Σύνοδος Κορυφής: Ξεκάθαρο μήνυμα προς Τουρκία – «Μη αποδεκτή η εργαλειοποίηση μεταναστών»


Σύνοδος Κορυφής: Η καταδίκη – μήνυμα αναγράφεται στο προσχέδιο συμπερασμάτων, με αφορμή και τις εξελίξεις στη Λευκορωσία και την προσπάθεια να υπάρξει μετακίνηση μεταναστών προς τα σύνορα της Πολωνίας και της Λιθουανίας.

Με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο η Ευρώπη έστειλε το μήνυμα στην Τουρκία πως δεν θα αποδεχτεί καμία προσπάθεια εργαλειοποίησης μεταναστών, μέσω της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

Η καταδίκη – μήνυμα αναγράφεται στο προσχέδιο συμπερασμάτων, με αφορμή και τις εξελίξεις στη Λευκορωσία και την προσπάθεια να υπάρξει μετακίνηση μεταναστών προς τα σύνορα της Πολωνίας και της Λιθουανίας. Εμμέσως, η αναφορά καλύπτει και την Τουρκία για τα γεγονότα του 2020 στον Έβρο.

Στο προσχέδιο συμπερασμάτων υπάρχει αναφορά στο μεταναστευτικό. Αύριο το πρωί θα συζητηθεί η χρηματοδότηση Σύρων προσφύγων και κοινοτήτων που φιλοξενούνται στην Τουρκία και σε άλλες χώρες, όπως η Ιορδανία και ο Λίβανος.

Σήμερα θα συζητηθεί και η ενεργειακή κρίση. Με βάση το προσχέδιο, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί τα κράτη-μέλη να κάνουν χρήση της εργαλειοθήκης που παρουσιάστηκε πρόσφατα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την παροχή βραχυπρόθεσμης ανακούφισης των πιο ευάλωτων πολιτών.

Επίσης, γίνεται σύσταση για τη λήψη μεσοπρόθεσμων μέτρων που θα καταστήσουν πιο ανθεκτικό το ευρωπαϊκό ενεργειακό σύστημα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ