Υγειονομική Περίθαλψη: Έλλειψη εργαζομένων της πρώτης γραμμής λόγω εντολών εμβολίου covid – 19


Υγειονομική Περίθαλψη: Εκατομμύρια έχουν εμβολιαστεί με ασφάλεια κατά του ιού Οι ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία λόγω των διαφορών για τον εμβολιασμό κατά της COVID-19 συνεχίστηκαν σε όλες τις ΗΠΑ αυτόν τον μήνα, αφήνοντας τους ασθενείς χωρίς θεραπεία εν μέσω εξάρσεων της παραλλαγής δέλτα του ιού. Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης ενάντια στις εντολές εμβολιασμού παρέμειναν σταθερές, παρά το γεγονός ότι εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν εμβολιαστεί με ασφάλεια κατά του κορωνοϊού με εμβολιασμό, Moderna ή Johnson & Johnson στα χέρια συναδέλφων στον τομέα τους.

Στην επαρχία της Νέας Υόρκης, πολλά μέλη του προσωπικού μητρότητας παραιτήθηκαν από το Γενικό Νοσοκομείο της επαρχίας Lewis, επιδεινώνοντας μια υπάρχουσα έλλειψη και αναγκάζοντας το νοσοκομείο να σταματήσει να γεννά μωρά και ενδεχομένως να περιορίζει τις υπηρεσίες σε άλλα πέντε τμήματα.

“Ο αριθμός των παραιτήσεων που ελήφθησαν δεν μας αφήνει άλλη επιλογή από το να σταματήσουμε τον τοκετό στο Γενικό Νοσοκομείο του Lewis County”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Gerald Cayer σε συνέντευξη Τύπου τον Σεπτέμβριο. «Ελπίζω ότι το (κρατικό) Υπουργείο Υγείας θα συνεργαστεί μαζί μας για την παύση της υπηρεσίας και όχι για το κλείσιμο του τμήματος μητρότητας».

“Οι βασικές υπηρεσίες υγείας δεν κινδυνεύουν λόγω της εντολής”, πρόσθεσε ο Cayer. “Η εντολή διασφαλίζει ότι θα έχουμε υγιές εργατικό δυναμικό και δεν είμαστε υπεύθυνοι για τη μετάδοση (που προκαλεί COVID-19) εντός ή εκτός των εγκαταστάσεών μας.” Περισσότεροι από 150 εργαζόμενοι στο σύστημα νοσοκομείων του Χιούστον απολύθηκαν ή παραιτήθηκαν τον Ιούνιο λόγω εντολής εμβολίου αφού ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ εξέδωσε εκτελεστικό διάταγμα που απαγόρευε σε οποιαδήποτε οντότητα να εκτελεί εντολές στην πολιτεία, σύμφωνα με τα δημόσια μέσα ενημέρωσης του Χιούστον.

Η Τζένιφερ Μπρίτζες, εγγεγραμμένη νοσοκόμα στο Χιούστον, η οποία δήλωσε ότι δεν έχει εμπιστοσύνη στην ασφάλεια του εμβολίου, δεσμεύτηκε να παραπέμψει το θέμα στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, αν χρειαστεί. Στο Μίσιγκαν, περίπου 400 εργαζόμενοι εγκατέλειψαν τη δουλειά τους στο Henry Ford Health System στις αρχές του μήνα αντί να κάνουν το απαιτούμενο εμβόλιο COVID-19, σύμφωνα με το Detroit Free Press και επιπλέον 1.900 εργαζόμενοι έλαβαν εξαιρέσεις από την απαίτηση εμβολίου του συστήματος υγείας. Το δημοσίευμα ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι που έφυγαν αποτελούσαν περίπου το 1% του εργατικού δυναμικού των 33.000 ατόμων και το Reuters ανέφερε ότι δεκάδες εργαζόμενοι είχαν καταθέσει μήνυση κατά του συστήματος υγείας Henry Ford τον Σεπτέμβριο.

Ο αριθμός των νεκρών από τον κορωνοϊό της Καλιφόρνια έφτασε τους 70.000 ανθρώπους, τη Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021. Άλλα νοσοκομειακά συστήματα σε ολόκληρη τη χώρα έχουν επίσης αποτύχει στις εντολές εμβολίου για την COVID-19, οδηγώντας σε απολύσεις εργαζομένων.

Τον Ιούλιο, μια μελέτη του προγράμματος Κρατών covid είπε ότι το 27% των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης δεν ήταν εμβολιασμένο και το Εθνικό Δημόσιο Ραδιόφωνο NPR ανέφερε τον Σεπτέμβριο ότι άλλη έρευνα έδειξε ότι το ποσοστό του εμβολιασμού ήταν χαμηλότερο μεταξύ των νοσηλευτών και των βοηθών γηροκομείου. Υπήρχε μια εκτεταμένη έλλειψη νοσηλευτών ακόμη και πριν από την πανδημία, σύμφωνα με το NPR.

Σε δελτίο τύπου της 1ης Σεπτεμβρίου, η Αμερικανική Ένωση Νοσηλευτών (ANA) – η οποία εκπροσωπεί τα συμφέροντα των περισσότερων από τα 4 εκατομμύρια νοσηλευτές του έθνους – έστειλε μια επιστολή στον γραμματέα του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ (HHS) Xavier Becerra, καλώντας τη διοίκηση να κηρύξει την έλλειψη προσωπικού νοσηλευτών ως εθνική κρίση και να αναλάβει δράση.

“Τα συστήματα παροχής υγειονομικής περίθαλψης του έθνους είναι συντριμμένα και οι νοσηλευτές είναι κουρασμένοι και απογοητευμένοι καθώς αυτή η επίμονη πανδημία συνεχίζεται χωρίς να φαίνεται στο τέλος. Οι νοσηλευτές από μόνοι τους δεν μπορούν να λύσουν αυτό το μακροχρόνιο ζήτημα και δεν είναι το βάρος μας να το μεταφέρουμε”, δήλωσε ο Πρόεδρος της ANA Ernest, ανέφερε ο Γκραντ σε δήλωσή του. ”

Εάν εκτιμούμε πραγματικά τις αμέτρητες συνεισφορές του νοσηλευτικού εργατικού δυναμικού, τότε είναι επιτακτικό το HHS να χρησιμοποιήσει όλες τις διαθέσιμες αρχές για να αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα.” Μία από τις πολιτικές λύσεις της ANA ήταν να «εκπαιδεύσει το έθνος στη σημασία του εμβολίου COVID-19». Οι υγειονομικοί ηγέτες είπαν ότι οι εξαντλημένες νοσοκόμες εγκαταλείπουν ή συνταξιοδοτούνται λόγω της κρίσης και ορισμένοι φεύγουν για προσοδοφόρες προσωρινές, ταξιδιωτικές θέσεις. Η συνεχιζόμενη πανδημία και οι αυξήσεις των λοιμώξεων έχουν οδηγήσει σε καύση αν και τα ζητήματα φέρονται να εκτείνονται πολύ πιο πίσω από ό, τι πέρυσι.

«Η τρέχουσα νοσηλευτική κρίση που αντιμετωπίζει η πολιτεία του Όρεγκον… έχει περάσει δεκαετίες», δήλωσε η Natasha Schwartz, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Νοσηλευτών του Όρεγκον, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις αρχές του μήνα. «Καθώς βλέπουμε έναν μικρό αριθμό νοσηλευτών να εγκαταλείπουν το επάγγελμα λόγω της απόφασής τους να απορρίψουν τον εμβολιασμό, ανησυχούμε επίσης ότι η εξουθένωση θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερο αριθμό νοσηλευτών να φύγουν από το κρεβάτι – και στο Όρεγκον, δεν θα είμαστε σε θέση να εκπαιδεύσει έναν αρκετά μεγάλο αριθμό νοσηλευτών για να τους αντικαταστήσει ». Αξιωματούχοι της Ένωσης Νοσηλευτών του Όρεγκον δήλωσαν ότι το 60% των νοσηλευτών στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της πολιτείας, το Oregon Health & Science University, δήλωσαν ότι σκέφτονται να εγκαταλείψουν εντελώς το επάγγελμα.

Οι ασθενείς έχουν αισθανθεί την επίδραση. Οι σχολικές νοσοκόμες τεντώθηκαν εν μέσω βίντεο σε εθνικό επίπεδο

Τον Σεπτέμβριο, ένας άνδρας από την Αλαμπάμα-ο Ρέι Μάρτιν ΝτεΜόνια-πέθανε μετά από καρδιακό επεισόδιο, αφού απομακρύνθηκε από δεκάδες νοσοκομεία γεμάτα ασθενείς με COVID-19. “Προς τιμήν του Ray, παρακαλώ εμβολιαστείτε αν δεν το έχετε κάνει, σε μια προσπάθεια να ελευθερώσετε πόρους για έκτακτα περιστατικά που δεν σχετίζονται με την COVID”, γράφει η νεκρολογία του.

Ένας άλλος άνδρας που είχε υποστεί καρδιακή προσβολή αναπήδησε επίσης από έξι νοσοκομεία στη Νέα Ορλεάνη πριν βρει ένα τμήμα επειγόντων περιστατικών που θα μπορούσε να τον μεταφέρει. «Είναι μια πραγματικά τραγική κατάσταση», δήλωσε τότε ο Τζο Καντέρ, επικεφαλής της δημόσιας υγείας της Λουιζιάνα, στο Associated Press. «Απλώς δεν υπάρχει αρκετό εξειδικευμένο προσωπικό στην πολιτεία αυτή τη στιγμή για να φροντίσει όλους αυτούς τους ασθενείς».

Η Pfizer είναι εγκεκριμένη από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων και η Moderna και η Johnson & Johnson έχουν άδεια για έκτακτη χρήση.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων δήλωσαν ότι, ενώ έχει αναφερθεί ένας μικρός αριθμός προβλημάτων υγείας, τα εμβόλια COVID-19 είναι ασφαλή και εξαιρετικά αποτελεσματικά. Υπάρχουν περισσότεροι από 189 εκατομμύρια Αμερικανοί πλήρως εμβολιασμένοι στις ΗΠΑ και τα κρούσματα COVID-19 έχουν μειωθεί από τον Σεπτέμβριο. Περισσότεροι από 726.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον ιό στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία του John’s Hopkins Coronavirus Resource Center.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ