Αυτοπεποίθηση: Πιστέψτε στον εαυτό σας με τρόπο θετικό & ωφέλιμο

Αυτοπεποίθηση σημαίνει να πιστεύεις στον εαυτό σου και στις ικανότητές σου. Ακούγεται απλό, αλλά μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να γίνει. Και φυσικά μπορεί να υπάρχουν κάποια θέματα ψυχικής υγείας που μπορούν να επηρεάσουν το πώς αισθανόμαστε για τον εαυτό μας. Υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να κερδίσετε πίσω την χαμένη σας αυτοπεποίθηση. Αν πάλι δυσκολεύεστε να τα κάνετε, τότε θα ήταν μία πολύ καλή ιδέα να ζητήσετε βοήθεια από τον κατάλληλο επαγγελματία.

  1. Ανασκόπηση επιτυχιών

Φτιάξτε μια λίστα με όλα τα πράγματα για τα οποία είστε περήφανοι στη ζωή σας. Όπως για παράδειγμα τις τελευταίες σας εξετάσεις που είχαν καλά αποτελέσματα ή μία επιτυχία στη δουλειά σας. Κρατήστε τη λίστα πάντα μαζί σας και προσθέστε σε αυτήν όποτε κάνετε κάτι για το οποίο είστε περήφανοι. Όταν έχετε χαμηλή εμπιστοσύνη, βγάλτε τη λίστα και χρησιμοποιήστε τη για να υπενθυμίσετε στον εαυτό σας όλα τα φοβερά πράγματα που έχετε κάνει. Τα επιτεύγματά σας είναι μοναδικά για εσάς γι’αυτό να μην τα συγκρίνετε με τα επιτεύγματά των άλλων.

  1. Σκεφτείτε πράγματα στα οποία είστε καλοί

Όλοι έχουν δυνάμεις και ταλέντα όπως και εσείς, γι’αυτό γράψτε μια λίστα. Αν αναγνωρίσετε σε τι είστε καλοί, προσπαθήσετε να τα αξιοποιήσετε και θα αρχίσετε να αποκτάτε εμπιστοσύνη στις ικανότητές σας. Ρωτήστε και άλλους ανθρώπους σε τι πιστεύουν ότι είστε καλοί και προσθέστε και αυτά τα ταλέντα.

  1. Βάλτε στόχους

Θέστε ορισμένους στόχους και σκεφτείτε τι πρέπει να κάνετε για να τους πετύχετε. Στοχεύστε αρχικά σε μικρά πράγματα που μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε εμπιστοσύνη στην ικανότητά σας να ολοκληρώσετε πράγματα. Μπορούν ακόμη να είναι και το στόλισμα μιας τούρτας ή και ο προγραμματισμός μιας βραδιάς με φίλους.

  1. Μιλήστε

Δεν πρόκειται ποτέ να νιώσετε αυτοπεποίθηση εάν έχετε αρνητισμό και πιστεύετε ότι δεν είστε καλοί. Σκεφτείτε και μιλήστε με τον εαυτό σας για το πώς μπορεί αυτό να επηρεάσει την αυτοπεποίθησή σας. Αντιμετωπίστε τον εαυτό σας όπως θα κάνατε με τον καλύτερο σας φίλο και ευχαρίστησε τον καθημερινά.

  1. Αποκτήστε ένα χόμπι

Προσπαθήστε να βρείτε κάτι για το οποίο είστε πραγματικά παθιασμένοι. Μπορεί να είναι φωτογραφία, σπορ, μαγείρεμα ή τρέξιμο! Όταν καταλάβετε ποιο είναι το πάθος σας, δεσμευτείτε ότι θα αφιερώσετε χρόνο για να το δοκιμάσετε. Ως αποτέλεσμα, είναι σίγουρο ότι θα δημιουργήσετε τις απαραίτητες δεξιότητες πιο γρήγορα.

Δεν γεννήθηκε κανείς με αυτοπεποίθηση. Η αυτοπεποίθηση γεννιέται με τον καιρό και καλλιεργείται σταδιακά. Γι’ αυτό με δουλειά και επιμονή όλοι μπορούν να την αποκτήσουν και να απολαύσουν τα οφέλη της.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here