Θεσσαλονίκη: «Φως» στη δολοφονία του μπάτλερ – Κατέθεσαν οι μάρτυρες στη δίκη


Με την κατάθεση της μητέρας του 25χρονου οικιακού βοηθού, ο οποίος βρέθηκε πριν από 8,5 χρόνια νεκρός μέσα στην πισίνα της έπαυλης όπου εργαζόταν, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, ξεκίνησε επί της ουσίας η δίκη για τη δολοφονία του νεαρού μετανάστη από την Σρι Λάνκα.

Στο εδώλιο του Στρατοδικείου Θεσσαλονίκης κάθεται ο 36χρονος γιος των εργοδοτών του θύματος, που κατά την περίοδο της τέλεσης του εγκλήματος υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία.

«Με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν να έρθω Θεσσαλονίκη, γιατί ‘έγινε κάτι κακό’. Ήρθα με το αεροπλάνο από την Αθήνα όπου βρισκόμουν. Πήγα στο σπίτι αλλά η αστυνομία δεν με άφησε να μπω μέσα. Δεν είδα το παιδί μου. Κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά. Έμαθα ότι είναι νεκρός από την αστυνομία» κατέθεσε η μάρτυρας, προσθέτοντας πως όταν ρώτησε τον κατηγορούμενο ποιος το έκανε αυτό «δεν είπε τίποτα και έφυγε…». Η ίδια συμπλήρωσε ότι κατάλαβε την επόμενη μέρα ότι το έγκλημα διαπράχθηκε από τον 36χρονο, διότι «ήταν μόνοι στο σπίτι, αυτός μαζί με τον γιό μου».

Αναφορικά με το κίνητρο της δολοφονίας κι αν αυτό «τυγχάνει ενδεχομένως να είναι σεξουαλικής φύσεως» όπως περιγράφηκε στα δικαστικά έγγραφα, η 58χρονη μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι ο κατηγορούμενος «δεν είχε ποτέ κοπέλα, έφερνε μόνο αγόρια στο σπίτι». Μιλώντας για τον άτυχο γιο της, τον περιέγραψε ως πολύ καλό παιδί, που ήταν μέσα στην εκκλησία και ποτέ δεν είχε κάνει το παραμικρό, ενώ ζήτησε την τιμωρία του δράστη.

«Με πέταξαν σαν σκουπίδι»

Ούσα υπάλληλος και η ίδια επί σειρά ετών στην συγκεκριμένη έπαυλη, οικογενείας επιχειρηματιών, η μάρτυρας είπε ότι μετά τη δολοφονία του 25χρονου σταμάτησε να δουλεύει στο σπίτι. «Έφυγα από το σπίτι της οικογένειας. Πότε δεν με πήραν τηλέφωνο να με ρωτήσουν ‘τι κάνεις;’, να μου πουν ‘συλλυπητήρια’. Σαν σκουπίδι με πέταξαν. Τόσα χρόνια δούλευα στο σπίτι τους. Γιατί δεν μπορούσαν να πάρουν ένα τηλέφωνο;» ήταν τα λόγια της, ενώ κατέθεσε ότι η μητέρα του κατηγορούμενου της πρότεινε χρήματα για να φύγει από την Ελλάδα και να μην επιστρέψει. «’Κινδυνεύει η ζωή σου, φύγε’ μου είπε. Αντί να με βοηθήσει μου προσέφερε λεφτά να φύγω» κατέθεσε χαρακτηριστικά.

Τι κατέθεσαν άλλοι μάρτυρες

Τους ισχυρισμούς της 58χρονης περί του σεξουαλικού προσανατολισμού του κατηγορούμενου, αντέκρουσε μία υπάλληλος στην ίδια έπαυλη που εξετάστηκε από το δικαστήριο. «Δεν είναι ομοφυλόφιλος. Τον ξέρω από μικρό παιδί. Είχε και φίλες και φίλους. Είχε και σχέση με μια κοπέλα για δύο χρόνια» ανέφερε ανάμεσα σε άλλα η μάρτυρας, ενώ άλλος υπάλληλος κατέθεσε ότι δεν είδε το θύμα και τον κατηγορούμενο να έχουν οποιαδήποτε σχέση.

Από τους πρώτους που ειδοποιήθηκαν και έφτασαν στην σκηνή του εγκλήματος ήταν γείτονας, που καταθέτοντας ενώπιον των δικαστών ανέφερε ότι «βρήκαμε τον άνθρωπο να είναι μπρούμυτα, ο μισός με το κεφάλι μέσα στην πισίνα».

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ο άτυχος 25χρονος βρέθηκε με το κεφάλι και τα χέρια μέσα στο νερό, ήταν ντυμένος και δεν φορούσε παπούτσια, ενώ έφερε σημάδια που οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι στραγγαλίστηκε.

«Είμαι αθώος»

Κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, ο 36χρονος, ο οποίος είναι σε καθεστώς ελευθερίας με περιοριστικούς όρους, αρνήθηκε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως που του αποδίδεται, δηλώνοντας ότι είναι αθώος. Η δίκη θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αρχικά είχε οδηγηθεί στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, το οποίο όμως αποφάσισε ότι δεν έχει δικαιοδοσία να τη δικάσει, καθώς ο κατηγορούμενος κατά το διάστημα που φέρεται να τέλεσε την πράξη, υπηρετούσε σε στρατιωτική μονάδα στη Βέροια. Σε αυτές τις συνθήκες, ο δικαστικός φάκελος διαβιβάστηκε στη στρατιωτική Δικαιοσύνη και μετά την νέα ανάκριση που ακολούθησε, η υπόθεση έφτασε ενώπιον του πενταμελούς στρατοδικείου Θεσσαλονίκης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ