ΗΠΑ FDA: Πώς να διατηρήσετε χαμηλότερη πρόσληψη νατρίου


ΗΠΑ FDA: Οι δίαιτες υψηλότερες σε νάτριο σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης υψηλής αρτηριακής πίεσης. Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) την περασμένη εβδομάδα εξέδωσε τις τελικές οδηγίες στη βιομηχανία τροφίμων για την εθελοντική μείωση του νατρίου σε επεξεργασμένα, συσκευασμένα και παρασκευασμένα τρόφιμα. Ο στόχος του Οργανισμού είναι να μειώσει τη μέση πρόσληψη νατρίου κατά 12% – από 3.400 σε 3.000 χιλιοστόγραμμα ημερησίως – τα επόμενα 2 ½ χρόνια.

Οι έρευνες δείχνουν ότι οι Αμερικανοί καταναλώνουν 50% περισσότερο νάτριο από το συνιστώμενο. “Το σώμα σας χρειάζεται μια μικρή ποσότητα νατρίου για να λειτουργήσει σωστά, αλλά πολύ νάτριο μπορεί να είναι κακό για την υγεία σας. Οι δίαιτες υψηλότερες σε νάτριο σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης υψηλής αρτηριακής πίεσης, η οποία είναι μια σημαντική αιτία εγκεφαλικού επεισοδίου και καρδιακών παθήσεων “, έγραψε ο FDA στον ιστότοπό του.

Περισσότερο από το 70% του διαιτητικού νατρίου προέρχεται από την κατανάλωση συσκευασμένων και έτοιμων τροφίμων και ο FDA λέει ότι ο Οργανισμός στοχεύει να κάνει σταδιακά περισσότερες μειώσεις στο μέλλον.

Λοιπόν, πώς μπορείτε να μειώσετε την πρόσληψη αλατιού; Η προμήθεια τροφίμων της χώρας περιέχει πάρα πολύ νάτριο και οι Αμερικανοί που προσπαθούν να καταναλώνουν λιγότερο νάτριο μπορεί να δυσκολευτούν να το κάνουν. Η ανάγνωση της ετικέτας “Nutrition Facts” στη συσκευασία μπορεί να βοηθήσει τους καταναλωτές να λάβουν μια τεκμηριωμένη απόφαση και οι Αμερικανοί θα πρέπει να λαμβάνουν λιγότερο από το 100% της ημερήσιας τιμής του νατρίου, ή 2.300 χιλιοστόγραμμα, την ημέρα.

Το 20 τοις εκατό της ημερήσιας τιμής ή περισσότερου νατρίου ανά μερίδα θεωρείται υψηλό. Οι επιλογές τροφίμων έχουν επίσης σημασία, με περίπου το 40% του νατρίου που καταναλώνουν οι Αμερικανοί να προέρχεται από σάντουιτς με κρέας, πίτσα, burritos και tacos, σούπες, αλμυρά σνακ, πουλερικά, ζυμαρικά, μπέργκερ και πιάτα με αυγά, όπως ομελέτες.

Το νάτριο σε καρυκεύματα μπορεί επίσης να αθροιστεί. Ορισμένα κοινά πρόσθετα τροφίμων, όπως το γλουταμινικό νάτριο (MSG), η μαγειρική σόδα, το νιτρικό νάτριο και το βενζοϊκό νάτριο, περιέχουν επίσης νάτριο. Το νάτριο έχει πολλαπλές χρήσεις, συμπεριλαμβανομένου του συντηρητικού, για τον έλεγχο της μικροβιακής ανάπτυξης και για τη γεύση.

Ο FDA συμβουλεύει τα άτομα να ετοιμάζουν το φαγητό τους όταν είναι δυνατόν, να προσθέτουν γεύση χωρίς νάτριο και να αγοράζουν φρέσκα τρόφιμα και όχι επεξεργασμένες ποικιλίες. «Επίσης, ελέγξτε τη συσκευασία σε φρέσκο ​​κρέας και πουλερικά για να δείτε αν έχει προστεθεί αλμυρό νερό ή φυσιολογικός ορός», προειδοποίησε. Συνιστάται στους ανθρώπους να πλένουν τα λαχανικά τους και να ξεπλένουν τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα που περιέχουν νάτριο πριν από το φαγητό.

Τα μειωμένα μεγέθη μερίδων σημαίνουν επίσης λιγότερο νάτριο και όσοι τρώνε έξω μπορούν να χωρίσουν γεύματα με φίλους, να πάρουν μέρος των γευμάτων τους στο σπίτι ή να επιλέξουν μικρότερα γεύματα. Το να ζητήσετε να ετοιμαστεί ένα γεύμα χωρίς επιτραπέζιο αλάτι, να σερβίρονται σάλτσες και ντρέσινγκ “στο πλάι” και εάν υπάρχουν πληροφορίες διατροφής όταν τρώτε σε ένα εστιατόριο μπορεί επίσης να βοηθήσει. Ο FDA δήλωσε ότι ελπίζει ότι η καθοδήγησή του θα μπορούσε να έχει «βαθύ αντίκτυπο» στην υγεία εκατομμυρίων ανθρώπων.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ