Ψυχική Υγεία: Πώς άλλαξε η μεθαμφεταμίνη σε 20 χρόνια

Ψυχική Υγεία: Η άνοδος της μεθαμφεταμίνης P2P τροφοδοτεί προβλήματα ψυχικής υγείας και έλλειψη στέγης στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με νέο βιβλίο. Τι να γνωρίζετε: Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, η ​​περισσότερη μεθαμφεταμίνη που διατίθεται στις Ηνωμένες Πολιτείες παρήχθη από εφεδρίνη, που εξήχθη από φυτά εφέδρας. Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος της μεθαμφεταμίνης γίνεται τώρα από φαινυλ-2-προπανόνη (P2P), η οποία μπορεί να εξαχθεί από μια μεγάλη ποικιλία χημικών και να παραχθεί σε μεγαλύτερες ποσότητες. Στη δεκαετία του 2010, η μεθαμφεταμίνη P2P εξαπλώθηκε σε όλη τη χώρα, προκαλώντας την πτώση της τιμής και αυξάνοντας σημαντικά την πρόσβαση στο φάρμακο. 

Η μεθαμφεταμίνη P2P φαίνεται να προκαλεί πολύ πιο έντονη επιδείνωση της ψυχικής υγείας. Ορισμένα άτομα βιώνουν παραισθήσεις και ψευδαισθήσεις μέσα σε λίγες ώρες και όχι μόνο μετά από μακροχρόνια χρήση, όπως φαίνεται με τη μέθοδο με βάση την εφεδρίνη. Αν και δεν υπάρχει συναίνεση για το γιατί η μεθαμφεταμίνη P2P προκαλεί χειρότερα συμπτώματα ψυχικής υγείας, μπορεί να οφείλονται σε τοξικές χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή ή στη μεγαλύτερη ισχύ του φαρμάκου σε συνδυασμό με αυξημένη προσβασιμότητα, η οποία επιτρέπει σε περισσότερους ανθρώπους να τη χρησιμοποιούν συνεχώς.

Ο πρόσφατος αντίκτυπος της χρήσης μεθαμφεταμίνης στην ψυχική υγεία και την έλλειψη στέγης είναι το θέμα του νέου βιβλίου του Sam Quinones, “Οι λιγότεροι από εμάς”: Αληθινά Παραμύθια της Αμερικής και Ελπίδα στον καιρό της Φεντανύλης και της Μεθαμφεταμίνης. (The Least of Us: True Tales of America and Hope in the Time of Fentanyl and Meth). Αυτή είναι μια περίληψη του άρθρου , που δημοσιεύτηκε από την The Atlantic στις 18 Οκτωβρίου. Το πλήρες άρθρο μπορείτε να το βρείτε στο theatlantic.com.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here