Γαϊτάνης: Οι 15 διεθνείς συμφωνίες σε 27 μήνες θωρακίζουν τη χώρα


Για τον αναβαθμισμένο ρόλο της χώρας μας στα Βαλκάνια, στην ΝΑ Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή τους τελευταίους 27 μήνες, μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Τάσος Γαϊτάνης.

Ο κ. Γαϊτάνης αρχικά αναφέρθηκε στις 15 Διεθνείς Συμφωνίες που έχει υπογράψει η χώρα μας από τον Ιούλιο του 2019 έως σήμερα, οι οποίες όπως τόνισε την έχουν θωρακίσει ενεργειακά, διπλωματικά και στρατιωτικά. «Θυμηθείτε πού ήμασταν πριν 2 χρόνια και πού βρισκόμαστε σήμερα» σχολίασε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε ότι η ελληνική διπλωματία έχει καταφέρει να καταστήσει το ζήτημα με την Τουρκία ως θέμα Ευρωτουρκικό.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το πως βλέπει να εξελίσσεται η στάση της Τουρκίας έναντι της Ελλάδος, ο κ. Γαϊτάνης υποστήριξε ότι δεν μπορεί να την προεξοφλήσει, δήλωσε αισιόδοξος αλλά υπογράμμισε ότι η χώρα μας είναι προετοιμασμένη για κάθε ενδεχόμενο. Ενώ συμπλήρωσε πως επιθυμούμε την καλή γειτονία και την καλή σχέση με την Τουρκία στη βάση όμως του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της θάλασσας.

Παράλληλα ο κ. Γαϊτάνης τόνισε πως οφείλουμε να ισχυροποιηθούμε περαιτέρω σε οικονομικό, στρατιωτικό, διπλωματικό επίπεδο και να εκμεταλλευτούμε ακόμη περισσότερο τη δική μας ήπια ισχύ σε τομείς όπως, ο Πολιτισμός και η Παιδεία.

«Σήμερα έχουμε αυτοπεποίθηση και προετοιμαζόμαστε για το μέλλον». Θα μπορούσαμε ακόμα να ισχυριστούμε ότι είμαστε στη θέση που μπορούμε εμείς οι ίδιοι να καθορίζουμε το μέλλον, κατέληξε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ