Πόροι στη μύτη: Πώς να καθαρίσετε τους πόρους στη μύτη [vid]

Οι περισσότερες περιοχές του δέρματος στο σώμα περιέχουν πόρους, συμπεριλαμβανομένου του δέρματος στη μύτη. Παρόλο που οι πόροι είναι συνήθως μικροί και δύσκολα παρατηρούνται, μπορεί να φράξουν και να φαίνονται μεγαλύτεροι. Όταν συμβαίνει αυτό στη μύτη, οι πόροι γίνονται πιο αισθητοί. Οι πόροι μπορεί να φράξουν με περίσσεια λιπαρότητας, νεκρό δέρμα ή βρωμιά ή μπορεί να φαίνονται πιο εμφανείς ως αποτέλεσμα της υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο. Άλλοι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν το φράξιμο των πόρων περιλαμβάνουν τη γενετική και τις ορμόνες. Σε αυτό το άρθρο, παρέχουμε 5 συμβουλές για να διατηρείτε τους πόρους σας καθαρούς.

  • Καθαρίζετε καθημερινά

Ο καθημερινός καθαρισμός του προσώπου μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή των φραγμένων πόρων στη μύτη.
Ο καθαρισμός του δέρματος αφαιρεί τα έλαια, τα προϊόντα μακιγιάζ και τη βρωμιά που συσσωρεύονται όλη την ημέρα. Η αφαίρεση αυτών των ουσιών μειώνει τις πιθανότητες να φράξουν οι πόροι. Η χρήση ενός απαλού καθαριστικού με ζεστό νερό είναι συνήθως αρκετή για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα από το δέρμα. Είναι σημαντικό να μην τρίβετε πολύ σκληρά, για να μην ερεθίσετε το δέρμα. Τα άτομα με πολύ λιπαρό δέρμα συνίσταται να χρησιμοποιούν ένα νυχτερινό καθαριστικό σαλικυλικού οξέος.

  • Κάντε απολέπιση

Τα νεκρά κύτταρα του δέρματος μπορούν να συσσωρευτούν και να φράξουν τους πόρους στη μύτη, γεγονός που μπορεί να τους κάνει να φαίνονται μεγαλύτεροι. Η απολέπιση μπορεί να αφαιρέσει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Τα προϊόντα φυσικής απολέπισης περιέχουν τραχείες ουσίες που απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα με απαλό τρίψιμο. Το πολύ έντονο τρίψιμο μπορεί να βλάψει το δέρμα. Τα προϊόντα χημικής απολέπισης δεν απαιτούν τρίψιμο καθώς λειτουργούν αυξάνοντας τον κύκλο εργασιών των κυττάρων του δέρματος. Ωστόσο, συνήθως περιέχουν ρετινόλη ή γλυκολικό οξύ, το οποίο μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος και ευαισθησία στον ήλιο. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να τα εφαρμόσετε τη νύχτα. Τα άτομα με ξηρό δέρμα στο πρόσωπό τους θα πρέπει να περιορίσουν τη χρήση απολεπιστικών στη μύτη. Τα ευρήματα μιας μελέτης που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Cutis υποδηλώνουν ότι η ταζαροτένη μπορεί να μειώσει το μέγεθος και την εμφάνιση των πόρων. Εάν άλλα απολεπιστικά δεν λειτουργούν, ένας γιατρός μπορεί να συστήσει αυτό το συνταγογραφούμενο φάρμακο.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here