπως ορίζει η νομοθεσία. Πέρα από αυτό, όμως, χρησιμοποιούνται γάντια κατά την χορήγηση των προϊόντων. Μόνο συσκευασμένα προϊόντα πωλούνται στα κυλικεία για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου εξάπλωσης της νόσου του κορωνοϊού.

Τέλος, τονίζεται πως μία τάξη θα κλείνει μόνο εάν έχει νοσήσει πάνω από το 50% των μαθητών. Πιο συγκεκριμένα, θα κλείνει η τάξη όταν έχουν νοσήσει 50%+1 από το σύνολο των μαθητών του εν λόγω τμήματος. Με αυτά τα νέα δεδομένα ξεκινά η σχολική εβδομάδα σε ολόκληρη τη χώρα, με την κακοκαιρία να έχει υποχωρήσει και με τους φορείς να έχουν αξιολογήσει τις ζημιές που υπέστησαν οι σχολικές μονάδες, πράττοντας ανάλογα και αποκαθιστώντας όσα ήταν δυνατόν.

 

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ