Αθλητισμός στην Ελλάδα: Στις σπουδές βρίσκεται το «κλειδί» για ένα πετυχημένο μέλλον

ΜΒΑ in Sports Management από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και το IST College

Νέα, ικανά και εκπαιδευμένα στελέχη, με γνώσεις και υπόβαθρο, είναι αυτό που χρειάζεται σήμερα ο ελληνικός αθλητισμός, ώστε η νέα εποχή να ταυτιστεί με το πέρασμα της οργάνωσης και της διοίκησης στα χέρια καταρτισμένων επαγγελματιών. Να περάσει στα χέρια ανθρώπων που δεν κινούνται μόνο, ίσως, από την αγάπη τους για την ομάδα ή το προσωπικό τους συμφέρον, αλλά διαθέτουν τα εφόδια για να το κάνουν, σε επαγγελματικό επίπεδο.

Εκείνοι που πραγματικά ενδιαφέρονται να υπηρετήσουν τον αθλητισμό και τα ιδεώδη του, προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας, μπορούν να γίνουν οι πρεσβευτές της νέας εποχής και να κάνουν επάγγελμα αυτό που αγαπούν. Μπορούν να παραβλέψουν τα πάθη του χώρου, μπορούν να ξεχάσουν ό,τι ίσχυε μέχρι τώρα και να ανοίξουν την πόρτα στο μέλλον, με ευρωπαϊκά πρότυπα – ακόμα και αμερικανικά. Διότι ο χώρος του Αθλητισμού δεν πρέπει να αποτελείται μόνο από επαγγελματίες αθλητές, αλλά και από επαγγελματικά στελέχη. Στελέχη που γνωρίζουν από διοίκηση, που έχουν τις βάσεις να ανεβάσουν και πάλι στην κορυφή τον Αθλητισμό στη χώρα μας, αλλά αυτή τη φορά πάνω σε γερά θεμέλια, ώστε το νέο οικοδόμημα να μπορεί να αντεπεξέλθει σε όλες τις καταστάσεις, σε κάθε κρίση.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός πως παρά το πλήγμα που δέχτηκε ο Αθλητισμός σε παγκόσμιο επίπεδο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, δεν κατέρρευσε. Αντίθετα, εκεί όπου υπήρχαν οι προϋποθέσεις, τα στελέχη του χώρου κατόρθωσαν να προσαρμοστούν στα δεδομένα και να δώσουν την απαραίτητη ώθηση για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες. Σε κάθε περίπτωση που υπήρχε η δυνατότητα λήψης αποφάσεων και ανάληψης δράσεων από ανθρώπους ειδικούς στο αντικείμενο, με το απαραίτητο εκπαιδευτικό υπόβαθρο, η αθλητική «δράση» μεταφέρθηκε στο διαδίκτυο: Το κοινό που διψά για αθλητισμό διατήρησε την επαφή του με τα σπορ, ενώ οι εταιρείες απέφυγαν την οικονομική κατάρρευση από τη ματαίωση των αγώνων.

ΜΒΑ in Sports Management από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και το IST College

Το νέο ακαδημαϊκό έτος ξεκινά και για τρίτη χρονιά φέτος συνεχίζεται στην Ελλάδα το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Sports Management», από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και το IST College, η πραγματική ευκαιρία για εκείνους που ονειρεύονται τον χώρο του αθλητισμού γεμάτο ικανά στελέχη. Πρόκειται για το πρώτο μεταπτυχιακό στη χώρα μας που επικεντρώνεται στη διοίκηση στον αθλητισμό και φιλοδοξεί να τροφοδοτήσει με νέα στελέχη, με όραμα και φιλοδοξία, με ορμή και όρεξη όλα τα σπορ στην Ελλάδα.

«Sports Management», από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και το IST College

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, στο οποίο η θεωρία συνδυάζεται άψογα με την πράξη: Έμπειρα στελέχη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ καθώς και άλλες μεγάλες προσωπικότητες του χώρου διδάσκουν στο IST College τους νέους φοιτητές, οι οποίοι κατόπιν έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν στην πράξη όσα διδάχθηκαν με επισκέψεις σε αθλητικές εγκαταστάσεις και events, αλλά και να τα εφαρμόσουν οι ίδιοι, μέσα από τη συμμετοχή τους στον σχεδιασμό και την υλοποίηση συγκεκριμένων στόχων. Μαθαίνουν λοιπόν από εξειδικευμένα στελέχη με διοικητικές γνώσεις τα πάντα σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας μιας ομάδας, τη διοίκησή της, την οργάνωση αθλητικών γεγονότων, τη διαχείριση του budget, του ανθρώπινου δυναμικού, των social media, του marketing, των χορηγιών και του τρόπου της γενικότερης ανάπτυξής μιας ομάδας.

Ήδη στον χώρο του αθλητισμού έχουμε περισσότερους από 80 απόφοιτους του 1ου ΜΒΑ in Sports Management στην Ελλάδα, ενώ διδάσκουν δέκα έμπειροι καθηγητές, μαζί με περισσότερους από 40 Guest & Keynote Speakers, στο πλαίσιο περισσότερων από 30 Masterclasses και Events. Το πρόγραμμα σπουδών συμπληρώνουν 50+ συνεργαζόμενες ομάδες, εταιρείες και φορείς1ο ΜΒΑ in Sports Management στην Ελλάδα.

1ο ΜΒΑ in Sports Management στην Ελλάδα

Το συγκεκριμένο ΜΒΑ in Sports Management από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και το IST College, διακρίνεται και για το γεγονός ότι δίνει τη δυνατότητα στους σπουδαστές να μετέχουν ενεργά σε events – όπως το Xmas Tournament της Ακαδημίας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ή το τουρνουά κολύμβησης του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού. Έτσι μπορούν να κατανοήσουν εις βάθος τις συνθήκες εργασίας, μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία αλλά και την εφαρμογή της θεωρίας στην πράξη. Εξάλλου, μαθήματα του προγράμματός του, όπως είναι το Project Management αποτελούν σύγχρονα εργαλεία, πολύτιμα για τον κλάδο, καθώς εστιάζουν σε όλους τους ενδογενείς και εξωγενείς παράγοντες που επηρεάζουν ένα συγκεκριμένο project, αλλά παράλληλα συμβάλλουν στην ασφαλή πρόβλεψη σε ότι έχει να κάνει με χρονοδιαγράμματα, budgeting αλλά και forecast αποτελεσμάτων μιας δράσης. Ένα μάθημα – εργαλείο, ειδικά στη συγκυρία που διανύουμε, λόγω της πανδημίας και της κρίσης που έχει επιφέρει.

 ΜΒΑ in Sports Management από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και το IST College

Επιπλέον, από το ισχυρά δομημένο και στοχευμένο πρόγραμμα σπουδών του συγκεκριμένου MBΑ, ξεχωρίζουμε την ενότητα «New Era of Sports» που αφορά στην νέα εποχή του Αθλητισμού, στο project – assignment που περιλαμβάνεται στο sports marketing και μέσω του οποίου οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν το δικό της σχέδιο, αλλά και η ενότητα CSR & Sports Ethics που αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα λόγω της πανδημίας και η οποία εστιάζει στην αγνή και συναισθηματική σύνδεση με το κοινό. Τέλος, κάθε φοιτητής έχει τη δυνατότητα να αποκομίσει όσες περισσότερες γνώσεις γίνεται μέσω της πτυχιακής του εργασίας, κατά την οποία εμβαθύνει σε ένα θέμα υπό την καθοδήγηση και με την υποστήριξη ενός εξειδικευμένου και έμπειρου καθηγητή- επαγγελματία.

-in-Sports-Management3.jpg

Ο αθλητισμός στην Ελλάδα χρειάζεται ώθηση για να περάσει στο μέλλον, σε ένα καλύτερο αύριο, σε όλους τους τομείς. Η ειδοποιός διαφορά θα γίνει από τα νέα στελέχη του χώρου, τα κατάλληλα εκπαιδευμένα στελέχη που σπουδάζουν το αντικείμενο από τους καλύτερους στον τομέα αυτό: Τo Νο 1 MBA in Sports Management από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και το IST College είναι το πρώτο μεταπτυχιακό στη χώρα μας στο αντικείμενο αυτό και μετά την άκρως επιτυχημένη πορεία του πρώτου ακαδημαϊκού έτους (με κάλυψη συμμετοχών στο 100%), ξεκινά με ορμή τον επόμενο κύκλο. Οι εγγραφές για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 ξεκίνησαν και το αύριο, δεν περιμένει!


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ