Σεξουαλική επιθυμία: 6 τρόποι να ενισχύσετε τη λίμπιντό σας φυσικά

Aλλαγές στον τρόπο ζωής σας, συμπληρώματα και στρατηγικές μπορούν να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τις σεξουαλικές προκλήσεις και να ενισχύσετε τη λίμπιντό σας φυσικά. Όσον αφορά τα βότανα, συμπληρώματα και τρόφιμα που μπορεί να βοηθήσουν στη βελτίωση της λίμπιντο, τα στοιχεία ποικίλλουν. Αλλά τα περισσότερα από τα συνιστώμενα προϊόντα είναι σχεδόν ακίνδυνα, όπως τα φιστίκια, οπότε γιατί να μην τους δώσετε μία ευκαιρία και να δείτε εάν λειτουργούν για εσάς. Φροντίστε μόντο όταν παίρνετε βότανα και συμπληρώματα, να διαβάσετε τις ετικέτες για να διασφαλίσετε ότι το προϊόν δεν θα αλληλεπιδράσει με κανένα από τα φάρμακά σας. Ας ρίξουμε τώρα μία πιο αναλυτική ματιά.

Σεξουαλική επιθυμία: 6 τρόποι να ενισχύσετε τη λίμπιντό σας φυσικά

  • Αποκλείστε τα φυσιολογικά αίτια

Εάν έχετε χαμηλή λίμπιντο, μπορεί να είναι καλή ιδέα να το συζητήσετε με τον/την γιατρό σας για να εξετάσετε εάν υπάρχει κάποια φυσική αιτία που κρύβεται πίσω από το πρόβλημα. Εάν έχετε οποιοδήποτε είδος πόνου που σχετίζεται με το σεξ, είναι καλή ιδέα να μιλήσετε σε γιατρό, καθώς μπορεί να έχετε κάποια θεραπεύσιμη πάθηση. Για τους άνδρες, η χαμηλή σεξουαλική ορμή μπορεί να σχετίζεται με χαμηλή τεστοστερόνη. Για τις γυναίκες, μπορεί να συνδεθεί με ορμονικές μετατοπίσεις που εμφανίζονται κατά την εμμηνόπαυση ή μετά τη γέννηση ενός μωρού και το θηλασμό.

  • Αφιερώστε χρόνο για να μειώσετε το άγχος

Τίποτα δεν είναι λιγότερο σέξι από το να αγχώνεσαι όλη την ώρα. Όταν προσπαθείτε να ανεβάσετε τη λίμπιντό σας, είναι σημαντικό να αντιμετωπίσετε τα επίπεδα άγχους σας. Όταν είμαστε ήρεμοι και ανέμελοι, είναι ευκολότερο να απολαύσουμε μια σεξουαλική εμπειρία. Κάνοντας αλλαγές στον τρόπο ζωής που μειώνουν το άγχος στη ζωή σας μπορεί να βοηθηθείτε. Δραστηριότητες που ανακουφίζουν από το άγχος, όπως τακτικά μασάζ, αρκετή άσκηση και διαλογισμός ενδείκνυνται.

  • Επικοινωνήστε περισσότερο

Εάν η χαμηλή σεξουαλική επιθυμία είναι ένα συστατικό στη σχέση σας, η καλή επικοινωνία είναι απαιραίτητο βήμα στην θεραπεία. Εάν είστε σε θέση να μιλήσετε πιο ανοιχτά ως ζευγάρι για να λύσετε οποιοδήποτε άγχοςή πρόκληση στη σχέση, να κοινωνήσετε τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας, ενώ εκφράζετε ενσυναίσθηση και κατανόηση για τον/την σύντροφό σας, είναι πολύ πιο εύκολο να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ σας στην ερωτική διάθεση ή επαφή.

  • Αφιερώστε χρόνο για ένα αισθησιακό ραντεβού

Εάν είστε σε μια σχέση, μπορεί να σας βοηθήσει να αφιερώσετε χρόνο για να προγραμματίσετε ένα ραντεβού μαζί. Σε μακροχρόνιες σχέσεις, είναι εύκολο να ξεχάσετε να αφιερώσετε χρόνο για να κρατήσετε ζωντανό το ρομαντισμό. Ο προγραμματισμός ποιοτικού χρόνου “μαζί” μπορεί να σας βοηθήσει να θυμηθείτε γιατί ελκύει ο ένας τον άλλον.

  • Ενσωματώστε τα Φιστίκια Αιγίνης στη διατροφή σας

Μια μελέτη του 2011 διαπίστωσε ότι η κατανάλωση 100g φιστικιών κάθε μέρα για 3 εβδομάδες προκάλεσε στους άνδρες πιο έντονη στύση και αυξημένη ροή αίματος στο πέος. Ενώ η μελέτη δεν περιελάμβανε ομάδα ελέγχου, τα αποτελέσματα είναι ενδιαφέροντα, οπότε γιατί να μην τα δοκιμάσετε;

  • Σας “ρίχνουν” τα αντικαταθληπτικά; Σκεφτείτε το gingko biloba

Το Gingko biloba είναι δέντρο που προέρχεται από την Κίνα. Χρησιμοποιείται στην κινεζική ιατρική για αιώνες. Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι η gingko biloba μπορεί να αυξήσει τη σεξουαλική επιθυμία. Μια μελέτη του 1998 διαπίστωσε ότι το συμπλήρωμα gingko biloba μείωσε την απώλεια της λίμπιντο που προκαλείται από τα αντικαταθλιπτικά. Η επίδραση ήταν ισχυρότερη στις γυναίκες παρά στους άνδρες. Το 2004, μια καλύτερα σχεδιασμένη τυχαιοποιημένη, ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο δοκιμή διενεργήθηκε για να αποκριθεί στο ίδιο ερώτημα. Θα μπορούσε το συμπλήρωμα gingko biloba να αντιμετωπίσει τις σεξουαλικές παρενέργειες της αντικαταθλιπτικής αγωγής; Δυστυχώς, τα αποτελέσματα δεν ήταν σημαντικά, ωστόσο ορισμένα άτομα ανέφεραν σηματική βελτίωση.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here