Ύπνος: Πως θα κοιμηθείτε το βράδι πιο εύκολα

Ο ύπνος δεν είναι πάντα για όλους εύκολη υπόθεση. Ορισμένοι άνθρωποι δυσκολεύονται να κοιμηθούν για πολλούς και διάφορους λόγους. Υπάρχουν όμως τρόποι για να κοιμηθείτε πιο εύκολα το βράδι.

Υπάρχουν για παράδειγμα μερικές φράσεις και λέξεις που πρέπει να λες έτσι ώστε να καταφέρεις να ηρεμήσεις.

Φράσεις για να σας πάρει πιο εύκολα ο ύπνος

Όπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες, η προϋπόθεση για να κερδίσεις πιο εύκολα έναν ξεκούραστο ύπνο είναι να ακούσεις, να διαβάσεις ή να πεις λέξεις και φράσεις που σε βάζουν στην αγκαλιά του Μορφέα.

Ποιες είναι αυτές; Ηρεμία, ξεκούραση, ανάπαυση. Λέγοντας, για παράδειγμα: «Πάω να ξεκουράσω το κορμί μου», «Θέλω να απολαύσω το κρεβάτι μου», «Έχω ανάγκη από ανάπαυση», «Ήρθε η ώρα της χαλάρωσης», κάνεις – κατά τους ερευνητές – την κατάλληλη προετοιμασία για έναν βαθύ, ποιοτικό ύπνο μειώνοντας τον καρδιακό ρυθμό.

Η πρότασή τους είναι να αντικαταστήσουμε τα υπνωτικά χάπια με αυτοκόλλητες σημειώσεις (στο μπάνιο, στο ψυγείο, στο κομοδίνο) με τις ανάλογες λέξεις και φράσεις – κλειδιά.

Φυσικά οι ερευνητές δεν βρήκαν το αυγό του Κολόμβου. Απλώς επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά την τεράστια επίδραση που έχουν οι λέξεις στον εγκέφαλο.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here