Ανησυχία στην Κύπρο: Κρούσματα κορονοϊού σε δύο Δημοτικά σχολεία (vid)

Κορονοϊός – Όλες οι Ειδήσεις: Θετικοί στον κορονοϊό διαγνώστηκαν 17 μαθητές και δύο εκπαιδευτικοί  στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Κασσιανού στη Λευκωσία.

Το σχολείο παραμένει κλειστό από την περασμένη Παρασκευή προκειμένου να ιχνηλατηθούν οι επαφές των κρουσμάτων και να απολυμανθούν οι χώροι.

Το σχολείο αριθμεί συνολικά 47 μαθητές και θα παραμείνει προσωρινά κλειστό μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία ιχνηλάτησης του προσωπικού και να εξαχθούν τα αποτελέσματα των εξετάσεων κορονοϊού στις οποίες υποβάλλονται μαθητές, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι.

Πρόκειται για το δεύτερο σχολείο στο οποίο τα τελευταία εικοσιτετράωρα καταγράφεται αλυσίδα κρουσμάτων κορονοϊού.

Χθες μπήκε “λουκέτο” στο Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού, όπου από την περασμένη Κυριακή διαγνώστηκαν 23 κρούσματα κορονοϊού στις τάξεις των μαθητών, δύο κρούσματα σε εκπαιδευτικούς και ένα κρούσμα-συνοδός παιδιού με ειδικές ανάγκες.

Ο Πρόεδρος των Σχολικών Εφοριών Ντίνος Έλληνας ανέφερε στην εκπομπή «Alpha Καλημέρα» ότι το σχολείο θα επαναλειτουργήσει κανονικά τη Δευτέρα “νοουμένου ότι τα αποτελέσματα της ιχνηλάτησης που άρχισε χθες, τι θα καταδείξουν και εάν υπάρχουν και άλλα κρούσματα. Είναι σε επτά τμήματα που αρχικά αποφασίστηκε να κλείσουν. Υπάρχει το πρωτόκολλο, απολυμάναμε ολόκληρο το σχολείο σε αυτή την περίπτωση και πριν επιστρέψουν οι μαθητές θα γίνει ξανά απολύμανση”.

Ο κύριος Έλληνας είπε ότι παρατηρείται αύξηση κρουσμάτων στα σχολεία της Μέσης Εκπαίδευσης, όχι όμως αλυσίδες, ήδη από την περασμένη εβδομάδα.

“Αρκετοί μαθητές έχουν εμβολιαστεί και κάνουν τεστ κάθε 72 ώρες. Αυτό όμως στα Δημοτικά δεν συμβαίνει και τα παιδιά αυτής της ηλικίας δεν παρουσιάζουν συμπτώματα.”

Ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας ανέφερε στην ίδια εκπομπή ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Παιδείας λαμβάνονται “ριζικά μέτρα” εκεί και όπου χρειάζονται για να λυθεί το πρόβλημα. Δεν έκρυψε μάλιστα την ανησυχία του για τις αλυσίδες κρουσμάτων σε σχολεία χαρακτηρίζοντας τα ως “καμπανάκι κινδύνου” και ανέφερε ότι σήμερα θα παρακαθίσει σε έκτακτη σύσκεψη για συζήτηση του θέματος.

“Υπάρχει πρόβλημα που πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Εάν πρέπει να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα θα τα λάβουμε γιατί θέλουμε να παραμείνουν τα σχολεία ανοιχτά, τα Γυμνάσια ανοιχτά και τα Πανεπιστήμια.”

ΠΗΓΗ: alphanews.live

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here