Πλημμύρες στην Ινδία: Δεκάδες νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις στην Κεράλα


Οι διασώστες αναζητούν επιζώντες μετά από ημέρες σφοδρών βροχοπτώσεων που άφησαν πίσω τους νεκρούς και προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές στη νοτιοδυτική πολιτεία της Ινδίας

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κατολισθήσεις και πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις ισχυρές βροχές στη νοτιοδυτική Ινδία, δήλωσαν αξιωματούχοι την Κυριακή. Τα μέλη των σωστικών συνεργείων έκαναν έρευνες στα λασπωμένα συντρίμμια για επιζώντες και ο στρατός μετέφερε επείγουσες προμήθειες.

Πολλοί κάτοικοι αποκόπηκαν από την υπόλοιπη χώρα σε τμήματα της παράκτιας πολιτείας της Κεράλα καθώς οι βροχές, που άρχισαν να εντείνονται την Παρασκευή, φούσκωσαν ποτάμια και πλημμύρισαν δρόμους.

Έντεκα πτώματα έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής στην περιοχή Idukki και άλλα 14 στην περιοχή Kottayam, ανέφεραν αξιωματούχοι στο Γαλλικό Πρακτορείο, με τις περιοχές αυτές να έχουν πληγεί από κατολισθήσεις και πλημμύρες.

Οι αρχές εκφράζουν φόβους οτι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί καθώς δεν μπορούν να πουν με ακρίβεια πόσοι άνθρωποι αγνοούνται.

Χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, με τις αρχές να στήνουν τουλάχιστον 100 προσωρινούς καταυλισμούς για τους εκτοπισμένους δήλωσε ο πρωθυπουργός της Κεράλα, Πιναράι Βιτζαγιάν.

Ο στρατός, το ναυτικό και η αεροπορία βοηθούν στις επιχειρήσεις αντιμετώπισης πλημμυρών και διάσωσης. «Η περιουσία μου, το σπίτι μου όλα καταστράφηκαν», είπε ένας συντετριμμένος άνδρας στο ειδησεογραφικό κανάλι της Κεράλα, Manorama TV στην πόλη Koottickal που χτυπήθηκε από την κατολίσθηση.

Μια άλλη γυναίκα από την πόλη πρόσθεσε: «Ο λόφος κατέρρευσε κοντά μας. Υπήρξαν πολλές ζημιές και απώλειες. Το σπίτι μας παρασύρθηκε. Τα παιδιά μας έφυγαν ». Βίντεο που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν λεωφορεία και αυτοκίνητα βυθισμένα κάτω από τεράστιες ποσότητες νερού.

Ο πρωθυπουργός, Nαρέντρα Μόντι, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και είπε ότι οι αρχές εργάζονται για να βοηθήσουν όσους επλήγησαν από τον κατακλυσμό.
Η μετεωρολογική Υπηρεσία της Ινδίας ανακοίνωσε ότι οι ισχυρές βροχές, που προκλήθηκαν από ένα βαρομετρικό χαμηλό πάνω από την Αραβική Θάλασσα και την Κεράλα, αναμένεται να κοπάσουν τη Δευτέρα.

Το 2018, σχεδόν 500 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Κεράλα, από τις χειρότερες πλημμύρες που έπληξαν την πολιτεία εδώ και σχεδόν έναν αιώνα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ