Θεραπεία ζεύγους: 5 παράμετροι που καθορίζουν μια επιτυχημένη θεραπεία ζευγαριών

Αναρωτιέστε αν είναι πολύ αργά για θεραπεία ζευγαριών; Ένας τρόπος για να εργαστείτε για έναν γάμο είναι η χρήση ενός συβούλου ζευγαριών. Η αμερόληπτη φύση αυτού του είδους συμβουλευτικής βοηθά τους συνεργάτες να αντιμετωπίσουν προβλήματα και παρέχει μια εξωτερική προοπτική. Πολλές σχέσεις μπορούν να σωθούν, αλλά μερικά σημάδια μπορεί να υποδηλώνουν ότι είναι πολύ αργά για συμβουλευτική. Αν νιώθετε απογοητευμένοι από τα ίδια προβλήματα στη σχέση σας και αρχίζετε να χάνετε την πίστη σας, αυτό θα μπορούσε να είναι σημάδι. Και αν έχουν γίνει αρκετές προσπάθειες για την επιδιόρθωση όσων κατέληξαν σε διακοπή της επικοινωνίας, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι.

Αλλά, δυστυχώς, εάν ένα ή όλα αυτά ισχύουν για εσάς, μπορεί να είναι πολύ αργά για θεραπεία με ζευγάρια. Ωστόσο, εάν ο γάμος σας βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης, μπορεί να αξίζει τον κόπο να επισκεφθείτε έναν θεραπευτή ανεξάρτητα από αυτό. Μπορεί να σας βοηθήσει να διαπραγματευτείτε όρους που είναι καλύτεροι και για τα δύο εμπλεκόμενα μέρη. Μπορεί ακόμη και να σας βοηθήσει να δουλέψετε εάν υπάρχει κάποια ελπίδα για να σώσετε τη σχέση. Ένα αμερόληπτο τρίτο μέρος μπορεί πάντα να προσφέρει μια νέα προοπτική στη σχέση σας.

Στοιχεία μιας επιτυχούς θεραπείας ζευγαριών

  • Κίνητρο: Η συμβουλευτική γάμου δεν είναι χρήσιμη εάν ένα άτομο δεν ενδιαφέρεται ή δεν είναι πρόθυμο να επιλύσει οποιοδήποτε θέμα. Δυστυχώς, η συμβουλευτική γάμου είναι συμβουλή διαζυγίου για ορισμένα ζευγάρια επειδή το έχουν ήδη αποφασίσει. Εάν κάποιος από εσάς παρουσιάζει έλλειψη κινήτρων για να παρακολουθήσει συμβουλευτική, είναι πολύ λιγότερο πιθανό να είναι αποτελεσματικός.
  • Συγχρονισμός: Διαπιστώθηκε ότι τα περισσότερα ζευγάρια περιμένουν έξι χρόνια πριν ζητήσουν βοήθεια για συζυγικά ζητήματα. Δυστυχώς, ένα μέσο ζευγάρι έχει τουλάχιστον 50% πιθανότητες να χωρίσει στα πρώτα επτά χρόνια μαζί. Αυτό το στατιστικό τα λέει όλα: το να περιμένετε πολύ για να αντιμετωπίσετε μικρά προβλήματα στη σχέση σας μπορεί να σας οδηγήσει στο δρόμο προς το διαζύγιο. Όσο πιο γρήγορα μπείτε σε συμβουλές για ζευγάρια, τόσο καλύτερες είναι οι πιθανότητές σας να λύσετε τα προβλήματά σας.
  • Επικοινωνία: Το δάγκωμα της γλώσσας και η κατάποση του πόνου δεν είναι πάντα η καλύτερη επιλογή. Η αποφυγή συγκρούσεων σε στενές σχέσεις μπορεί να αποβεί αντίστροφη καθώς η δυσαρέσκεια αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου. Ομοίως, ακόμη και αν παρακολουθείτε συμβουλές για ζευγάρια, πρέπει να υπάρχει προσδοκία ότι τα πράγματα δεν θα είναι πάντα τέλειος. Δεν μπορείτε να περιμένετε μια επιτυχημένη σχέση εάν δεν δώσετε την ευκαιρία στον σύντροφό σας να αλλάξει ή να βελτιώσει τη συμπεριφορά του. Ένα από τα μυστικά της διατήρησης ενός γάμου είναι να μάθουμε πώς να επιλέγουμε ποιες μάχες αξίζουν να δίνουμε.
  • Προσδοκίες: Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την συμβουλευτική είναι ότι οι αλλαγές δεν θα συμβούν από τη μια μέρα στην άλλη. Ίσως χρειαστούν χρόνια για να δείτε μια σημαντική αλλαγή στο γάμο σας. Ωστόσο, με επιμονή και αφοσίωση, υπάρχει πάντα ελπίδα. Η θεραπεία απαιτεί χρόνο, πράγμα που σημαίνει ότι οι πελάτες πρέπει να έχουν υπομονή.
  • Να είστε ανοιχτός σε νέες ιδέες: Με τη βοήθεια ενός θεραπευτή, τα ζευγάρια μπορούν να μάθουν διαφορετικές προσεγγίσεις για την επίλυση συγκρούσεων και πώς μπορούν να αρχίσουν να λειτουργούν ως μία μονάδα. Για παράδειγμα, τα ζευγάρια συχνά αγνοούν ότι η δική τους συμπεριφορά προκαλεί πρόβλημα και όχι εξωτερικούς παράγοντες. Τα εργαλεία που παρουσιάζονται από τους θεραπευτές θα σας επιτρέψουν να εξερευνήσετε εμπόδια από μια άλλη οπτική γωνία και για τους δύο συντρόφους να αισθάνονται ότι ακούγονται.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here