Κορωνοϊος μωβ περιοχή: Έρχονται οι «μωβ» περιοχές με υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού -Τι θα ισχύει


Κορωνοϊος μωβ περιοχή: Aκόμη ένα χρώμα στον επιδημιολογικό χάρτη φαίνεται πως εισηγείται η επιτροπή των ειδικών. Συγκεκριμένα, η επιτροπή συζητά το καθεστώς των «μωβ περιοχών», που θα αφορούν μεταξύ άλλων την υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού αλλά και τη διπλή μάσκα στα ΜΜΜ. Ο επιδημιολογικός χάρτης είναι διαμορφωμένος σε 4 επίπεδα αυτή τη στιγμή: πράσινο, κίτρινο, πορτοκαλί και κόκκινο. Σε κάθε περίπτωση η επιτροπή αναμένεται να συζητήσει εντός της εβδομάδας περισσότερες λεπτομέρειες προκειμένου να προβεί σε τελικές αποφάσεις σχετικά με το σενάριο αυτό. Πάντως, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης ξεκαθάρισε «δεν υπάρχει συζήτηση από το υπουργείο Υγείας για «μωβ» περιοχές, δεν ξέρω τι γίνεται στην επιτροπή. Εμείς δεν συζητάμε αλλαγή του μοντέλου που ανακοινώσαμε (σ.σ. στις 6 Οκτωβρίου)». Σύμφωνα με τον Θάνο Πλεύρη αυτό που συζητείται είναι να απλοποιηθούν τα μέτρα και να γίνουν κοινά τα μέτρα στους μεικτούς χώρους για να γίνονται πιο κατανοητά.

Κορωνοϊός: Τηλεφωνική γραμμή για όσους φοβούνται να εμβολιαστούν

«Καταλαβαίνω ότι πολλοί φοβάστε και έχετε απορίες. Επικοινωνήστε μαζί μας, με γιατρούς και το υπουργείο, θα απαντήσουμε στις απορίες σας και θα συζητήσουμε τους προβληματισμούς σας. Θα δώσω σύντομα μια αποκλειστική τηλεφωνική γραμμή και ψηφιακό τρόπο επικοινωνίας μαζί μας, είμαστε εδώ για σας». Η κα Γκάγκα, στην ανάρτηση της έκανε επί της ουσίας προαναγγελία δημιουργίας μιας τηλεφωνικής γραμμής, η οποία θα λειτουργεί προκειμένου να λύνονται απορίες αλλά και να γίνονται προσπάθειες να πειστούν όσοι έχουν ενδοιασμούς ακόμα και σήμερα να εμβολιαστούν.

Κάντε το εμβόλιο της γρίπης

Καθημερινά οι επιστήμονες απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους κατά της γρίπης. Κι αυτό, γιατί όπως επισημαίνουν, σε περίπτωση που κάποιος νοσήσει και από γρίπη και από κορωνοϊό έχουν διπλάσια πιθανότητα να διασωληνωθούν ή και να χάσουν την ζωή τους. Και οι δυο ιοί προσβάλλουν το αναπνευστικό και όσο κάποιος παραμένει ανεμβολίαστος θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ζωή του. Και αυτό, την ώρα που οι ΜΕΘ σε όλη την χώρα είναι γεμάτες ανεμβολίαστους κατά του κορωνοϊού με τους ειδικούς να επισημαίνουν ότι αν προστεθούν σε αυτούς και όσοι προσβληθούν από την γρίπη, μπορεί να ζήσουμε εικόνες στα νοσοκομεία όπως τον περασμένο χειμώνα. Μέχρι την Παρασκευή είχαν διανεμηθεί στα φαρμακεία 1,8 εκατ. αντιγριπικά εμβόλια, όμως το 30% με 35% δεν έχει εκτελεστεί.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ