Φροντίδα Υγείας: Η υγειονομική περίθαλψη στο σπίτι έχει ξεπεράσει τις Ηνωμένες Πολιτείες


Φροντίδα Υγείας: Πολλοί Αμερικανοί ελπίζουν να περάσουν τις υπόλοιπες μέρες τους στο σπίτι, αντί να μετακομίσουν σε μονάδα φροντίδας. Όταν έρθει η ώρα, βασίζονται στους πάνω από δύο εκατομμύρια βοηθούς υγείας στο σπίτι που παρέχουν καθημερινή υποστήριξη. Και εδώ είναι ένα επιπλέον σκληρό και αληθινό γεγονός: Σύμφωνα με το NPR.org, σήμερα υπάρχουν περίπου 54 εκατομμύρια Αμερικανοί ηλικίας 65 ετών και άνω, σύμφωνα με το Γραφείο Απογραφής των ΗΠΑ, και ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί στα 95 εκατομμύρια έως το 2060 – είναι όλο και πιο δύσκολο να λάβεις βοήθεια.

Στην πραγματικότητα, μέσα στην επόμενη δεκαετία, υπάρχουν περισσότερα προβλεπόμενα ανοίγματα για βοηθούς υγείας στο σπίτι από οποιαδήποτε άλλη εργασία. Μια μελέτη εκτιμά ότι το 70 % των ενηλίκων ηλικίας 65 ετών και άνω αναμένεται να χρειαστούν κάποια μορφή βασικής βοήθειας. Έτυχε να δω μια ιστορία στους Tampa Bay Times σήμερα που θρηνούσε την έλλειψη βοηθών υγείας στο σπίτι στη Φλόριντα. Προφανώς, χρειάστηκαν 23 τηλεφωνήματα για να βρεθεί φροντίδα υγείας στο σπίτι για τον πατέρα του MJ Falango, ο οποίος βρισκόταν στο νοσοκομείο. Ο γιατρός του θα τον έβγαζε εξιτήριο μόνο αν είχε διαθέσιμο βοηθό υγείας στο σπίτι.

Στην αρχή, ο Falango, ο οποίος ζούσε 90 μίλια μακριά στο Deland, ήθελε έναν εμβολιασμένο οικιακό βοηθό υγείας για τον πατέρα του, επικοινωνώντας με τις εθνικές υπηρεσίες και τις τοπικές εταιρείες με το αίτημά του. «Αρκετές φορές, οι άνθρωποι γέλασαν», θυμάται. “Είπαν,” Έχουμε πολύ λίγους υπαλλήλους όπως είναι – αν θέσουμε αυτό ως προϋπόθεση απασχόλησης δεν θα είχαμε κανέναν.”

Μείωσε ακόμη και τα πρότυπά του, αλλά δεν έκανε καμία διαφορά. Περίμενε πάνω από τρεις εβδομάδες. Αλλά εδώ είναι το χτύπημα-Μια τοπική υπηρεσία στη Μελβούρνη είχε έναν βοηθό να φροντίσει τον πατέρα του και ο 87χρονος Joseph Falango επέστρεψε στο σπίτι από το νοσοκομείο. Η υπάλληλος υγειονομικής περίθαλψης δεν εμφανίστηκε την πρώτη και τη δεύτερη ημέρα εργασίας της. Η βοηθός ισχυρίστηκε ότι ένα από τα παιδιά της είχε προσβληθεί από COVID-19.

Η έλλειψη φροντιστών στο σπίτι δεν είναι μόνο το πρόβλημα της Φλόριντα Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση παρακολούθησης της υγείας του Οκτωβρίου Kaiser Family Foundation (KFF), περίπου ένας στους πέντε ενήλικες στις ΗΠΑ δηλώνει ότι λαμβάνει συνεχή υποστήριξη για καθημερινές δραστηριότητες όπως μπάνιο, ντύσιμο ή υπόμνηση φαρμάκων.

Φαντάζεστε το 20 τοις εκατό από έναν πληθυσμό άνω των 330 εκατομμυρίων ανθρώπων; Ωστόσο, σε αρκετές πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης της Νέας Υόρκης, της Βιρτζίνια και της Ουάσινγκτον, μεταξύ άλλων, οι βοηθοί ή οι φροντιστές υγείας του σπιτιού βρίσκονται σε πολύ μικρή προσφορά. Ο πιο προφανής λόγος για την έλλειψη είναι η πανδημία του κορωνοϊού, αλλά αυτό είναι μόνο ένα μικρό μέρος του προβλήματος. Το πραγματικό πρόβλημα είναι κάτι που συμβαίνει εδώ και πολύ καιρό σε αυτή τη χώρα.

Ας είμαστε ειλικρινείς – η εργασία του βοηθού υγείας στο σπίτι είναι προκλητική. Είναι εξαντλητική δουλειά, με χαμηλές αμοιβές, συχνά χωρίς οφέλη και ελάχιστο σεβασμό και γίνεται συντριπτικά από έγχρωμες γυναίκες και έναν μικρότερο αριθμό μεταναστών. Η Kezia Scales είναι διευθύντρια Πολιτικής Έρευνας στο PHI, έναν εθνικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό που υποστηρίζει τους βοηθούς υγείας στο σπίτι.

Λέει, «Καταλήγουμε να έχουμε ένα αρκετά ασταθές εργατικό δυναμικό με υψηλά επίπεδα τζίρου και κενές θέσεις εργασίας, όχι επειδή οι άνθρωποι δεν θέλουν να κάνουν αυτή τη δουλειά, αλλά επειδή δεν έχουν την πολυτέλεια να κάνουν αυτή τη δουλειά». Για χρόνια, υποστηρικτές όπως η Scales ζητούν αλλαγές στην εκπαίδευση, τους μισθούς και την υποστήριξη των βοηθών υγείας στο σπίτι. Λέει: «Δεν χρειαζόμαστε τροποποιήσεις στο σύστημα, χρειαζόμαστε έναν πλήρη μετασχηματισμό».

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θέλει να αυξήσει τον αριθμό των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης μέσω έγχυσης 400 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη φροντίδα ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία που βασίζονται στο σπίτι και στην κοινότητα τα επόμενα οκτώ χρόνια, σχεδόν διπλασιάζοντας τα έξοδα που δαπανώνται τώρα.

Ο στόχος του προέδρου για τη «δημιουργία νέων και καλύτερων θέσεων εργασίας» θα σημαίνει την αναμόρφωση του τρέχοντος συστήματος εκπαίδευσης, το οποίο είναι αποδιοργανωμένο και υπερτιμημένο και εμποδίζει τους βοηθούς υγείας στο σπίτι να προχωρήσουν στο επόμενο επίπεδο, σύμφωνα με τον Matt Sigelman, Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας ανάλυσης Emsi Burning Glass.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ