Βουλή πανδημία: Κόντρα ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση με Μητσοτάκη και Τσίπρα να διασταυρώνουν τα ξίφη τους

Την προηγούμενη Παρασκευή στην προκαθορισμένη “Ώρα του Πρωθυπουργού”, ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του Προέδρου του Αλέξη Τσίπρα είχε προγραμματίσει επίκαιρη ερώτηση ως προς την πορεία της πανδημίας. Ωστόσο, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα, η Ώρα του Πρωθυπουργού αναβλήθηκε. Συνεπώς, σήμερα στις 10:00 π.μ. ξεκινώντας η Βουλή ήρθε η ώρα για τη συνέχιση της συζήτησης. Ο κύριος Τσίπρας επιτέθηκε στον Πρωθυπουργό, στηλιτεύοντας τις στρατηγικές που ακολούθησε η κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Από τη μεριά του, ο κύριος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Δεν μπορούν να ακούγονται από το αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόσο ανυπόστατα επιχειρήματα”.

Μεγάλη κόντρα στη Βουλή με φόντο τον εμβολιασμό

Ο κύριος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας, συμφωνώντας πως η κατάσταση δεν είναι θετική. Από την άλλη μεριά, τόνισε πως η Ελλάδα έχει 1.484 θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Την ίδια στιγμή, αρκετές άλλες χώρες βρίσκονται σε χειρότερη θέση από την Ελλάδα, όπως Ιταλία, Βέλγιο, αλλά και Βουλγαρία και Ρουμανία. Σύμφωνα με τα στατιστικά, 9 στους 10 διασωληνωμένους δεν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό. Αυτή είναι η πιο εύγλωττη απόδειξη πως τα εμβόλια αποτελούν πρωτεύον όπλο στην καταπολέμηση της Covid-19.

Αναφορικά με τα επόμενα βήματα στον εμβολιασμό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην συνεχιζόμενη μάχη που δίνει σύσσωμη η ελληνική κυβέρνηση, με σκοπό να πειστούν οι συμπολίτες μας να εμβολιαστούν. Ταυτόχρονα επιβεβαίωσε αυτό που ήταν αναμενόμενο, ως προς την πορεία της οικονομίας. Πιο συγκεκριμένα, η οικονομία δεν θα ξανακλείσει γιατί δεν υπάρχει περιθώριο να συμβεί κάτι τέτοιο. Με την ύπαρξη του εμβολίου, εξάλλου, κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο.

Μια ακόμη μομφή για τον Πρωθυπουργό από τον Αλέξη Τσίπρα σχετίζεται με την διαχείριση των νοσοκομειακών δομών εν γένει. Καθώς τα νοσοκομεία ασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά με τον κορωνοϊό, αυξήθηκαν οι θάνατοι από άλλες ασθένειες. Σαφώς και ένα μεγάλο αγκάθι για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνεται και στο εξής σχόλιο του κυρίου Τσίπρα: “Εκμεταλλευτήκατε την πανδημία για να φτιάξετε το δικό σας καθεστώς στην ενημέρωση”. Απαντώντας ο κύριος Μητσοτάκης τόνισε τη διαφάνεια των στατιστικών δεδομένων, με τα κρούσματα να ανακοινώνονται καθημερινά και με την επικοινωνία από τους υπεύθυνους να είναι διαρκής, άμεση και στοχευμένη.

Η συζήτηση στη Βουλή συνεχίζεται μέχρι και αυτή την στιγμή, με την κατάσταση να είναι τεταμένη και τον εκνευρισμό να μη λείπει από τις ομιλίες. Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για παταγώδη αποτυχία, ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να προωθήσει την ομόνοια σε μία συστράτευση δυνάμεων μπροστά σε μία ακραία κατάσταση έκτακτης ανάγκης, στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here