Six pack: Το κλειδί στο να αποκτήσετε σμιλευμένους κοιλιακούς


Στις μέρες μας η απόκτηση κοιλιακών είναι ο απώτερος στόχος πολλών ανθρώπων που πάνε γυμναστήριο. Παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι τα θέλουν, πολλοί είναι εκείνοι που τα παρατάνε γιατί δεν συνειδητοποιούν ότι δεν είναι κάτι εύκολο. Η διαδρομή για να αποκτήσετε six pack (όπως συνηθίζεται να λέγεται) δεν είναι εύκολη. Εξαρτάται από μερικά βασικά πράγματα που παίρνουν χρόνο για να πραγματοποιηθούν. Διαβάζοντας παρακάτω θα δείτε τι πρέπει να κάνετε και τι πρέπει να αποφύγετε εάν ο στόχος σας είναι να βελτιώσετε την κοιλιακή σας περιοχή.

Ποιο είναι το Νο 1 μυστικό στην απόκτηση six pack;

Το να χαμηλώνετε το σωματικό σας λίπος είναι το κλειδί για να τονίσετε τους κοιλιακούς. Θα μπορέσετε να αποκτήσετε τους καλύτερους κοιλιακούς στον κόσμο. Όμως εάν το σωματικό σας λίπος είναι πολύ υψηλό, δεν θα το καταφέρετε ποτέ. Υπάρχουν όμως ορισμένοι τύποι τροφίμων που θα διευκολύνουν την επίτευξη αυτού του στόχου. Τα τρόφιμα που θα σας βοηθήσουν να χάσετε σωματικό λίπος πρέπει να πληρούν τα ακόλουθα κριτήρια:

  1. Να σας κάνουν να νιώθετε κορεσμό
  2. Να παρέχουν στο σώμα σας τα υλικά που χρειάζεται για να λειτουργεί όσο το δυνατόν καλύτερα
  3. Να μην έχουν υποστεί μεγάλη επεξεργασία

Για παράδειγμα, η κατανάλωση ενός μήλου είναι πιο χορταστική (αισθημα κορεσμού) και παρέχει περισσότερες βιταμίνες και μέταλλα. Την ίδια στιγμή είναι λιγότερο επεξεργασμένη από την κατανάλωση ενός χυμού μήλου. Το ίδιο ισχύει και στην κατανάλωση βρώμης έναντι ενός τυπικού δημητριακού πρωινού ή μιας καλής ποιότητας μπριζόλας έναντι ενός μπιφτεκιού από ένα fast food. Όσον αφορά την προπόνηση για την απόκτηση κοιλιακών θα δείτε σίγουρα μεγαλύτερη πρόοδο όταν εστιάζετε στην άσκηση που χτίζει το σώμα στο σύνολό της σε αντίθεση με το να ξοδεύετε το χρόνο σας σε ασκήσεις που εστιάζουν σε ένα σημείο του σώματος. Όταν εστιάσετε στο αερόβιο σύστημα, το σώμα σας βελτιώνεται στο να καίει λίπος και να χρησιμοποιεί τα τρόφιμα που τρώτε ως καύσιμο. Προσπαθήστε να κάνετε αερόβια άσκηση τουλάχιστον 60 με 90 λεπτά 3 φορές την εβδομάδα και είναι σίγουρο ότι θα σας κάνει να ιδρώσετε. 

Μυϊκή μάζα

Η απόκτηση δύναμης και μυϊκής μάζας είναι το μυστικό για να αποκτήσετε και να διατηρήσετε το σώμα που θέλετε. Κάντε «σύνθετες κινήσεις», κινήσεις δηλαδή που έχουν να κάνουν με αντίσταση όπως χτυπήματα σε σάκους του box, push-ups, ελατήριο και βάρη. Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, οι άνθρωποι που έχουν κοιλιακούς κάνουν προπονήσεις ενδυνάμωσης, τρώνε αρκετή πρωτεΐνη, τρώνε φρούτα και λαχανικά, δεν πίνουν πολύ αλκοόλ, έχουν καλή ρουτίνα ύπνου και διαχειρίζονται τα επίπεδα άγχους τους. Γυμναστείτε και αποκτήστε τους κοιλιακούς των ονείρων σας.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ