Αυτοφροντίδα: Επιλέγοντας όλα όσα μας κάνουν να νιώθουμε καλύτερα


Το να προσέχουμε τον εαυτό μας πρέπει να το έχουμε στο μυαλό μας σαν την συντήρηση του αυτοκινήτου μας. Ξέρουμε ότι τακτική συντήρηση διατηρεί το αμάξι μας σε μία καλή κατάσταση, ακόμα κι αν δείχνει ότι όλα είναι καλά. Όπως το αμάξι έτσι και εμείς αν δεν φαινόμαστε καλά ή αν κάτι δεν πάει καλά μέσα μας, πρέπει να καλέσουμε βοηθεια. Ωστόσο, αν και είμαστε αρκετά καλοί στο να διατηρούμε το αυτοκίνητό μας σε ένα καλό επίπεδο, πολλοί από εμάς δεν είμαστε τόσο καλοί στο να προσέχουμε τον εαυτό μας.

Νους υγιής εν σώματι υγιεί

Για να παραμείνουμε υγιείς και ψυχικά και σωματικά, πρέπει να προσέχουμε. Έτσι θα κάνουμε δραστηριότητες που μας βοηθούν να παραμένουμε υγιείς και συνδεδεμένοι με τους ανθρώπους γύρω μας. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε τον εαυτό σας να παραμείνει καλά. Ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης είναι να φροντίζετε το σώμα σας μένοντας σωματικά δραστήριοι, τρώγοντας υγιεινά και κάνοντας τακτικά check up. Άλλα μικρά πράγματα όπως το να τρέχεις, να μιλάς με έναν φίλο ή ένα μέλος της οικογένειας, να βγαίνεις στον κήπο ή ακόμα και να περπατάς έξω μπορεί να είναι πολύ χρήσιμα.

Ακόμα κι αν δεν αισθάνεστε υπέροχα, είναι σημαντικό να προσπαθήσετε να συνεχίσετε να κάνετε τα πράγματα που συνήθως απολαμβάνετε, αν και μπορεί να μην τα απολαμβάνετε όσο συνήθως. Εάν συνεχίζετε να τα κάνετε έστω και με το ζόρι, θα πρέπει τελικά να αρχίσετε να τα απολαμβάνετε λίγο περισσότερο και να αρχίσετε να αισθάνεστε καλύτερα.

  • Συζήτηση: Εάν περνάτε μια δύσκολη στιγμή και έχετε κατάθλιψη, άγχος ή αυτοκτονικές σκέψεις, το να μιλήσετε με κάποιον για το πώς αισθάνεστε μπορεί να είναι δύσκολο. Αλλά η σιωπή μπορεί να το κάνει να φαίνεται ακόμα χειρότερο και να διογκώνεται ακόμα περισσότερο στο κεφάλι σας. Δεν χρειάζεται να το περάσετε μόνοι σας. Η υποστήριξη από φίλους, την οικογένεια ή έναν ψυχολόγο μπορεί να βοηθήσει στην γρήγορη ανάρρωσή σας. Εάν πάλι ανησυχείτε για κάποιον άλλο ό οποίος θεωρείται ότι περνάει μια άσχημη φάση ξεκινήστε μια συνομιλία μαζί του και απλά να του πείτε ότι νοιάζεστε μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά. Αυτό είναι κάτι που σίγουρα θα σας κάνει και εσάς να αισθανθείτε καλύτερα.
  • Δίνοντας χωρίς απολαβές: Μπορεί να αποδειχθεί υπέροχο να βοηθάς τους άλλους. Η ομαδοποίηση σε έναν κοινωνικό κύκλο, μέσω του εθελοντισμού για παράδειγμα, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γνωρίσετε νέους ανθρώπους και να ξεκινήσετε νέες φιλίες. Πειραματιστείτε με διάφορα γκρουπ, ομάδες και ομίλους. Σταδιακά, θα επιλέξετε αυτές τις δραστηριότητες που σας ταιριάζουν καλύτερα.

Αυτές οι δύο συμβουλές είναι σίγουρο ότι θα σας κάνουν να αισθανθείτε πραγματικά καλύτερα. Έτσι θα δώσετε ένα σημαντικό boost στον εαυτό σας.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ