ΗΠΑ Fauci: Οι αστυνομικοί πρέπει να εμβολιαστούν, υποστηρίζει ο λοιμωξιολόγος του Λευκού Οίκου

ΗΠΑ Fauci: Οι αστυνομικοί και άλλοι αξιωματούχοι της δημόσιας ασφάλειας πρέπει να εμβολιαστούν κατά της covid-19 για να προστατευτούν οι ίδιοι και οι άλλοι, δήλωσε την Κυριακή ο Άντονι Φάουτσι, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων. Αστυνομικά συνδικάτα σε όλη τη χώρα προέτρεψαν τα μέλη να αντισταθούν στις απαιτήσεις εμβολίου για τη δουλειά τους.

Αλλά ο Fauci είπε ότι οι αστυνομικοί πρέπει να βλέπουν τον εμβολιασμό ως βασικό μέρος της δουλειάς τους. “Σκεφτείτε τις συνέπειες του να μην εμβολιαστείτε όταν βρίσκεστε σε μια θέση όπου έχετε μια υπεύθυνη δουλειά και θέλετε να προστατευτείτε επειδή χρειάζεστε τη δουλειά σας, είτε είστε αστυνομικός είτε πιλότος είτε άλλες από αυτές τις ασχολίες”, είπε στο Fox News Sunday.

Στο Σικάγο, ο επικεφαλής του συνδικάτου της αστυνομίας είπε στους αξιωματικούς να αγνοήσουν την εντολή της πόλης να αναφέρουν την κατάσταση εμβολιασμού τους μέχρι το τέλος της ημέρας στις 15 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τους New York Times. Δεν απαιτούνται εμβολιασμοί για τους υπαλλήλους της πόλης, αλλά όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι πρέπει να υποβάλλονται σε εξετάσεις δύο φορές την εβδομάδα.

Στο Σιάτλ, η αστυνομική ένωση είπε ότι η έλλειψη αστυνομικών στην πόλη θα γίνει χειρότερη λόγω εντολής εμβολίου, σύμφωνα με το CNN. Οι αξιωματικοί στο Μαϊάμι αντιστέκονται επίσης στις απαιτήσεις εμβολίου. Κατά τη διάρκεια της εμφάνισής του στο Fox News, ο Fauci τόνισε τη σημασία των εντολών εμβολίου για τους υπαλλήλους της δημόσιας υπηρεσίας.

“Δεν είμαι άνετος να πω στους ανθρώπους τι πρέπει να κάνουν υπό κανονικές συνθήκες, αλλά δεν είμαστε σε φυσιολογικές συνθήκες αυτή τη στιγμή”, είπε. “Πάρτε την αστυνομία: Γνωρίζουμε τώρα τα στατιστικά στοιχεία. Περισσότεροι αστυνομικοί πεθαίνουν από COVID από ό, τι άλλες αιτίες θανάτου, οπότε δεν έχει νόημα να μην προσπαθείτε να προστατεύσετε τον εαυτό σας, καθώς και τους συναδέλφους με τους οποίους συνεργάζεστε ”

Περισσότεροι από 475 αξιωματικοί επιβολής του νόμου των ΗΠΑ έχουν πεθάνει από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με το Officer Down Memorial Page, καθιστώντας την  COVID-19 την κορυφαία αιτία θανάτου που σχετίζεται με τα καθήκοντα το 2020 και το 2021. Περίπου πέντε φορές περισσότεροι αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους από τον ιό από ό, τι από πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Κατά το 2020 και το 2021, 94 αξιωματικοί πέθαναν από πυρά. “Δεν ζούμε σε κενό ως άτομα. Ζούμε σε μια κοινωνία και η κοινωνία πρέπει να προστατευθεί”, δήλωσε ο Fauci την Κυριακή. “Και το κάνετε αυτό όχι μόνο προστατεύοντας τον εαυτό σας, αλλά προστατεύοντας τους ανθρώπους γύρω σας, κάνοντας εμβολιασμό”.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here