Θαλασσινό αλάτι: Πανέυκολα Scrubs με βάση το θαλασσινό αλάτι για να φτιάξετε στο σπίτι

Η απολέπιση συνιστά ένα βασικό κομμάτι της περιποίησης της επιδερμίδας μας, είτε πρόκειται για το δέρμα του προσώπου είτε για αυτό του σώματος, η τακτική απολέπιση βοηθά να παραμένει καθαρό και απαλλαγμένο από τα νεκρά κύτταρα που μπορούν να φράξουν το δέρμα και να μειώσουν την δραστικότητα των ενυδατικών προϊόντων που χρησιμοποιείται, καθιστώντας δύσκολη την εισχώρησή τους. Εάν λοιπόν απολαμβάνετε την διαδικασία της παρασκευής φυσικών προϊόντων περιποίησης και ομορφιάς, οι δύο συνταγές για DIY scrubs με βάση το αλάτι της θάλασσας είναι όχι μόνο πανεύκολες να τις φτιάξετε, αλλά και εξαιρετικά αποτελεσματικές. Το θαλασσινό αλάτι, όπως έχουμε γράψει κι αλλού, είναι ένα φυσικό συστατικό πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία, όπως το μαγνήσιο, που αγαπά το δέρμα, και πιστεύεται επιπλέον ότι έχει καθαριστικές και χαλαρωτικές ιδιότητες.

DIY Scrubs με βάση το θαλασσινό αλάτι

  • Scrub με λεμόνι και θαλασσινό αλάτι

Ο χυμός λεμονιού περιέχει υψηλά επίπεδα κιτρικού οξέος, ένα συστατικό που χρησιμοποιείται συχνά στα απολεπιστικά προϊόντα. Το δεντρολίβανο από την άλλη είναι καταπραϋντικό και βοηθά στην ανακούφιση από την ερυθρότητα και το πρήξιμο. Πώς θα φτιάξετε το scrub;

Συστατικά: 2 φλιτζάνια λάδι καρύδας, 1 φλιτζάνι αλάτι Epsom ή θαλασσινό αλάτι, 15 σταγόνες αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου, 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​δεντρολίβανο, χυμό μισού λεμονιού
Παρασκευή: Ανακατέψτε το λάδι καρύδας και το αλάτι. Προσθέστε το αιθέριο έλαιο, το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο και το χυμό λεμονιού. Κάντε απαλό μασάζ στο δέρμα και ξεπλύνετε όταν τελειώσετε.

  • Scrub λεβάντας και θαλασσινού αλατιού

Αν και η ίδια η απολέπιση είναι ηρεμιστική, με αυτό το άγγιγμα αρωματοθεραπείας θα ενισχύσετε τις καταπραϋντικές της ιδιότητες. Η λεβάντα είναιαναμφίβολα  ένα από τα αρώματα που μπορούν να σας φέρουν αμέσως σε μια γαλήνια κατάσταση. Επιπλέον, είναι φυσικά ενυδατική και αντιβακτηριακή. Παρασκευή: Για να φτιάξετε αυτό το καταπραϋντικό scrub θαλασσινού αλατιού και λεβάντας, ανακατέψτε μισό φλιτζάνι θαλασσινό αλάτι, 1/4 έως 1/3 του φλιτζανιού γλυκό αμυγδαλέλαιο, τέσσερις σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας. Εφαρμόστε ως συνήθως με κυκλικές κινήσες και ξεβγάλτε με νερό.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ