Σκασμένες φτέρνες: Απαλλαχθείτε από το σκληρό δέρμα στα πέλματα μια για πάντα


Μια σκασμένη φτέρνα είναι ένα κοινό πρόβλημα στα πόδια, που πολύς κόσμος το έχει. Εμφανίζεται όταν το ξηρό, παχύ δέρμα στο κάτω μέρος του πέλματος σπάει και ανοίγει. Στις περισσότερες περιπτώσεις, εάν τα ανοίγματα είναι μικρά μπορεί να νιώθετε μία ενόχληση και να είναι απλώς αντιαισθητικό όταν το κοιτάτε.Αν μια σκασμένη φτέρνα αφεθεί χωρίς θεραπεία, οι ρωγμές στη φτέρνα γίνονται βαθύτερες και μεγαλύτερες και μπορεί το περπάτημά σας να γίνει επώδυνο και να μολυνθείτε.

Υπάρχουν διάφορες αιτίες και παράγοντες κινδύνου που μπορεί να αντιμετωπίσετε έχοντας σκασμένες φτέρνες. Το πρώτο σημάδι είναι ο σχηματισμός ξηρού, σκληρού δέρματος γύρω από τη φτέρνα που συνήθως τα ονομάζουμε κάλους. Όσο περπατάτε και ασκείτε περισσότερη πίεση στην περιοχή, τα επιθέματα λίπους κάτω από τις φτέρνες σας διευρύνονται και ανοίγονται ρωγμές.

Άλλοι παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν ραγισμένες φτέρνες περιλαμβάνουν:

  • Σκληρά και μη υποστηρικτικά υποδήματα, όπως σανδάλια με ανοιχτή φτέρνα
  • Περπατάτε ξυπόλητοι καθώς αυτό δεν παρέχει καμία υποστήριξη στα πόδια σας
  • Επιπλέον δέρμα στην περιοχή
  • Τα πολύωρα και ζεστά ντους
  • Χρόνιες καταστάσεις όπως ο διαβήτης

Σε σοβαρές περιπτώσεις, οι ρωγμές μπορεί να οδηγήσουν σε μόλυνση ακόμα και σε αιμορραγία και εάν είστε διαβητικός, οι σκασμένες φτέρνες μπορεί να οδηγήσουν σε εξελκώσεις στο διαβητικό πόδι. Ποια είναι τα συμπτώματα; Εκτός από τη φυσική εμφάνιση ξηρού και σκασμένου δέρματος στις φτέρνες σας, μπορεί επίσης να αντιμετωπίσετε τα ακόλουθα συμπτώματα:

  1. Πόνος και δυσφορία, ειδικά όταν στέκεστε
  2. Κνησμός στην περιοχή
  3. Αιμορραγία από τις ρωγμές
  4. Ξεφλουδισμένο δέρμα
  5. Ζεστασιά, ερυθρότητα και πρήξιμο μπορεί να υπάρχουν εάν υπάρχει μόλυνση

Η θεραπεία έρχεται με την ενυδάτωση. Εάν η κατάστασή σας είναι ήσσονος σημασίας, ξεκινήστε ενυδατώνοντας τις φτέρνες σας 2-3 φορές την ημέρα για να ανακουφίσετε τα συμπτώματά σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ελαφρόπετρα πριν την ενυδάτωση, για να αφαιρέσετε τυχόν σκληρό, νεκρό δέρμα που μπορεί να εμποδίσει την ενυδατική κρέμα να βυθιστεί αποτελεσματικά. Μετά από μια εβδομάδα ενυδάτωσης των ποδιών, εάν τα συμπτώματά σας επιμένουν, ίσως πρέπει να συμβουλευτείτε έναν ποδολόγο.

Συνήθως αυτοί χρησιμοποιούν μηχανικό καθαρισμό των κάλων/σχισμών με τη χρήση λεπίδας. Χρησιμοποιούν δερματικό βάλσαμο ποδιών για θρέψη και υγρασία του δέρματος. Αυτό είναι παρόμοιο με μια ενυδατική κρέμα, αλλά έχει ένα επιπλέον συστατικό που αυξάνει σημαντικά την αποτελεσματικότητα. Προτείνουν  τα κατάλληλα υποδήματα που απορροφούν τις σκλήρυνσης της φτέρνας. Οι σκασμένες φτέρνες για κάποιους ανθρώπους αποτελούν σημαντικό πρόβλημα. Εκτός από πρόβλημα υγείας είναι και σοβαρό αισθητικό πρόβλημα.  Γι’αυτό ενυδατώστε, ενυδατώστε, ενυδατώστε!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ