Facebook αλλαγή ονόματος: Το rebranding του Facebook πυροδοτεί εικασίες


Ο στόχος του rebranding θα ήταν να επανατοποθετηθεί το Facebook ως εταιρεία metaverse. Η αναφορά ότι η Facebook Inc. σχεδιάζει να αλλάξει το εταιρικό της όνομα προκάλεσε μια αναταραχή στο διαδίκτυο, καθώς οι οπαδοί της βιομηχανίας έσπευσαν να καταχωρήσουν τις εικασίες τους. Οι προτάσεις στο Twitter περιελάμβαναν απλές όπως “FB” και επιστροφή στο “The Facebook”, αλλά και πιο σύνθετες.

Οι φήμες σχετικά με το νέο όνομα

Σύμφωνα με το Verge, το νέο όνομα θα μπορούσε να έχει κάποια σχέση με το “Horizon” σε ακολουθία με μια πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας που έχει αναπτύξει η εταιρεία. Αυτό θα ήταν ένα νεύμα στη φιλοδοξία του Διευθύνοντος Συμβούλου Mark Zuckerberg για το Facebook να γίνει τελικά περισσότερο γνωστό για το metaverse του. Η επόμενη εξέλιξη στη διαδικτυακή συνδεσιμότητα θα είναι οι άνθρωποι που ζουν, εργάζονται και αλληλεπιδρούν σε έναν καθηλωτικό εικονικό κόσμο. το κοινωνικό του δίκτυο.

Το “Meta” είναι μία ακόμη υποψηφιότητα που προτάθηκε, μεταξύ άλλων, από τον Samidh Chakrabarti, τον πρώην επικεφαλής της ακεραιότητας της εταιρείας. Η διαδικτυακή διεύθυνση meta.com ανακατευθύνει προς το παρόν στο meta.org, ένα εργαλείο ανακάλυψης βιοϊατρικής έρευνας που αναπτύχθηκε υπό την εποπτεία της πρωτοβουλίας Chan Zuckerberg, η οποία συνιδρύθηκε από τον CEO του Facebook. Αυτό υποδηλώνει ότι ο Ζούκερμπεργκ έχει μια αρχή για οποιονδήποτε άλλο υποψήφιο που θέλει να εξασφαλίσει το απόλυτο όνομα για μια εταιρεία metaverse.

Ο στόχος της αλλαγής επωνυμίας θα ήταν η επανατοποθέτηση του Facebook ως μια εταιρεία metaverse, είπε ο The Verge, με τις εφαρμογές και υπηρεσίες όπως το Facebook, το Instagram και το WhatsApp να διατηρούν πιθανότατα την επωνυμία τους κάτω από μια νέα μητρική δομή, όχι σε αντίθεση με αυτήν που εφαρμόζει η Google και η μητρική της Η Alphabet Inc. Το Facebook αρνήθηκε να σχολιάσει την έκθεση. Η υποστήριξη της ιδέας Meta είναι αρκετοί παράγοντες: Οι εταιρείες της Silicon Valley προτιμούν τα σύντομα ονόματα τομέα ως σήμα κύρους, με την Alphabet να αποκαλεί το abc.xyz σπίτι. Οποιαδήποτε εταιρεία με το όνομα Meta θα μπορούσε επίσης να διεκδικήσει τον όρο “metaverse” ως δικό της και όχι ως γενικό περιγραφικό που είναι επί του παρόντος.

Η εταιρεία Meta ίσως είναι το κλειδί

Το 2017, η Πρωτοβουλία Chan Zuckerberg απέκτησε μια εταιρεία που ονομάζεται Meta που ανέπτυξε τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης για την αναζήτηση επιστημονικών εργασιών. Τώρα βρίσκεται στο meta.org. Μια ξεχωριστή startup επαυξημένης πραγματικότητας με το ίδιο όνομα πωλήθηκε το 2019 σε έναν αγοραστή που ονομάζεται Meta View, ο οποίος σχεδίαζε να αναπτύξει ένα ακουστικό AR. Ο ιστότοπός του είναι metavision.com. Το Facebook σχεδιάζει να ανακοινώσει αλλαγή ονόματος έως τις 28 Οκτωβρίου, ανέφερε το The Verge.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ