Κρούσματα σε παιδιά: Έφτασαν τα 4.493 σε μια εβδομάδα – Παραμένει η ανησυχία για τα σχολεία

Κρούσματα σε παιδιά: Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τις μολύνσεις στην ηλικιακή ομάδα 4-18 ετών την εβδομάδα από τις 11 ως τις 17 Οκτωβρίου.

Αρκετά υψηλός αριθμός κρουσμάτων συνεχίζει να καταγράφεται σε παιδιά ηλικίας 4 ως 18 ετών, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ. Συγκεκριμένα, την εβδομάδα 11 ως 17 Οκτωβρίου καταγράφηκαν 4.493 κρούσματα σε παιδιά, αποτελώντας το 26% του συνόλου των μολύνσεων στη χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα το ποσοστό μειώθηκε κατά 3,7%, πλην όμως θα πρέπει να συνυπολογίσει κανείς πως η εβδομάδα αναφοράς αφορά και το διάστημα της κακοκαιρίας «Μπάλλος» όπου αρκετά σχολεία έμειναν κλειστά σε πολλές περιοχές της χώρας. Αυτό σημαίνει και μικρότερες πιθανότητες μετάδοσης, αλλά και πιθανά λιγότερα τεστ από τους μαθητές.

Σε κάθε περίπτωση, η ανησυχία εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχει αποφασίσει να εφαρμόσει το υπουργείο Παιδείας παραμένει. Όπως παραμένει και η επιμονή της κυβέρνησης σε αυτά, παρά τις αντιρρήσεις και τα προβλήματα που ήδη έχουν δημιουργηθεί και που συνεχίζουν να δημιουργούνται λόγω της παρουσίας μεγάλου αριθμού μαθητών στις αίθουσες αλλά και της ακατανόητης επιμονής στο να μην κλείνουν τμήματα όπου εντοπίζονται κρούσματα αν αυτά δεν φτάσουν στο 50+1% των μαθητών…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here