Γιαννιτσά: Τα μέτρα ασφαλείας στην πίστα motocross και οι ευθύνες της ομοσπονδίας


Για τα μέτρα ασφαλείας στις πίστες motorcross και το ατύχημα στα Γιαννιτσά μίλησε στο newsbomb Έλληνας πρωταθλητής 

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται οι δύο νεαροί που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια του πανελλήνιου αγώνα motorcross στα Γιαννιτσά το μεσημέρι της Κυριακής.

Σοβαρότερη κρίνεται από τους ιατρούς η κατάσταση του 27χρονου αθλητή ο οποίος κατάγεται από την Κατερίνη και είναι πρωταθλητής Ελλάδας.

Ο λόγος για τον Α. Γ., πολύπειρο οδηγό και πρωταθλητή της κατηγορίας MX2, ο οποίος τραυματίστηκε όταν η μοτοσυκλέτα άλλου αναβάτη έφυγε σε ένα άλμα, χτύπησε στην περίφραξη και έκοψε μία μεταλλική κολώνα, η οποία έπεσε στο χώρο που περιμένουν οι μηχανικοί των ομάδων και οι αναβάτες.

Ο αθλητής Α.Γ. που τραυματίστηκε στα Γιαννιτσά
Ο αθλητής Α.Γ. που τραυματίστηκε στα Γιαννιτσά

Εκείνη την ώρα ο οδηγός προετοιμαζόταν για τον αγώνα της κατηγορίας του που ακολουθούσε, έχοντας πλάτη προς την πίστα. Τότε, σύμφωνα και με το motomag.gr, τον χτύπησε το κομμάτι της μεταλλικής κολώνας στο κεφάλι, ενώ η μοτοσυκλέτα χτύπησε τον 16χρονο αδερφό του αναβάτη κι ένα ακόμη άτομο.

Ο Γεωργαντάς τραυματίστηκε σοβαρά στο κρανίο, όπως και ο 16χρονος ο οποίος κινδύνεψε καθώς του «γύρισε η γλώσσα».

Τα μέτρα ασφαλείας και η ομοσπονδία

Το newsbomb.gr επικοινώνησε με τον 16 φορές πρωταθλητή Ελλάδος του Motocross, Παναγιώτη Κουζή και του ζήτησε την άποψή του αναφορικά με το ατυχές περιστατικό.

Όπως ανέφερε ο κ. Κουζής «η πίστα που συνέβη το ατύχημα είναι μέσα στις top 3 πίστες με την καλύτερη οργάνωση. Το πρόβλημα δεν είναι οι άνθρωποι της διοργάνωσης αλλά η ομοσπονδία, η οποία πριν από κάθε αγώνα στέλνει ειδική επιτροπή για έλεγχο τω εγκαταστάσεων. Η Ομοσπονδία θα έπρεπε να διαθέτει χρήματα για την ανανέωση, επισκευή και εγκατάσταση σωστών μέτρων ασφαλείας. Φανταστείτε ότι η συγκεκριμένη πίστα διαθέτει και συρματοπλέγματα, την ώρα που οι περισσότερες έχουν γύρω γύρω ταινίες και πασάλους. Η κάθε λέσχη που διοργανώνει αγώνα, προσπαθεί από μόνη της και χωρίς έσοδα να αναβαθμίσει τον αθλητικό χώρο. Δεν γίνεται έτσι. Πρέπει η ομοσπονδία να δώσει περισσότερο βάρος στη βοήθεια των σωματείων της ώστε να εξελιχθούν περισσότερο στα θέματα ασφαλείας».

Αναφορικά με το άθλημα ο Έλληνας πρωταθλητής σημείωσε πως κακές στιγμές υπάρχουν πάντα σε ένα δύσκολο και απαιτητικό άθλημα όπως το motocross. «Το motocross είναι ένα άθλημα που πρέπει να ρισκάρεις, και είναι κάτι το οποίο ζητάμε εμείς οι αθλητές από το άθλημα και δεν μας αναγκάζει κανείς να το κάνουμε. Άρα το επικίνδυνο είναι σχετικό».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ