Στην Ιθάκη κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ – «Μεγάλες οι καταστροφές στο νησί»

Για ανάγκη άμεσης στήριξης των πληγέντων κι αποκατάσταση των ζημιών, το ταχύτερο δυνατόν στην Ιθάκη, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ 

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με επικεφαλής τον Χρήστο Σπίρτζη, Βουλευτή Ανατολικής Αττικής και Toμεάρχη Προστασίας του Πολίτη, επισκέφθηκε χθες Κυριακή την Ιθάκη προκειμένου να εκτιμήσει το τεράστιο μέγεθος των ζημιών που άφησε πίσω της η κακοκαιρία και να βρεθεί στο πλευρό των πολιτών που επλήγησαν.

Τον Χρήστο Σπίρτζη συνόδευαν η πρώην βουλευτής και μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεοπεφτάτου Αφροδίτη, ο γραμματέας της Νομαρχιακής Ποταμιάνος-Παγώνης Σπύρος, ο πρώην δήμαρχος Αρσένης Σπύρος, ο περιφερειακός σύμβουλος, Γαλιατσάτος Σπύρος, ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Κεφαλονιάς-Ιθάκης, Τιμοθεάτος Γεράσιμος και τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ Κεφαλονιάς Ιθάκης, Φιλιππάτου Νίκη γραμματέας της Ο.Μ Ιθάκης, Τροντής Γιώργος γραμματέας της Ο.Μ Σάμης, Φωκά Βίκυ και Μπατιστάτος Αριστοτέλης, μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Ο.Μ Αργοστολίου.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας συνοδευόμενα από τον Δήμαρχο Ιθάκης Στανίτσα Διονύση, τους αντιδημάρχους Πολιτικής Προστασίας Βερώνη Γεράσιμο και Παιδείας και Πολιτισμού Τρέλλη Γιάννη, τον Έπαρχο Θανάση Λιβιτσάνη, τον Λιμενάρχη Γρεκό Δημήτρη, τον διοικητή της Πυροσβεστικής Αντωνόπουλο Διονύση και τον διοικητή της αστυνομίας Τρατάρη Στέφανο, περιόδευσαν τις πληγείσες περιοχές του νησιού, επισκέφθηκαν σπίτια, επιχειρήσεις, το Υποθηκοφυλακείο, την Μητρόπολη και το παραλιακό μέτωπο που έγινε ένα με την θάλασσα και διαπίστωσαν με τα μάτια τους το μέγεθος της καταστροφής.

Στη συνέχεια ακολούθησε σύσκεψη με τους φορείς στο Δημαρχείο, όπου συζητήθηκε η μεγάλη ανάγκη για άμεση στήριξη των πληγέντων κι αποκατάσταση των ζημιών το ταχύτερο δυνατόν.

O τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστος Σπίρτζης δήλωσε τα εξής:

«Οι καταστροφές είναι πολύ μεγάλες. Το νησί έχει ανάγκες και από υποδομές και από στήριξη σε σχέση με τα δίκτυα που πρέπει να γίνουν, με αυτά που έχουν καταστραφεί (κτίρια, επιχειρήσεις, το γήπεδο, το Υποθηκοφυλακείο). Επομένως χρειάζεται και οικονομική ενίσχυση και στελεχιακό δυναμικό για να μπορέσει το νησί να επανέλθει σε φυσιολογικούς ρυθμούς.

Κυρίως, βέβαια, πρέπει να στηριχτούν οι οικογένειες που πλημμύρισε η οικία τους και οι επιχειρήσεις που έχασαν εμπορεύματα, εξοπλισμό και αυτοκίνητα. Φαινόμενα που αποζημιώνουν σε τρία και τέσσερα χρόνια αυτές τις επιχειρήσεις δεν πρέπει να επαναληφθούν, για να σωθεί η οικονομία της Ιθάκης».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here