Κορονοϊός στη Βραζιλία: Ο Μπολσονάρου κατηγορείται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας


Βαριές οι εννέα κατηγορίες κατά του προέδρου της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα του

Αντιμέτωπος με συνολικά εννέα κατηγορίες βρίσκεται ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, με αφορμή τους χειρισμούς του για την διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα του από την οποία οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 600.000.

Σύμφωνα με διαρροές του κειμένου της έκθεσης που συντάχθηκε μετά από έξι μήνες ερευνών για τον Μπολσονάρου, ο πρόεδρος της Βραζιλίας εμφανίζεται να πρωταγωνιστεί σε σκάνδαλα διαφθοράς της κυβέρνησής του.

Η αρχική πρόταση, σύμφωνα με το BBC, προέβλεπε την δίωξη του Μπολσονάρου για γενοκτονία σε βάρος ιθαγενών στη Βραζιλία. Η τελική εκδοχή, όμως, της έκθεσης που αριθμεί 1.200 σελίδες περιλαμβάνει κατηγορίες για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, πλαστογραφία εγγράφων και υποκίνηση σε έγκλημα.

Η επίμαχη έκθεση θα πρέπει να υπερψηφιστεί από την επιτροπή της Γερουσία χωρίς να αποκλείεται η άσκηση βέτο ή η προώθηση αλλαγών με αποτέλεσμα για την ώρα να μην είναι ξεκάθαρο αν το περιεχόμενο των 1.200 σελίδων θα οδηγήσει τον Μπολσονάρου στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

O ίδιος ο πρόεδρος της Βραζιλίας έχει απορρίψει το περιεχόμενο της έκθεσης υποστηρίζοντας ότι πίσω της κρύβονται πολιτικά κίνητρα επιμένοντας στην αρνητική στάση του απέναντι στην κρίση του κορονοϊου καθώς μόλις τον περασμένο Μάρτιο έλεγε στους Βραζιλιάνους να σταματήσουν «να γκρινιάζουν» για την πανδημία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ