Μελέτη CDC: Το εμβόλιο Pfizer είναι 93% αποτελεσματικό κατά της νοσηλείας COVID-19 σε νέους


Μελέτη CDC: Όλοι οι ασθενείς που νοσηλεύτηκαν με COVID-19 και είχαν κρίσιμη ασθένεια που απαιτούσε υποστήριξη ζωής δεν ήταν εμβολιασμένοι Το εμβόλιο Pfizer/BioNTech COVID-19 είναι 93% αποτελεσματικό κατά της νοσηλείας COVID-19 στους νέους, σύμφωνα με μελέτη των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ. Το CDC είπε ότι μεταξύ των νοσηλευομένων ασθενών στις ΗΠΑ ηλικίας 12 έως 18 ετών, η αποτελεσματικότητα δύο δόσεων εμβολίου Pfizer/BioNTech έναντι νοσηλείας COVID-19 από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους ήταν 93%.

Τα ευρήματα της μελέτης, είπε ο οργανισμός, θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ενίσχυση της σημασίας του εμβολιασμού για την προστασία των νέων των ΗΠΑ από τον ιό. Προκειμένου να καταλήξει σε αυτά τα συμπεράσματα, το CDC εξέτασε αυτήν την αποτελεσματικότητα σε μια αρνητική δοκιμή, μελέτη ελέγχου περιστατικών σε 19 παιδιατρικά νοσοκομεία σε 16 πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων 179 νοσηλευόμενων ασθενών και 285 μαρτύρων.

Το σαράντα τρία τοις εκατό των περιστατικών-ασθενών εισήχθησαν σε μονάδα εντατικής θεραπείας, το 16% έλαβε υποστήριξη ζωής κατά τη διάρκεια της νοσηλείας και το 2% αυτών των ασθενών σε κρίσιμη κατάσταση πέθανε. Ο οργανισμός σημείωσε ότι και οι 29 ασθενείς με σοβαρή ασθένεια και οι δύο θάνατοι σημειώθηκαν μεταξύ μη εμβολιασμένων ασθενών.

Το 72% των ατόμων που αναλύθηκαν είχαν τουλάχιστον μία υποκείμενη πάθηση, συμπεριλαμβανομένης της παχυσαρκίας, και το 68% παρακολούθησαν προσωπικά σχολεία. Οι δόσεις εμβολίου Pfizer COVID-19 προετοιμάζονται για τα μέλη της κοινότητας από 12 ετών και άνω,

Οι ασθενείς περιήλθαν στο νοσοκομείο με συμπτωματική ασθένεια τύπου COVID-19 και θετικό αποτέλεσμα αντίστροφης μεταγραφής-αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης SARS-CoV-2 ή αποτέλεσμα δοκιμής αντιγόνου.

Πληροφορίες σχετικά με τα βασικά δημογραφικά χαρακτηριστικά, κλινικές πληροφορίες σχετικά με την τρέχουσα ασθένεια και το ιστορικό δοκιμών SARS-CoV-2 ελήφθησαν μέσω συνεντεύξεων γονέων ή κηδεμόνων καθώς και της ανασκόπησης των ηλεκτρονικών ιατρικών αρχείων. Θεωρήθηκε ότι οι ασθενείς έλαβαν εμβόλιο COVID-19 με βάση την τεκμηρίωση προέλευσης ή με εύλογη αυτοαναφορά, αν και ούτε το εμβόλιο Moderna ούτε το εμβόλιο Johnson & Johnson δεν είχαν άδεια για άτομα κάτω των 18 ετών κατά τη στιγμή της αξιολόγησης.

Η μελέτη συμπεριέλαβε συγκεκριμένα άτομα που κατηγοριοποιήθηκαν ως μη εμβολιασμένα ή πλήρως εμβολιασμένα και ασθενείς με μερικώς εμβολιασμένους αποκλείστηκαν από την ανάλυση. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν “περιγραφικές στατιστικές” για να συγκρίνουν τα χαρακτηριστικά των ασθενών και των μαρτύρων, συμπεριλαμβανομένων των τεστ τετραγώνου Pearson ή του τεστ Wilcoxon και της αποτελεσματικότητας του εμβολίου κατά της νοσηλείας COVID-19, η οποία υπολογίστηκε συγκρίνοντας τις πιθανότητες πλήρους COVID-19 εμβολιασμός μεταξύ ασθενών και μαρτύρων, που προσδιορίζεται από μοντέλα λογιστικής παλινδρόμησης.

Τα μοντέλα προσαρμόστηκαν για την περιοχή Απογραφής των ΗΠΑ, τον ημερολογιακό μήνα εισαγωγής στο νοσοκομείο, την ηλικία, το φύλο και τη φυλή/εθνότητα. Ενώ εκτιμήθηκαν επίσης οι υποκείμενες συνθήκες υγείας και ο δείκτης κοινωνικής ευπάθειας, δεν συμπεριλήφθηκαν στο τελικό μοντέλο επειδή δεν άλλαξαν την πιθανότητα εμβολιασμού κατά περισσότερο από 5%.

Πραγματοποιήθηκαν αναλύσεις ευαισθησίας και η αποτελεσματικότητα του εμβολίου ταξινομήθηκε επίσης ανά ηλικιακή ομάδα, εκτός από τη στατιστική ανάλυση που αναθεωρήθηκε από τον οργανισμό και άλλα συμμετέχοντα ιδρύματα. Οι ασθενείς με περιστατικά διέμεναν συχνότερα σε περιοχές με υψηλότερη κοινωνική ευπάθεια και η εμβολιαστική κάλυψη ήταν 3% μεταξύ των ασθενών και 33% μεταξύ των μαρτύρων.

Ο διαβήτης ήταν πιο διαδεδομένος μεταξύ των ασθενών, ενώ οι νευρολογικές ή νευρομυϊκές διαταραχές ήταν πιο διαδεδομένες μεταξύ των μαρτύρων. Οι γονείς της Καλιφόρνιας παρέλαβαν το βίντεο σχετικά με την εντολή εμβολίου COVID Ενώ τα ευρήματα σύμφωνα με πληροφορίες ήταν συμβατά με τα δεδομένα αποτελεσματικότητας από την κλινική δοκιμή Pfizer/BioNTech σε άτομα ηλικίας 12-15 ετών, το CDC έγραψε ότι αυτή η δοκιμή δεν είχε καθοριστεί για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας έναντι του νοσηλευόμενου COVID-19.

Το CDC επεσήμανε ότι, από τη Δευτέρα, το 46% των παιδιών και των εφήβων στις ΗΠΑ ηλικίας 12-15 ετών και το 54% αυτών των 16-17 ετών εμβολιάστηκαν πλήρως κατά της COVID-19.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ