Βασίλης Λεβέντης: Στη ΜΕΘ για 25η μέρα-Τα νεότερα για την υγεία του [vid]

Μάχη με τον κορωνοϊό δίνει ο Βασίλης Λεβέντης. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, που συμπλήρωσε 25 ημέρες νοσηλείας στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός” εξακολουθεί να παλεύει εναντίον της νόσου COVID-19. Σύμφωνα ωστόσο με τις τελευταίες πληροφορίες, ο 70χρονος πολιτικός αποσωληνώθηκε και αναπνέει σχεδόν μόνος του διά μέσου τραχειοστομίας. Γενικότερα, η εικόνα της υγείας του είναι σχετικά βελτιωμένη. Όπως δήλωσε ο αδελφός του, Κώστας Λεβέντης, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, έχει ανοίξει τα μάτια του και ανταποκρίνεται.

Όπως έχει ήδη αναφέρει σε δηλώσεις της η σύζυγος του, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δεν έχει εμβολιαστεί λόγω υποκείμενων νοσημάτων από τα οποία πάσχει. «Δεν το είχε κάνει [ενν. το εμβόλιο]. Το παρέτεινε γιατί είχε ανεβασμένη κρεατινίνη, ανεπάρκεια νεφρών που του έλεγαν οι νεφρολόγοι να κάνει αιμοκάθαρση, έσπαγαν αγγεία στα χέρια του και φοβόταν τις θρομβώσεις. Ο φόβος τον είχε κάνει να καθυστερεί το εμβόλιο. Για θέματα υγείας. Εμείς είμαστε όλοι εμβολιασμένοι. Και η εγγονή μου, που είναι 13 ετών», είχε δηλώσει η ίδια.

Ο Βασίλης Λεβέντης προσεβλήθη από τον κορωνοϊό στις 17 Σεπτεμβρίου και στην πορεία παρουσίασε εικόνα βαριάς πνευμονίας, ενώ κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή του στον «Ευαγγελισμό» την 25η Σεπτεμβρίου. Την ίδια ημέρα οι θεράποντες ιατροί προχώρησαν στην διασωλήνωσή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Λίγες ημέρες αργότερα, και ειδικότερα στις 28 Σεπτεμβρίου λόγω πρόσκαιρης βελτίωσης που παρουσίασε ως προς το αναπνευστικό του σύστημα αποσωληνώθηκε, δυστυχώς όμως την επόμενη ημέρα παρουσίασε μικρή επιβάρυνση της αναπνευστικής του λειτουργίας και κρίθηκε εκ νέου αναγκαία από τους θεράποντες ιατρούς η επαναδιασωλήνωσή του.

To νέο ιατρικό ανακοινωθέν στις 28/9

“Σήμερα 28/9/2021, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κος Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, παρουσίασε ελαφρά βελτίωση και αποσωληνώθηκε. Η κατάστασή του χαρακτηρίζεται σταθερή επί του παρόντος”.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here