Γιαούρτι αμυγδάλου: Πώς να φτιάξετε χειροποίητο σπιτικό γιαούρτι αμυγδάλου

Στις μέρες μας, τα μη γαλακτοκομικά είδη γιαουρτιού κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος. Αυτού του είδους τα γιαούρτια, όπως και τα γιαούρτια αμυγδάλου περιέχουν επίσης προβιοτικά βακτήρια που είναι υγιή για το έντερο και είναι φιλικά προς τα vegan. Απαιτείται χρήση βέβαια η χρήση κάποιων παχυντικών παραγόντων. Μπορούμε όλοι να φτιάξουμε γιαούρτι αμυγδάλου αρκεί να χρησιμοποιήσουμε συγκεκριμένα υλικά και εξοπλισμό. 

Τι εξοπλισμό θα χρειαστούμε

  • Έναν κατασκευαστή γιαουρτιού αρκετά μεγάλο για να χωρέσει ένα λίτρο γάλα
  • Μια κατσαρόλα από ανοξείδωτο ατσάλι για θερμική επεξεργασία του σπιτικού γάλακτος αμυγδάλου σας
  • Θερμόμετρο γαλακτοκομικών προϊόντων
  • Ένα σύρμα
  • Κουτάλια μέτρησης

Όταν πια σιγουρευτείτε ότι έχετε όλα τα αντικείμενα που χρειάζονται για την παρασκευή του φυτικού γιαουρτιού τότε μπορείτε να προχωρήσετε με την αγορά όλων των συστατικών που είναι απαραίτητα.

Τα συστατικά που θα χρησιμοποιήσετε είναι τα εξής:

  1. 1,5 φλιτζάνια ολόκληρα αμύγδαλα
  2. 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη, (για να λειτουργήσει ως τροφή για τον προβιοτικών)
  3. 1 έως 2 κουταλιές παχυντικού παράγοντα της επιλογής σας
  4. 1 δόση υλικού που χρησιμοποιείται για πήξη του γιαουρτιού 
  5. 1 δόση προβιοτικού εάν εσείς θέλετε

Ο τρόπος είναι πολύ εύκολος για να το φτιάξετε θα αρχίσετε να μουλιάζετε τον καρπό του αμυγδάλου όλη τη νύχτα σε νερό χωρίς χλώριο. Έπειτα στραγγίστε και ξεπλύνετε τα αμύγδαλα και μετά ανακατέψτε τα αμύγδαλα με τριάμισι φλιτζάνια μη χλωριωμένο νερό, σε υψηλή ταχύτητα για περίπου τρία λεπτά. Λίγο αργότερα χρησιμοποιήστε ένα σουρωτήρι που χρησιμοποιούν στο ζελέ ή ένα σφιχτό ύφασμα ύφασμα για να στραγγίξετε τον πολτό που θα προκύψει. Καθε 10 λεπτά προαιρετικά μπορείτε να πιέζετε τον πολτό του γάλακτος αμυγδάλου.

Οδηγίες παρασκευής

Ανακατέψτε 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη με 1 έως 2 κουταλιές παχυντικού παράγοντα που εσείς θα επιλέξετε και ψεκάστε αργά ενώ ανακατεύετε πολύ έντονα. Ταυτόχρονα πρέπει να θερμάνετε το γάλα σας στους 90 ° C για 10 έως 30 λεπτά εξαρτάται από την κουζίνας σας, ανακατεύοντας συνεχώς. Αφήστε να κρυώσει σιγά σιγά και όταν το θερμόμετρο δείξει μεταξύ 37 ° και 43 ° C τότε το τοποθετείτε σε μια μηχανή γιαουρτιού. Προσθέτετε και το αρχικό σκεύασμα και ανακατέψτε καλά για να διασφαλίσετε ότι η το σκεύασμα κατανέμεται ομοιόμορφα. Διατηρήστε το μίγμα γάλακτος μεταξύ 37 ° και 43 ° C για 24 ώρες.

Την τρίτη μέρα λοιπόν το γιαούρτι αμυγδάλου που εσείς φτιάξατε με τα χέρια σας είναι έτοιμο. Δοκιμάστε το και κεράστε τους φίλους σας. Είναι σίγουρο ότι η γεύση του θα εκπλήξει τους πάντες ευχάριστα.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here