Πρόεδρος ΕΟΔΥ: «Όσο περισσότεροι νέοι νοσούν, θα δούμε αναλογικά απώλεια ζωών»


Πρόεδρος ΕΟΔΥ: Τη σημασία του εμβολιασμού, ειδικότερα στις νεαρές ομάδες του πληθυσμού, εξήγησε ο Θεοκλής Ζαούτης.

Για τον εμβολιασμό και τα μέτρα προστασίας έναντι του κορονοϊού, μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης.

Τόνισε πως «ο εμβολιασμός είναι το “όπλο” που έχουμε απέναντι στην πανδημία», επισημαίνοντας πως το 90% των διασωληνωμένων είναι ανεμβολίαστοι.

Ερωτηθείς για τις περιπτώσεις μη τήρησης των μέτρων προστασίας, ο κ. Ζαούτης σχολίασε πως «δεν θα έπρεπε να κάνουμε τη συζήτηση για τα μέτρα» πλέον, εφόσον η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών είχε εμβολιαστεί κατά της COVID-19. Σημείωσε πως όσο περισσότεροι νέοι νοσούν, θα δούμε αναλογικά σοβαρά κρούσματα με νοσηλείες και απώλεια ζωών.

Αναφορικά με τις επιφυλάξεις που διατυπώνουν κάποιοι για την ασφάλεια του εμβολίου, υπογράμμισε πως «δεν είναι νέο το εμβόλιο. Έχουν εμβολιαστεί δισεκατομμύρια άνθρωποι». «Δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε πως είναι αποτελεσματικό και ασφαλές», συμπλήρωσε.

Να σημειωθεί πως πριν από λίγες ημέρες η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, είχε απευθύνει έκκληση μέσω Facebook προς τις νεαρές ηλικίες να εμβολιαστούν, αναφέροντας:

«Πριν από λίγο χάσαμε 28χρονο από κορονοϊό στη Κομοτηνή. Είναι ο τρίτος εικοσάχρονος που χάνουμε αυτή τη βδομάδα. Ήταν όλοι ανεμβολίαστοι.

Κάνω έκκληση, σας παρακαλώ, εμβολιαστείτε και προσέχετε! Καταλαβαίνω ότι πολλοί φοβάστε και έχετε απορίες. Επικοινωνήστε μαζί μας, με γιατρούς και το υπουργείο, θα απαντήσουμε στις απορίες σας και θα συζητήσουμε τους προβληματισμούς σας. Θα δώσω σύντομα μια αποκλειστική τηλεφωνική γραμμή και ψηφιακό τρόπο επικοινωνίας μαζί μας, είμαστε εδώ για σας», έγραψε η κ. Γκάγκα στο Facebook.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ