ΗΠΑ FDA: Εκδίδει πρόταση για τη δημιουργία νέας κατηγορίας ακουστικών βαρηκοΐας χωρίς ιατρική συνταγή

ΗΠΑ FDA: Τα ακουστικά βαρηκοΐας για σοβαρή απώλεια ακοής ή για άτομα κάτω των 18 ετών θα εξακολουθούσαν να απαιτούν ιατρική συνταγή. Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ εξέδωσε πρόταση την Τρίτη για τη δημιουργία μιας νέας κατηγορίας ακουστικά βαρηκοΐας χωρίς ιατρική συνταγή, σε μια προσπάθεια βελτίωσης της πρόσβασης και μείωσης του κόστους για εκατομμύρια Αμερικανούς.

Μόλις οριστικοποιηθεί, ο κανόνας θα επιτρέψει την πώληση των ακουστικών βαρηκοΐας στους καταναλωτές σε καταστήματα και διαδικτυακά χωρίς ιατρική εξέταση ή τοποθέτηση από ακουολόγο. Θα ισχύει για ορισμένα ακουστικά αγωγιμότητας αέρα που προορίζονται για ενήλικες ηλικίας 18 ετών και άνω που έχουν ήπια έως μέτρια απώλεια ακοής.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων εξέδωσε πρόταση την Τρίτη σε μια προσπάθεια να παράσχει ακουστικά βαρηκοΐας χωρίς ιατρική συνταγή.

Τα ακουστικά βαρηκοΐας για σοβαρή απώλεια ακοής και για άτομα ηλικίας κάτω των 18 ετών εξακολουθούν να απαιτούν ιατρική συνταγή. “Η μείωση του κόστους υγειονομικής περίθαλψης για όλους στην Αμερική αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα”, δήλωσε ο γραμματέας Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών Xavier Becerra.

«Η σημερινή κίνηση του FDA μας οδηγεί ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο να κάνουμε τα ακουστικά βαρηκοΐας πιο προσιτά για δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους που αντιμετωπίζουν ήπια έως μέτρια απώλεια ακοής». Η πρόταση του FDA υλοποιεί μια διάταξη από τον νόμο για την υπεράριθμη ακοή, η οποία ήταν μέρος του νόμου επανεξουσιοδότησης του FDA του 2017. Αυτή η φωτογραφία του Μαΐου 2010 δείχνει τη Zahra Baker, 10 ετών, να παίρνει ακουστικό βαρηκοΐας σε εκδήλωση στο Charlotte Motor Speedway. Περίπου 37,5 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν κάποια προβλήματα ακοής, ανέφερε ο FDA. Από αυτά, μόνο το ένα πέμπτο των ανθρώπων χρησιμοποιούν ακουστικό βαρηκοΐας. Ο κανόνας αποσκοπεί στην άρση των εμποδίων όπως το κόστος και το κοινωνικό στίγμα που σχετίζονται με την απώλεια ακοής, ανέφερε η υπηρεσία.

“Ο κανόνας στοχεύει στη διευκόλυνση της καινοτομίας και στην αύξηση του ανταγωνισμού μειώνοντας τα εμπόδια εισόδου για νέους κατασκευαστές ακουστικών βαρηκοΐας”, ανέφερε.

Οι Sens. Elizabeth Warren, D-Mass. και Chuck Grassley, R-Iowa., χειροκρότησαν τη δράση του FDA, χαρακτηρίζοντάς την “τρομερή είδηση”. «Μόλις ξεκαθαρίσαμε ένα σημαντικό κανονιστικό εμπόδιο για τα ακουστικά βαρηκοΐας χωρίς ιατρική συνταγή», ανέφεραν οι γερουσιαστές σε κοινή τους δήλωση. “Σύντομα, εκατομμύρια άτομα με ήπια έως μέτρια απώλεια ακοής θα έχουν τελικά χαμηλότερου κόστους επιλογές ακουστικών – και περισσότερες επιλογές σημαίνουν περισσότερο ανταγωνισμό στην αγορά, μειώνοντας περαιτέρω το κόστος για τους καταναλωτές.”

Και οι δύο νομοθέτες έστειλαν στον FDA μια επιστολή την περασμένη εβδομάδα ζητώντας κανονισμούς για τα ακουστικά βαρηκοΐας χωρίς ιατρική συνταγή χωρίς καθυστέρηση.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here