Μαρία Θεοδωρίδου: Πιο αποτελεσματική η ανοσία μετά από νόσηση και εμβολιασμό από τη φυσική ανοσία [vid]


Κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης (18/10) για το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιαστικής Κάλυψης κατά της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, η κα Μαρία Θεοδωρίδου έκανε ειδική αναφορά στα mRNA εμβόλια, τα οποία, όπως ανέφερε, επικαλούμενη δηλώσεις των δημιουργών τους, εμφανίστηκαν με ταχύτητα φωτός και όραμα για την αντιμετώπισης της πανδημίας. Έχοντας γνώση της επίθεσης που δέχονται οι επιστήμονες, οι δημιουργοί των εν λόγω εμβολίων, όπως είπε η κα Θεοδωρίδου, εκτιμούν πως θα είναι πολύ περισσότεροι οι άνθρωποι που θα είναι ευγνώμονες στην επιστήμη μετά την πανδημία.

Μαρία Θεοδωρίδου: Τι περιέχουν τα MRNa εμβόλια

Όπως επισήμανε η κα Θεοδωρίδου τα mRNA εμβόλια περιέχουν το mrnA και απλά άλλα συστατικά όπως νανοσφαιρίδια λιπιδίων που σταθεροποιούν το mRNA, σάκχαρα και άλατα, αλλά δεν περιέχουν συστατικά που είναι αντιβιοτικά ή αλλεργιογόνα.

Για τον εμβολιασμό ατόμων που νόσησαν

Η κα Θεοδωρίδου υπενθύθμισε ότι σύμφωνα με την σύσταση της Επιτροπής, μετά τη νόσηση θα πρέπει να χορηγείται μία δόση εμβολίου. Όπως είπε έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η υβριδική ανοσία που αναπτύσσεται μετά την μετά τη νόσηση και μετά τον εμβολιασμό και η οποία είναι πολύ πιο αποτελεσματική από την ανοσία μετά την νόσηση μόνο, καθώς αναπτύσσεται ένα ευρύ φάσμα αντισωμάτων. Σύμφωνα με στοιχεία από το CDC, τα άτομα που νόσησαν και δεν εμβολιάστηκαν είχαν 2,5 φορές περίπου μεγαλύτερο κίνδυνο νόσησης και επαναμόλυνσης συγκριτικά με τους εμβολιασμένους.

Επιπλέον, η χορήγηση γ δόσης προσφέρει αυξημένη προστασία σε άτομα άνω των 60 ετών και ευάλωτα άτομα.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ