Βασίλισσα Ελισάβετ: Ακυρώνει εκτάκτως ταξίδι στη Β.Ιρλανδία κατόπιν ιατρικής συμβουλής


Η βασίλισσα Ελισάβετ ακύρωσε σήμερα ένα ταξίδι στη Βόρεια Ιρλανδία και «δέχτηκε απρόθυμα ιατρική συμβουλή για ξεκούραση τις επόμενες ημέρες», ανέφερε σε ανακοίνωση το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

«Η Αυτού Μεγαλειότης έχει καλή διάθεση και απογοητεύθηκε που δεν θα μπορέσει να επισκεφθεί τη Βόρεια Ιρλανδία, όπου επρόκειτο να πραγματοποιήσει μία σειρά απο συναντησεις αύριο. Η βασίλισσα στέλνει τις θερμότερες ευχές της στους ανθρώπους της Βόρειας Ιρλανδίας και ανυπομονεί να τους επισκεφτεί στο μέλλον». αναφέρει το επίσημο ανακοινωθέν.

Η απόφαση των γιατρών που παρακολουθούν τη βασίλισσα θεωρείται ότι δεν σχετίζεται με τον κορονοϊό.

Χθες η 95χρονη βασίλισσα που βρίσκεται στον βρετανικό θρόνο για σχεδόν 70 χρόνια αρνήθηκε ευγενικά το βραβείο “Oldie of the Year” (Ηλικιωμένη της Χρονιάς) που της απονεμήθηκε, οπως έγινε γνωστό από έναν βοηθό της.

Είπε πως νιώθει πάρα πολύ νέα στην καρδιά για να της απονεμηθεί το εν λόγω βραβείο. Οι διοργανωτές της διάκρισης, που απονέμεται ετησίως και οι αποδέκτες τους είναι μεταξύ άλλων κάτοχοι Όσκαρ, τιμηθέντες με Νόμπελ αλλά και η ίδια η μητέρα της Ελισάβετ, η οποία πέθανε το 2002 σε ηλικία 101 ετών, προσέγγισαν τη βασίλισσα προκειμένου να μάθουν εάν θα ήθελε να αποδεχθεί και εκείνη την τιμή αυτή.

Ωστόσο, ο παρουσιαστής Τζάιλς Μπράντρεθ, ο πρόεδρος των βραβείων που απονέμει το Oldie Magazine, δήλωσε πως έλαβε μια “όμορφη επιστολή”, με την οποία η Ελισάβετ έστελνε τις θερμότερες ευχές της, ωστόσο αρνείτο την προσφορά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ